1. Pure (X360)

Pure (X360)

Stunts, snelheid en spektakel zijn de eerste drie woorden die in me op komen als we het hebben over Pure. Een vrij onbekende game die bij de meeste onopgemerkt is gebleven. Dit vanwege het feit dat ontwikkelaar Black Rock Studio weinig aan promotie heeft gedaan. Deze studio heeft een hoop geflopte games op haar naam staan, maar Pure zou de ban moeten doorbreken. Het is alweer de zoveelste over-the-top race game van deze studio, maar oefening baart kunst is gebleken, want het resultaat is mooi te noemen.

Zoals veel van Black Rock Studio haar games is dit ook een echte over de top race game. Deze keer haal je de meest onvoorstelbare moves uit op een quad. Overal op de wereld ga je de strijd aan met een hoop andere quads om als beste over de finish te komen. Van Scandinavië tot Nieuw-Zeeland, van Amerika tot Oeral, zo lang er maar heuvels zijn. Over deze heuvels cross je tot je er bij neer valt, en dat zul je vaak doen. Het zijn namelijk onvoorstelbaar hoge heuvels waarbij je waanzinnig hoge sprongen maakt. Tijdens deze sprongen is het de bedoeling om vette stunts uit te voeren. Door die stunts wordt je boostmeter gevuld, wanneer deze helemaal vol is kan je de meest waanzinnige stunts uithalen. Zoals het breakdance boven op je quad of salto’s maken terwijl je jouw quad niet eens vast houdt. Ook kun je boost gebruiken, hiermee kun je extra hoge sprongen maken of extra snelle rondes rijden.

Het is de bedoeling dat jij zelf de snelste of beste route weet te vinden. Dit voegt echter weinig toe omdat er meestal één route duidelijk het snelste is. Wel voegt het tijdens Freestyle een hoop toe, zo kun je kiezen voor de wegen met een hoop kleine sprongen om een lange combo te halen, of de route met de hoge jumps, zodat je de moeilijkere tricks kan doen. Bij Freestyle is het namelijk de bedoeling dat je zo veel mogelijk stunts uithaalt en daarmee punten behaalt. Doe je de stunts snel achter elkaar dan krijg je een combo en dan zul je veel meer punten krijgen. Dit is niet al te moeilijk, gewoonweg omdat je tegenstanders vreselijk weinig punten halen. Daarnaast heb je ook nog Sprint, je racet hierbij op een klein parcours met één grote sprong en je zal net als in Race als eerste over de finish moeten komen. In Race zijn de parcoursen echter een stuk groter en zul je alle bochten perfect moeten driften. Dat is de kunst van Pure, je moet het onder de knie krijgen en dan zijn zowel de bochten als de hoge jumps een makkie.

Deze jumps maak je op een quad die je helemaal zelf kan samenstellen. Van de vering tot aan de spiegels, je kan het allemaal zelf bepalen. Maak je een quad met een hoge topsnelheid en snelle acceleratie of maak je een quad waarmee je de meest waanzinnige jumps kan maken. Je kan het allemaal zelf kiezen, heb je hier echter geen behoefte aan dan kan je ook met één klik een quad in elkaar zetten. Naast het customizen van de onderdelen kun je jouw quad ook een eigen look geven. Zo kun je alles van frame tot zadel een mooie kleur geven. Dit ziet er allemaal erg mooi uit, en is ook erg gedetailleerd.

Net als de coureurs en omgeving. De omgevingen zijn heel mooi, zo zie je gebieden met prachtige ruïnes, maar ook een mooi bos met prachtig uitzicht op besneeuwde bergen. Samen met de goede soundtrack en het prachtig geronk van de motoren zorgt dit voor een erg extreme ervaring die je niet snel zult vergeten. Er is slechts een ding dat deze ervaring beperkt, dat zijn de nutteloze kreten die de coureurs brullen. Zo zul je tijdens een race regelmatig je rijder “Hell Yeah” horen roepen. Dit klinkt zo mislukt stoer dat het eigenlijk gewoon zielig is, dan heb ik het nog niet eens over de kreten die uitgesproken worden wanneer je de game op zijn Nederlands instelt. Dit is echter niet het enige minpunt aan de game. De game is namelijk heel erg kort, in nog geen vijf uur pure fun ben je al door de carrière modus heen. Daarnaast heb je nog een online optie die wel geinig is, maar verder niet echt bijster veel toevoegt. Ook de game opnieuw uitspelen geeft je geen tevreden gevoel, gewoon omdat je het na een keer uitspelen wel gezien hebt. Er is namelijk niet de mogelijkheid het spel op een hoger niveau te zetten, waardoor de tweede keer de uitdaging totaal weg is.

Conclusie en beoordeling

Al met al is Pure een erg vermakelijke game met veel spektakel en prachtige stunts. De game is echter vrij makkelijk, heb je hem eenmaal onder de knie dan zul je weinig uitdaging meer vinden. De grafische kracht van deze game een fantastisch, zowel de rijder als de omgeving zien er fenomenaal uit. De goede soundtrack hierbij opgeteld zorgt voor een fantastische ervaring. Jammer is dat deze ervaring van erg korte duur is.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Spektakel
 • Vermakelijk
 • Extreme stunts
 • Audiovisueel dik in orde
 • Minpunten
 • Te kort
 • Kreten van de coureurs
 • Replay waarde
 • Te weinig uitdaging

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Op de console lijkt het me veel veter dan op de pc.

 • Deze laat ik toch liggen, komen betere games.

 • Hoop dat hij komt, het orgineel had een geweldig sfeertje!

 • ^^ Inderdaad, heb er echt van genoten op de pc. Grafisch een tikkeltje gedateerd maar wat een heerlijk luguber sfeertje in deze game. Meer dan eens serieus geschrokken :)

 • misschien andere engine? hell als ze een mooiere game willen dan een gemiddelde PS2-game moeten ze dat zeker doen!

 • Ralphie heeft zeker de laatste screenshots niet gezien?

  Wat een gelul over de graphics de nieuwe STALKER heeft een dikke update gehad.

  En een console versie beter dan een pc versie?? hoezo?

 • @ MaNiAc E  Amen. Waarom de console versie beter dan de pc zou zijn snap ik al helemaal niet ivm met custom content etc.  Overigens heeft STALKER idd een flinke upgrade gehad. Ik heb overigens STALKER nog niet gespeeld….


 • console versies is toch gewoon leuker om te spelen

 • Zou wel een goeie zet zijn om Stalker naar de consoles te brengen dat zal voor hun betere verkoopscijfers opleveren, daar tegenover staat echter dat de ontwikkelingskosten wel steil omhoog zullen gaan zeker als ze nieuwe mensen moeten aanwerven omdat hun team geen ervaring heeft met het programmeren van games voor consoles.

 • Ik speel nu voor een week STALKER op mijn nieuwe PC en het boeit me geen flikker dat de graphics een beetje gedateerd zijn de gameplay is geweldig! en zo ook de ehm feeling het sfeertje, gewoon geweldig.

 • juist sfeertje is perfect te noemen!

 • Het zou wel tof zijn als deze titel eens naar de consoles komt, want een PC-versie van deze game zit er voor mij niet in.

 • Deze hele game boeit me niet zoveel, dus ik maak me geen zorgen of het naar de consoles komt.

 • ah komop, Stalker is nu al verouderd, als ze nu nog niet eens weten of ze een consoleversie willen, dan laten ze het maar beter.

 • hij lijkt me wel vet, op de PC kan ik hem sowieso niet draaien, dus laat maar komen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren