1. Super Smash Bros. Brawl (Wii)

Super Smash Bros. Brawl (Wii)

Toen ik helemaal op Super Mario Galaxy was uitgekeken en de benodigde 60 + nog een stuk of 40 sterren had verzameld was het tijd voor iets nieuws. Er waren namelijk allerlei reclamesvoor het nieuwe spel Super Smash Bros Brawl op TV. Ik had de eerste versie van Smash Bros op mijn N64 en die was al super, maar ik heb Melee nooit gehad dus ik had geen idee wat ik van Brawl mocht gaan verwachten. Dus het spel gehaald en meteen diezelfde middag spelen natuurlijk. Ik had daarvoor al iets gehoord over een hoop nieuwe karakters dus was weer eens enorm benieuwd.

Wat mij meteen opviel was dat Nintendo hun sterren weer eens in een nieuw jasje had gestoken. Wat op zich erg leuk was dat in plaats van de standaard egaal blauwe tuinbroek van Mario hij die nu omgeruild had voor een exemplaar die ook echt op een tuinbroek lijkt.

Dit soort details valt dan meteen al op. Ook is Nintendo een nieuwe weg ingeslagen qua sound. In plaats van de normale,vrolijke deuntjes is er nu een vrouwelijke zangeres te horen die een enorm episch lied zingt. Omdat een vriend bij me was die dag, gingen we eerst gewoon een potje tegen elkaar vechten (een zogenaamde 'Brawl') We zagen meteen een heel arsenaal aan karakters die we niet kenden. King Dedede, Meta Knight… Wie zijn dit allemaal? Het principe van dit soort 'Brawls'is dat je je tegenstander door middel van slaan, schoppen en het gebruiken van items zoals de pokeball, die een willekeurige pokemon oproept die je tegenstander aanvalt, of met items van het speelveld af slaat. Er is ook de 'smash-attack' die uitgevoerd word door tegelijk de richtingsstick op de nunchuck en de aanvalsknop in te drukken. Deze 'smash-attacks' worden vooral gebruikt wanneer je je tegenstander zo veel schade hebt toegebracht, dat hij met zo’n aanval gemakkelijk hard van het veld afgeslagen kan worden.

Na een aantal potjes Brawlen ging mijn vriend weer naar huis en kon ik me gaan concentreren op de Adventure-mode van dit spel. Wat ik vooral erg mooi vind aan deze Adventure zijn de filmpjes tussendoor die allemaal even mooi zijn uitgewerkt. Adventure-mode is gebaseerd op door levels lopen met je karakter die je aan het begin van zo’n level kiest. Soms is er aan het eind van zo’n level een eindbaas maar meestal eindigt hij gewoon. Het verhaal van deze adventure is dat een slecht monster genaamd Tabuu de wereld in Subspace(een paars soort portaal die naar Subspace, een andere diemensie leidt)wil hullen. Hier gebruikt hij de slechte karakters uit de game voor zoals Bowser en Ganondorf. Jij moet natuurlijk zorgen dat dit hem niet lukt. Het verhaal is absoluut een pluspunt omdat het goed te volgen blijft en dat moet ook wel omdat dit ook geliefd is bij de jongere gamer. In deze adventure heb je verschillende bazen, van Rayquaza uit pokemon tot

Porky uit Earthbound. Verder is het wel jammer dat er verder niet zoveel bekende bazen zijn uit Nintendo-games zoals Kirby. En natuurlijk is op het op het eind de bedoeling om een een rechtstreeks

gevecht met Tabuu aan te knopen. Na zo'n 15 uur Adventure was ik eindelijk klaar , en kwamen de andere modes van het spel aan bod.

Natuurlijk is er ook nog de Online modus. Hiermee heb je de mogelijkheid om online te spelen met je vrienden of complete vreemden over de hele wereld. Om met je vrienden te spelen moeten zij natuurlijk ook het spel bezitten en ook over een internetverbinding beschikken. Dan moet je nog hun friend code registreren en dan is het beginnen maar![p]Bij dit spel is het nieuw dat je “taunts”kunt gebruiken. Met deze taunts kun je van tevoren ingestelde dingen tegen je vrienden zeggen. Dit voegt op zich niet zoveel toe omdat wat je wil zeggen tegen je vrienden niet in dat kleine balkje past. Maar het is uiteraard wel handig voor wanneer je wilt gaan. Maar je hoeft natuurlijk niet tegen je vrienden te spelen.[p]Je kunt ook online tegen andere spelbezitters spelen. Ik heb hiermee goede ervaringen en absoluut geen lag. Wat niet kan is “taunten” maar dat is op zich niet een probleem.[p]Ook kan je teamen met een ander om het tegen 2 anderen op te nemen. Dit werkt erg goed maar het is soms wel erg chaotisch.[p]De online modus is een goede uitbrediding van een nof betere singleplayer dus alles bij elkaar een topper. [p]">

[p]Natuurlijk is er ook nog de Online modus. Hiermee heb je de mogelijkheid om online te spelen met je vrienden of complete vreemden over de hele wereld. Om met je vrienden te spelen moeten zij natuurlijk ook het spel bezitten en ook over een internetverbinding beschikken. Dan moet je nog hun friend code registreren en dan is het beginnen maar![p]Bij dit spel is het nieuw dat je “taunts”kunt gebruiken. Met deze taunts kun je van tevoren ingestelde dingen tegen je vrienden zeggen. Dit voegt op zich niet zoveel toe omdat wat je wil zeggen tegen je vrienden niet in dat kleine balkje past. Maar het is uiteraard wel handig voor wanneer je wilt gaan. Maar je hoeft natuurlijk niet tegen je vrienden te spelen.[p]Je kunt ook online tegen andere spelbezitters spelen. Ik heb hiermee goede ervaringen en absoluut geen lag. Wat niet kan is “taunten” maar dat is op zich niet een probleem.[p]Ook kan je teamen met een ander om het tegen 2 anderen op te nemen. Dit werkt erg goed maar het is soms wel erg chaotisch.[p]De online modus is een goede uitbrediding van een nof betere singleplayer dus alles bij elkaar een topper. [p]">

Conclusie en beoordeling

Een ongelooflijk goede game op de Wii. De beste die ik tot nu toe heb gespeeld en wordt erg moeilijk om te overtreffen. Nice Job van Nintendo!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • De adventure mode
 • De uitstraling
 • De Final Smash
 • De verschillende items
 • Tussenfilmpjes Adventure
 • Minpunten
 • Het was leuk geweest als je een karakter kon versterken

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nja.. hoop dat de games gewoon goed blijven.. dan is het goed ^^ :P

 • Dan krijgen we dus Activendi :)

 • Of Vivision? Naah, dat klinkt niet :)

 • @7threst

  Vivision ftw :D

 • Activision Blizzard was het toch?

 • Activision, beroemd om de CoD-reeks. Man ik hoop dat de kwaliteit blijft.

 • Vivision xd. Actendision.

 • zolang ze maar games produceren die leuk zijn

 • Activision Blizzard gaat het idd heten. AB Games \"it's in the game\"

 • Ja, het wast toch al gewoon bekend dat het Activision Blizzard ging heten. En trouwens, ik dacht dat het al gewoon al definitief was maar oke.

 • Ze zijn wel gek als ze niet doorgaan met samenwerken!

 • lijkt me toch wel een goede samenvoeging, die twee.

 • Ja ik dacht ook al dat dit definief was. Verder hoop ik wel dat ze zich alsnog Vivision gaan noemen :P

 • dan ben ik jarig xD

 • Ik dacht dat die deal al volkomen rond was en dat ze samen waren gegaan.

 • mooie deal, dacht trouwens dat de deal al definitief beklonken was, maar de naam was idd al lang bekend als activision blizzard.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren