1. Guitar Hero III: Legends of Rock (PS2)

Guitar Hero III: Legends of Rock (PS2)

Hier sta ik dan, klaar om uit de bol te gaan. Ik neem mijn gitaar bij de hand en loop het podium op. Ik zie de mensen opspringen, ze beginnen te roepen en luid te applaudisseren. De drummer speelt een aantal dreuntjes en dan is het mijn beurt. Het gegil wordt luider en luider, er komt meer en meer leven in het publiek. Eindelijk, nu komt mijn moment van de avond. Ik speel mijn solo beter dan ooit tevoren en de adrenaline stroomt door mijn aderen…

Het bovenstaande moment zullen de fans van de guitar hero games wel kennen. Dit gevoel heb je bij Guitar Hero 3 legends of rock nog meer dan bij de voorgaande edities. Nu kun je ook letterlijk door je huis rondspringen terwijl je het verslavende spel speelt. De bijzittende gitaar is namelijk voor de eerste keer draadloos! Dat is een echte luxe, vooral omdat de tracks echte hits zijn. Maar niet alleen de muziek maakt het spel bijzonder, er zit ook een verhaal achter het spel.

Het begint allemaal bij een vacature in de krant. Je wordt een gitarist in een beginnende band en gaat optreden op een tuinfeest in de buurt. Iedereen is enthousiast en na het bis- nummer krijg je met je band een plantencontract aangeboden... Het begin van je carrière. Een club in de stad heeft van jullie succes gehoord en nodigt jullie uit om te komen optreden. Na een aantal nummers begint het echte werk. Tom Morello komt het podium op en je wordt uitgedaagd tot een Battle. Je wint hem en je speelt een song samen met Tom Morello.

Het is zo een groot succes dat je samen met je band een aantal muziekvideo’s gaat maken. Je populariteit is verdubbeld in een week tijd. Jij en je band gaan de eerste keer op tournee naar Europa maar je veroverd Europa al vlug. Dus heb je tijd om naar een van je fans te gaan in de gevangenis. Het publiek slaagt op hol na je derde nummer, en je ziet Slash Snakepit verschijnen. Je tweede battle is iets of wat moeilijker dan de eerste maar je geraakt erdoor. Je begint stilaan een legende te worden.

Na deze uitstekende ervaring ga je nog gaan optreden op een van de bekendste Rock festivals: Desert rock. Het festival is voorbij en je reist direct door naar Japan. Na het concert zit je op het hoogtepunt van je carrière. Tot je ineens in een zaal komt waar je het uiteindelijk moet opnemen tegen de duivel. Je verslaagt hem en je bent een echte Rock Legende.

Vergeleken met de vorige edities, heeft deze Guitar Hero veel meer mogelijkheden:

Carrière- mode: Je leeft het leven van een echte rockster! In deze carrière- mode kan je liedjes vrijspelen, uitspelen en je verdient er nog geld mee ook. Je kunt met dat geld liedjes, kledingstijlen voor je personages, nieuwe gitaren en nog vele andere accessoires kopen in de guitar shop. Co- op Carrière of coöperatieve spelmodus: Samen met een vriend rocken op de hits van het spel. Jij als gitarist en je vriend als bassist. Doe aan teamwork en speel samen alle liedjes uit! Er zitten zelfs liedjes bij die je met de single player modus niet kan uitspelen. Quick play: Kies deze spelmode en spelen maar. Je kunt elk vrijgespeeld liedje direct spelen wanneer je maar wil. Je kunt wel niet kiezen met welk personage je speelt of op welk decor je speelt. Het is ten slotte ook maar quick play.

Trainingen: Je kan ook je liedjes ( of stukjes van je liedjes) oefenen. Dit is zeer praktisch als je een moeilijke solo onder de knie wil krijgen. Face-off: Je kan een vriend uitdagen om hetzelfde lied te spelen. Elke speler kan zijn moeilijkheidsgraad kiezen om hun vaardigheden te verbeteren. Pro face-off: Dit is het uiteindelijke duel voor iets gevarieerdere gitaristen. Twee spelers dagen elkaar uit om hetzelfde lied te spelen, op hetzelfde moment, op dezelfde moeilijkheidsgraad. Battle: Daag een vriend uit in een guitar shred-off in de battle modus. Je krijgt elk om da beurt een serie van het liedje om te spelen. Als je goed speelt krijg je power- ups en zo kan je het je vriend moeilijk maken. Je kunt die power- ups gebruiken door je gitaar omhoog te heffen, indien je met het controller- bakje speelt moet je gewoon op de select- knop drukken.

De songs zijn ingewikkelder dan bij de eerste twee edities. Dat maakt het een echte uitdaging om expert uit te spelen. Maar veel oefening baart uiteindelijk kunst, maar als je eenmaal begint te oefenen kan je moeilijk stoppen. Ook tijdens het spelen zie je de evolutie van je band. Dat maakt het zo verslavend. Een van de minpunten is de graphics, Playstation2 is in ieder geval al niet sterk qua graphics. Maar de makers van de guitar hero game hebben er wel dik hun voeten aan geveegd. Ik ken veel games op ps2 met betere graphics zoals gta San Andreas, Burnout revenge, the Sims 2 en veel meer spelletjes. Dan weer een pluspunt is dat ieder personage zijn eigen speciale ‘moves’ heeft. Op het podium doet iedere personage anders. Dit valt vooral op als je starpower toepast. Het is wel jammer dat je, je personage niet zelf kunt maken. Toch blijft het spel een echte aanrader als je het mij vraagt. Je kunt je volledig laten gaan op de beroemde rock- hits zoals: Paint it black, Welcome to the jungle, Anarchy in the U.K. ,Paranoid, en nog veel meer… Er zullen wel zeker een paar liedjes zijn die je bevallen, er zijn er tenslotte meer dan 70…

Conclusie en beoordeling

De game heeft veel pluspunten maar een van de belangrijkste elementen in een game is dan ook een minpunt bij dit spel. Ik vind hem beter dan guitar hero 1 en 2 maar hij is slechter dan guitar hero world tour. De reeks blijft telkens evolutie maken...
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Goede tracks
 • Uren game-plezier
 • Multiplayer
 • Draadloze gitaar
 • Minpunten
 • Slechte graphics

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wel leuk, maar niet mijn type game:D

 • Ik vond de gameplaybeelden van SC IV maar niks, helaas :(.

 • Kunnen ze niet gewoon een starwars fighter maken ipv de soul calibur reeks te verkrachten??

 • Das toch wel nice.

 • Dat wordt dan binnenkort twee games kopen. >.>

 • Wel leuk dat je met Star Wars personages kan spelen. Skywalker!

 • lame

 • Darth vader FTW!!!

 • Darth vader FTW!!!

 • Ik had liever Obi wan Kenobi of Darth Maul gezien!

 • Joda FTW!!!:P

 • Waarom maken ze niet gewoon een starwars fighting game ofzo… moeten ze nou Soul Calibur verkrachten met die nonsense :S Als er al nieuwe characters in moeten, zet er dan wat in wat ook echt iets toevoegd en niet zo lame als darth vader of die kleine troll.

 • Star Wars is dope. Soul Calibur is dope. Gooi ze samen en ik heb er geen problemen mee, het gaat toch om de lol :)

 • Ik vind het toch een beetje verkrachting van het spel met dat die Star Wars shit ertussen, maar goed ieder z'n smaak he.

 • Ik blijf het een beetje vreemd vinden… met je lightsaber tegen Raphael vechten…

  @Snake Plissken: inderdaad plus en plus blijft plus. :)

  en bovendien lijkt het me wel eens vet om met Darth Vader tegen één van die rondborstige vechtersbazen te vechten :D

 • Is dan ook niemand meer orgineel? Het is hartstikke simpel om een nieuw character te bedenken en dan gaan ze Star wars zooi er bij halen. Vind ik toch wel jammer.

 • Ik vind het wel vet dat er star wars characters bij komen! Ik vond dit altijd een leuk spel op de gamecube. :)

 • hoe meer characters hoe beter!

 • komt yoda alleen vr xbox360 en darth vader alleen vr ps3?

  Khoop op alle twee

 • Vind het een beetje een cheap extraatje. Het spel zelf is nagenoeg hetzelfde alleen nu kunnen ze ermee pronken met ''nieuwe'' personages..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren