1. MotorStorm: Pacific Rift (PS3)

MotorStorm: Pacific Rift (PS3)

Je vliegt over het water en ziet een eiland tegemoetkomen. Je hoort een stem die zegt: “Een eiland geboren, uit vuur…” gevormd door de elementen… geclaimd door de natuur… en verlaten door de mens. Dan valt er een korte stilte en vervolgt de stem zich: “tot nu toe…” Dan hoor je het al. Er komen vloten met boten aan en zwermen met helikopters. Alles volgeladen met brute voertuigen en ruige coureurs. “Welkom bij Motorstorm!”

Na deze intro begint motorstorm. De game speelt zich deze keer niet meer in de woestijn af. Nu ben je op een tropisch eiland dat voorzien is van alle vier de elementen. Als je begint met een festival race, zul je eerst een element moeten kiezen. Je kan kiezen uit Aarde, lucht, vuur en water. Elk element is totaal anders. Zo zijn de races in het element aarde voorzien van veel modder, kleine plassen water en vooral veel struiken en bomen. Het element lucht zul je juist weinig bomen tegenkomen. In het element lucht race je vooral op steile kliffen, ontwijk je veel rotsblokken en maak je grote sprongen. Ook heb je er te maken met mist. Dan heb je ook nog de elementen water en vuur. Die elementen hebben zoals de naam het al zegt veel te maken met water en vuur.

Water heeft als voordeel dat het je motor afkoelt zodat je langer kan boosten, maar als het water te diep is rem je heel erg af, of verdrink je er zelfs in. Vuur heeft juist het tegenovergestelde effect. Het warmt je motor op zodra je er in de buurt komt. Daardoor kan je dus bijna geen gebruik meer van je boost maken. Ook is het meteen met je afgelopen wanneer je in de lava valt.

Zodra je het element hebt gekozen moet je een ticket kiezen die je toegang geeft tot een race. Als je dat hebt gedaan moet je nog een voertuig kiezen. Je hebt de keuze uit acht voertuigen verdeeld in drie categorieën. Het zijn lichtgewichtvoertuigen, middelgewichtvoertuigen en zwaargewichtvoertuigen. Al deze voertuigen zijn heel verschillend. Zo zullen lichtgewichtvoertuigen als motors snel crashen wanneer ze tegen een ander voertuig botsen en ook sneller verdrinken in water. Een zwaargewichtvoertuig zoals een monstertruck zal juist overal overheen walsen en moeilijk kapot gaan. Hij rijdt zo alle struiken plat en ook diep water is er geen probleem voor.

Alle voertuigen gaan niet alleen allemaal op een andere manier om met de elementen. Ze sturen ook allemaal verschillend. Een motor maakt makkelijk bochten en ook grote sprongen zijn er geen probleem voor. Een Big Rig daartegen maakt moeizaam bochten, komt ook langzaam van start en je kunt er beter niet al te grote sprongen mee proberen te maken.

Al deze dingen maken motorstorm een heel afwisselende game. Geen één race voelt hetzelfde aan. Dat komt niet alleen door de verschillende voertuigen en elementen. Ook spelen de crashes een belangrijke rol. Je crasht namelijk bijna elke race wel een paar keer. Elke crash ziet er weer prachtig uit. Echt alles breekt van je auto af en ziet zo elk klein onderdeeltje rondvliegen zoals de veren van je voertuig.

Niet alleen de festival races maken motorstorm zo een leuke race game. Ook zit er nog een online modus en ghost mode aan waar je maanden van kan genieten. Met de ghost mode zijn er 128 tijden van de makers te verbeteren en ook kan je tijden van andere spelers downloaden en zo proberen de beste tijd van de wereld neer te zetten. Als dat nog niet genoeg voor je is, dan kan je ook nog met vier spelers splitscreen het tegen elkaar opnemen.

Ook biedt Motorstorm nog een paar leuke extra’s. Je kan bijvoorbeeld je eigen muziek in de game afspelen en trophies verdienen, waarvan sommige echt heel erg lastig zijn. Ook kan je het uiterlijk van je voertuigen en coureur aanpassen. Ten slot zit er nog de mogelijkheid in om screenshots te maken. Je kan de game in de singleplayer altijd op pauze zetten en zo alle mooie momenten op een screenshot vastleggen.

Ik ben heel deze recensie erg positief geweest over deze game. Toch zitten er een paar kleine minpunten aan motorstorm. Er zijn bij mij namelijk soms wat framerate problemen geweest. Het was dan maar een fractie van een seconde, maar het is en blijft een minpunt. Ook heb je bij vier speler spitscreen moeite om de weg nog goed te vinden. Het is dan vaak onoverzichtelijk.

Conclusie en beoordeling

Motorstorm is een goede race game. Het kan maanden leuk blijven door de vele mogelijkheden die je hebt. Na dat je het voor elkaar hebt gekregen de singleplayer helemaal door te komen, kan je nog online aan de slag gaan. Als je niet beschikt over het Playstation network kan je nog altijd met vier spelers splitscreen spelen of alle 128 tijden van de ontwikkelaars proberen te verbeteren. Op elk parcours met elk voertuig.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • setting
 • voertuigen
 • crashes
 • online multiplayer
 • de extra`s
 • vier player splitscreen
 • Minpunten
 • soms framerate problemen
 • vier player splitscreen is onoverzichtelijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Moet toegeven dat het er allemaal aardig wreed uitziet, maar no way dat ze Gta gaan verslaan.

 • Ik vind Saints row een beetje overdreven worden.  GTA IV is teminste realistisch.

 • Het verschil tussen de games is juist vet. Waarom zou je een PRECIES dezelfde game maken? Het absurde en over de top lollige dingen maken Saints Row juist vet en anders dan GTA. SR wordt naast GTA gewoon een vette game. Het gaat er niet om of hij vetter of minder vet dan GTA gaat worden, want het zijn (totaal) verschillende games in hetzelfde Genre.  Kijk naar Burnout en GT Prolugue, beiden racegames, maar totaal verschillend.  Mij lijkt het iig erg vet worden. Die middelste grote screen is echt bruut! xD


 • GTA scoort hoger, doet het beter en zie er vetter uit. Maar Saints Row 2 moet je ook niet onderschatten.

 • GTA IV is meer gericht op het verhaal terwijl SR2 meer gericht gaat zijn op gekke gameplay… Zoals ze ook zelf duidelijk maken in het filmpje ;-)  Ik denk dat ik toch SR2 ga overslaan en wachten tot ik het ergens 2e hands kan krijgen… SR1 vond ik ook zo'n dwaas spel -__-

 • Dit vind ik zeer laf gedrag.. GTA ziet er beter uit en komt serieuzer over bij mij en dus eerst GTA en dan zien we wel. GTA is juist vet door het realisme en de humor.

 • Laf gedrag ? Hahaha, dit is gewoon typische SR humor man. Deze game wordt bruut net zoals GTA IV !

 • SR is een vroege GTA versie want ik vond GTA:VC veel heftiger als GTA IV maar dat komt ook door het realisme en daarom is het ook wel weer vet een brute game te spelen…. SR is over de top en GTA is normaal en(redelijk) netjes. 2 totaal verschillende games dus.

 • Leuk, maar ik zie SR als een totaal nieuw spel naast GTA

 • Whaha dit is echt een schitterende trailer. Vooral dat begin met dat bowlen is heerlijk. Dit is satire mensen, hier mag je best om lachen ook al vind je/is GTA 4 beter.  En mensen die gaan zeiken dat GTA cool is omdat het realistisch is moeten hun mond houden. Gta is niet realistisch, het ziet er alleen realistisch uit en heeft een serieuze verhaallijn maar dat heeft niks met realisme te maken.

 • beetje zielig dit, GTA IV is veel realistische en er zit veel meer verhaal in, Als je GTA hebt gespeeld vind je dit echt nix

 • lol,mooie trailer

 • Ok… ze hebbe wat andere features die wel vet zijn maar GTA is ten eerste veel mooier en realistischer.. t is maar waar je van houdt zou k zegge… ze verslaan GTA toch nooit

 • Wel geinig!

 • pff, wees allemaal eens minder serieus. de makers van sr weten ook wel dat iedereen gta4 speelt en daar spelen ze op in.

  ik vind het een briljante trailer (de beste sinds jaren)……of ik het spel leuk vind, tja dat is afwachten tot oktober…dan lees ik de reviews wel.  maar deze trailer is echt briljant

 • wel gek, maar vergelijking met tv kijken of autosurfen e.d. gaat nergens over… echt blij gewoon….hoop dat de gameplay net zo lekker speelt als GTA 4 qua auto besturing enzo, das veel belangrijker…..

 • Ziet er wel aardig uit, maar GTA IV blijft gewoon beter.

 • hahahha vette shit hoe ze dissen wel mooi bedacht majahh gta4 heeft natuurlijk veel meer hype en ziet er kwa graphics beter uit

  maar dit wordt zeker een toppertje vooral dankzij de co-op storyplayer  zij mogen gta4 kapot dissen maar de verkooprecord zullen ze never nooit breken en het gaat toch alleen maar om t cash dus whatever voor rockstar

 • Wtf ? Wie zegt dat het hun bedoeling is om GTA IV te \"verslaan\" ? Het is gewoon een totaal ander spel… En ik ga me er zeker zo hard me amuseren als met GTA IV.

 • Geniale trailer :) Het is wel zo..wie kijkt er nou TV in een game op je TV? :D  Ik zie nu een duidelijk verschil tussen SR2 en GTA4…die over de top dingen mis ik nu wel in GTA4, het mag van mij allemaal wel minder serieus.  SR2 wordt straks stiekem vetter dan GTA4 :)


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren