1. Uncharted: Drake's Fortune (PS3)

Uncharted: Drake's Fortune (PS3)

Naughty Dog heeft al aardig wat mooie spellen gemaakt. Denk maar aan titels als ‘Crash Bandicoot’ En \\\'Jak and Daxter\\\'. Deze keer is Naughty Dog een totaal andere kant op gegaan. Ze hebben een game gemaakt die veel realistischer is. Of dit de goede keus was geweest lees je hieronder.

Uncharted: Drake’s Fortune gaat over een schatzoeker genaamd Nate die in de doodskist van zijn grootvader Sir Francis Drake een aanwijzing vond over de legendarische schat van El Dorado. En nu wil Nate de schat gaan opsporen maar daar gaat hij het nog moeilijk mee krijgen want als hij eenmaal is aangekomen op het eiland, zijn er allemaal huurlingen die Nate graag uit de weg willen ruimen. Maar daar moet jij als speler een stokje voor steken, en Elena, je metgezel, die helpt je daar bij. En die kan je soms wel goed uit de problemen helpen. De Cutscene’s in dit spel zijn heel mooi en spannend waardoor je de game gewoon verder moet spelen. Maar vlak voor het einde van het spel krijg je wel een onrealistische plotwending dat vinden de meeste mensen wel jammer maar mij maakt het niet zo veel uit.

Als je voor het eerst aangekomen bent op het eiland valt je oog gelijk op de graphics. Alles ziet er zeer mooi uit. Alles is ook heel realistisch. Want je hoort vogels fluiten, bladeren zie je bewegen en soms zie je zelfs aapjes rennen. Allemaal heel leuk. Maar nu is het tijd voor ‘actie’! Om de handlangers uit de weg te ruimen heb je veel wapens. Van een pistool tot een M16, van een granaat tot een MP40. Je kan maximaal drie verschillende wapens bij je hebben, waarvan in één slot alleen granaten kunnen. Wapens kun je krijgen door handlangers neer te schieten, die laten dan een wapen vallen en die kun je dan oppakken. Tussen de gevechten door moet je goed kijken welk wapen je het beste kan gebruiken. In plaats van wapens te gebruiken kun je ook met je handen vechten. Hierbij heb je veel verschillende moves. Bij één move is de tegenstander in één keer dood, plus het wapen dat je dan oppakt heeft veel meer kogels. Het is wel jammer dat je heel veel ‘Shoot-Outs’ hebt in de game, want ik had liever wat meer puzzels gehad. In Uncharted moet je veel klimmen en klauteren om in andere gebieden te komen en dat is goed uitgewerkt. Alles loopt lekker soepel en je voelt je een echte avonturier als je 200 meter boven een waterval aan het klauteren bent. De levels zijn zeer gevarieerd. De ene keer ben je in een kerk waar je heel veel vijanden aan het afknallen bent en de andere keer ben je in een grot een moeilijke puzzel aan het oplossen.

Uncharted speel je in ongeveer zeven uur uit op de ‘Medium’ moeilijkheidsgraad. Dat is best kort, maar er zijn 60 schatten in de game verstopt, en de speelduur wordt weer aardig wat verlengd als je ze allemaal gaat zoeken. Dat is niet het enige, er zijn ook heel veel ‘Medals’ (trophies) te verdienen. Hoe meer ‘Medals’ je hebt hoe meer dingen je in het menu kan Unlocken. Sommige ‘Medals’ zijn moeilijk te halen maar ze moeten wel allemaal te doen zijn. De dingen die je kan Unlocken zijn andere kleding voor Nate, Weapon Select, een kijkje achter de schermen hoe Uncharted gemaakt is en nog veel meer. Dus er zijn talloze dingen te doen in Uncharted om de speelduur te verlengen. Dus eigenlijk met die twee dingen erbij is de speelduur toch nog aardig lang. Op de moeilijkheidsgraad ‘Crushing’ moet je heel goed kijken welk wapen je dan steeds het beste kunt gebruiken, want daar zitten echt hele moeilijke stukjes bij wat ik soms wel vijftien keer over moest doen. Je hebt dan ook geen Weapon Select meer waardoor het nog moeilijker wordt. Bij sommige stukjes zelfs iets te moeilijk.

Het spel kent zo’n vijf verschillende talen, waaronder ook Nederlands. Dat is leuk voor de kinderen die nog niet zo goed Engels kunnen. Ik heb Engels gesproken gedaan met Nederlandse ondertiteling en dat word heel goed vertaald naar het Nederlands. Je kunt ook Nederlands gesproken doen als je dat liever wilt hebben. Het geluid in de game is zeer mooi. Bij de spannende momenten dan wordt het geluid wat harder en bij de gewone momenten heb je heerlijke rustgevende muziek. De stemmen zijn ook heel mooi en je ziet de lippen heel mooi mee bewegen als ze wat zeggen.

Conclusie en beoordeling

Uncharted: Drake\\\'s Fortune is een fantastische game geworden. Het heeft zeer mooie graphics, Het geluid is mooi, het verhaal is goed bedacht en het heeft leuke extra,s en het speelt allemaal heel fijn. Dus deze game is zeker een \\\'Must-Have\\\'
93
Score
930
Score: 930
  • Pluspunten
  • Geluid
  • Gameplay
  • Verhaal
  • Graphics
  • Extra,s
  • Minpunten
  • Ietwat aan de korte kant zonder de extra\\\'s

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren