1. Fallout 3 (X360)

Fallout 3 (X360)

Ik zie het nog wel gebeuren, een derde wereld oorlog. En dan… Tegenwoordig hebben veel landen atoomwapens. Wat zullen de gevolgen daar van zijn. Wat ik bedoel te zeggen is dat er veel mensen zullen sterven met al de atoomwapens. Wat moeten we dan, met miljoenen mensen in een kluis. We zullen zien, en dat gaan we zien in Fallout 3

Fallout 3 is de nieuwste game van Bethesda game studios. De game speelt zich af in Washington D.C. In de toekomst na een enorme kern oorlog. Zo was er oorlog tussen het communisme en het kapitalisme. In die oorlog werd er nog al veel met kernwapens gesmeten. Dat verklaart ook meteen de kapotte wereld waar je in speelt. Dat neemt niet weg dat de wereld er niet mooi uit ziet. Integendeel, het geeft juist sfeer aan de game. Als je rondloopt in de game voel je gewoon de oorlog die door Washington heen is geraast. Overal zie je kapotte huizen, gesloopte wegen en kapotte bruggen.

Je begint de game in een Vault, Vault 101. Dat is een kluis in de bergen waar mensen zijn ondergedoken voor de atoomwapens. In de kluis ben je opgegroeid.En daar heb je ook je eigen Pip-Boy 3000 Gekregen. Dat is een computer om je arm waar je zowat alles op kunt zien. Zo kun je er je stats checken, kijken wat je karma is, van wapen wisselen en vooral niet te vergeten je map. Dat is denk ik nog wel het belangrijksten. Want in Fallout 3 kun je fast travellen. Dat houd in dat je na dat je een locatie hebt ondekt daar op elk gewenst moment heen kan gaan zonder heel dat eind weer te moeten lopen. Op een dag kom je te weten dat je vader uit Vault 101 is ontsnapt. Je weet niet waarom en je weet niet waar hij nu is. Wat je wel weet is dat de Vault bekent staat dat er nooit iemand in komt en nooit iemand uit gaat. Maar toch ga je je vader zoeken. Dat is tevens ook de hoofd missie in het spel. Jij als jong volwassene komt al snel in aanraking met van allerhande soorten monsters en mensen.

Het vechtsysteem werkt best simpel. Je kunt melee aanvallen doen, met bijv. een honkbalknuppel en je kunt het op een shooter manier spelen. Dat doe je door gewoon met een geweer om je heen te schieten. Toch is de aktie niet wat het lijkt. Je hebt namelijk het V.A.T.S. systeem. Dat betekent dat je het spel even stil kan zetten en lichaams delen kan aanwijzen. Wanneer je dat gedaan hebt kun je even genieten van een heerlijke shootout van los slingerende lichaams delen en vooral veel bloed. Dat kan trouwens ook met close combat wapens, wat ook een mooi effect geeft. De wapens die je hebt zien heel erg afwisselend. Je hebt van alle soorten wapens. Je hebt wapens van gewone handgeweren tot Plasma rifels en van een honkbalknuppel tot een mini nuke (Een atoomwapen). Maar dat mag ook wel want de game is op sommige punten best wel pittig. Je hebt heel veel verschillende vijanden. Die ook allemaal verschillen in hun sterkte. Zo heb je Raiders dat zijn de wat minders sterke vijanden maar je hebt ook Super Mutans dat zien de ietwat sterkere vijanden. Daarom is het ook wel fijn dat je het V.A.T.S. systeem hebt want af en toe is het echt wel pittig.

In Fallout 3 licht de nadruk vooral op vrijheid. Wanneer je uit de Vault komt kun je gaan en staan waar je wilt. Zo kun je meteen gaan zoeken naar je vader maar kun je ook de wereld gaan verkennen. En ik kan je verzekeren daar ben je dan nog wel even zoet mee. De wereld is namelijk best groot en er zijn talloze dingen om te doen. Ook staan keuzes in deze game centraal. Je kunt namelijk drie kanten op: Good, Neutral, Evil. Dat licht aan hoe je je quests doet. Zo krijg je op een gegeven moment de kans om een stad op te blazen of de bom in die stad ongedaan maken. Opzich heeft de kant dat je opgaat niet heel erg veel invloed op de game zelf. Als je het goede pad kiest komen er wel eens mensen naar je toe en geven je dan spullen. En als je het slechte pad kiest kun je je slechte karma gebruiken om mensen te intimideren.

De graphics zijn ook om je vingers bij af te likken. Je ziet bijna geen kartel randjes en ook de omgevingen komen goed uit de verf. Ook het geluid is super. Maar een heel goed punt van Fallout 3 is de muziek. De muziek is een beetje jaren 60 maar past helemaal bij de setting van Fallout. Het draagt ook iets toe aan de game, sfeer. En als een game een goede sfeer heeft en het leuk is om te spelen is het voor mij een goede game. En Fallout 3 heeft dat en meer.

Conclusie en beoordeling

Fallout 3 is voor mij de beste game van het jaar. Eigenlijk van de afgelope jaren. De gameplay loopt als een trein en de shootouts zijn om je vingers bij af te likken. De graphics zijn mooi en het geluid (muziek) is ook mooi om aan te horen. En met een 150 uur lange speelduur en nog drie DLC packs in aantocht blijf je nog wel even zoet met deze game.
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • V.A.T.S. systeem
  • Vrijheid
  • Verhaal
  • Graphics
  • Muziek
  • Pip-Boy
  • Minpunten
  • Om heel eerlijk te zijn heb ik geen minpunten kunnen vinden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren