1. E3: Brothers in Arms

E3: Brothers in Arms

Ubisoft probeert een steeds groter aandeel in de gameswereld te veroveren. Om dat te bereiken zijn ze van plan nieuwe franchises te lanceren en bestaande verder uit te werken. Brothers in Arms maakt deel uit van deze strategie. Sterker nog, ik denk dat Brothers in Arms Ubisofts grootste hit van het jaar wordt.

Brothers in Arms is een Tweede Wereldoorlog schietspel, waarbij je een geheel peloton langs een aantal obstakels moet leiden. Jij zelf ziet alles door de ogen van Matt Baker, de leider van het peloton. Aan jou de taak om als een echte leider opdrachten aan de rest van het peloton te geven. Deze opdrachten worden door een paar uiterst simpele commando’s gegeven. Zo kan de vijand geflankeerd worden. Ook kan de opdacht gegeven worden om dekking te zoeken of om de vijand te bestoken met alles wat je hebt.

Een pluspunt van Brothers in Arms is dat het allemaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Matt Baker en zijn peloton hebben echt geleefd en staan bekend als oorlogshelden. Ook zijn de missies door het spel heen echt gebeurd. De makers van het spel, Gearbox, zijn speciaal voor dit spel naar Normandië gegaan om daar met inwoners te praten. Zo hebben ze ook gesproken met een aantal mensen die ten tijde van de invasie al in leven waren en de verschillende veldslagen als ‘toeschouwer’ hebben bekeken. Verder zijn er verschillende luchtfoto’s uit die tijd gebruikt om zo het slagveld zo nauwkeurig mogelijk na te maken.

Naast al deze historische feiten, heeft Gearbox verder de hulp van een oud militair ingeroepen. Van deze man, die ook bij de E3 presentatie aanwezig was, heeft Gearbox veel geleerd over verschillende militairen tactieken. Dit allemaal om het zo echt mogelijk te maken.

Realiteit is gelukkig niet het enige waarin het spel weet te overtuigen. Het spel ziet het er prachtig uit. De omgevingen zijn zeer gedetailleerd, wat ook geldt voor de soldaten. Als je bijvoorbeeld voor een medesoldaat gaat staan en een beetje met jouw geweer gaat lopen zwaaien, dan zie je zijn ogen ook meegaan. Verder bezit elke soldaat veel kleine details, zoals dogtags, waterflessen enzovoorts. Je krijg echt het gevoel dat je in de Tweede Wereldoorlog zit.

Elke soldaat heeft net als in het echt een eigen karakter. Zo zijn er soldaten die vertrouwen uitstralen en soldaten die het liefst zo snel mogelijk naar huis willen. Wat elke soldaat wel hetzelfde heeft, is het medeleven met hun kameraden. Als iemand wordt neergeschoten, dan springen zijn teamleden meteen op hem om te kijken of hij nog te redden valt.

Alsof dat nog niet genoeg is, weten de verschillende geluidseffecten de boel nog meer te overtuigen. Je hoort de verschillende kogels letterlijk langs je heen vliegen. Je hoort de Duitsers en jouw teamleden naar elkaar schreeuwen. Ontploffingen, oprukkende tanks, vliegtuigen die jou met een airstrike te hulp komen; dit alles gaf mij tijdens de presentatie letterlijk kippenvel.

We hebben het spel helaas niet zelf kunnen spelen, maar de vijftien minuten durende presentatie maakte heel veel goed. Dit spel wordt gewoon ongelooflijk goed. Het is zeer gemakkelijk om met jouw medesoldaten samen te werken, technisch ziet het er baanbrekend uit en als klap op de vuurpijl zit er ook nog een multiplayer modus in. Hierin wordt het spel verdeelt over vier teamleiders, die elk 3 manschappen onder zich hebben. In totaal zijn er dan dus zestien man in de speelwereld te vinden. Niks wat dit spel een topcijfer in de weg staat lijkt ons zo.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • nog een WOII shooter..

 • Dit spel gaat echt ownen!

  I love WOII

 • Hopelijk word dit spel echt realistisch zoals het beloofd.

 • Zijn de meeste developers overgegaan naar de Vietnam oorlog, krijgen we nu nog de 2e WO II. Niet dat ik dat erg vind, beetje in het kader van 60 jaar D-Day.

 • als het een soort van call of duty word, vind ik het wel ok, ik vind deze oorlog wel leuker dan vietnam, maar idd, ze moeten maar eens van het onderwerp afstappen en iets nieuws bedenken

 • Pff, zolang de spellen maar van goede kwaliteit zijn maakt het mij niets uit.  Call of Duty was top en deze belooft nog gaver te worden met het deployen van je teamleden etc.

 • Ik heb hier een filmpje van gezien en die staat op clanbase……nou dit gaat zker OWNEN dit is echt gaaf….gewoon commandos geven aan je soldaten met een druk op de knop..echt kewl..deze moet ik hebben :)

 • krijg ook geen genoeg van CoD, ben sowieso al addict aan alles dat met WO2 te maken heeft (films, boeken, games, modelbouw, sites etc etc) dus dit gaat er waarschijnlijk in als zoete koek !!!!  Way to Go UBI :)

 • dit gaat cod makkelijk oevrtreffen…de game of the century

 • "Zijn de meeste developers overgegaan naar de Vietnam oorlog, krijgen we nu nog de 2e WO II. Niet dat ik dat erg vind, beetje in het kader van 60 jaar D-Day. "  lol , de 2de WOII :D

 • Dire Straits - Brothers in Arms  Neh dit spel wordt sowieso cool. Laat die oorlogsspellen maar komen :).

 • joepie……………….nog een WWII shooter……

 • Dit zijn echt altijd de leukste games, omdat het ook waar gebeurt is ;-)

 • Maar die filmpjes die je kan downloaden gaat niet erg snel met dat klote gebuffer steeds.

 • Wat een game,,check die trailers eens op www.xboxworld.nl

  Dit wordt echt zo groots!!!!!Fantastisch gewoon

 • Ik wordt gek,,,,,dit is ongelofelijk meeterlijk gruwlijk gewoon.

 • De game komt in oktober voor xbox en pc uit,,,,,al is op de e3 alleen xbox-materiaal vertoont.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren