1. Jump! Ultimate Stars (NDS)

Jump! Ultimate Stars (NDS)

Omdat ik persoonlijk een enorme fan ben van anime-series zoals Naruto, Bleach en natuurlijk Dragonball Z, waagde ik me voor de eerste keer aan een compleet Japans spel…

Ik had al andere recensies over dit spel gelezen en ze vertelden allemaal dat het ondanks de vreemde taal toch erg goed te begrijpen was dus dit was eigenlijk de ideale game voor mij.

Met meer dan 300 karakters van meer dan 41verschillende Shonen Jump Manga’s leek dit een heel enorm uitgebreide game. Nu ga ik samen met jullie kijken of dat ook echt zo is...

Eigenlijk is Jump! Ultimate Stars een soort Smash Bros. maar dan met Shonen Jump karakters uit de manga’s in plaats van de bekende Nintendo karakters. In de game kun je kiezen uit verschillende spelmodi. Wel een nadeel van de Japanse taal is dat de story van dit spel enorm moeilijk te begrijpen is zonder dat je enige ervaring hebt met de taal zelf. Dit is op zich niet eens zo’n probleem omdat de belangrijkste controls en opties met symbolen worden aangegeven en je ook na een tijdje de verschillende combinaties van letters in het Japans(karakters genoemd) wel een beetje door begint te krijgen. De story bestaat uit verschillende planeten waarin je bijna steeds dezelfde dingen moet doen. Je begint meestal met een deathmatch waarin je als laatste over moet blijven en een point match waarbij je punten krijgt voor elke KO die je maakt. Waarschijnlijk is het principe bekend van Super Smash maar ik leg het toch nog even uit. Het is de bedoeling dat je óf je tegenstander van het veld afgooit of hem zo verzwakt met je gewone, sterke en speciale aanvallen dat je hem KO slaat.

Nadat je een aantal opdrachten binnen een planeet haalt speel je een karakter vrij en krijg je een paar edelstenen. Je hebt 3 verschillende soorten karakters, power-up karakters, die je vaker specials laten doen of je levens hestellen, helpkarakters die een aanval doen of je karakter healen, en vechtkarakters waarmee je vecht(:S) Power-up karakters kun je met juwelen upgraden tot vechtkarakters of helpkarakters. Die kun je dan verwerken in je “Manga-deck” oftewel je team die je in het gevecht gebruikt. Hoewel je een enorme verscheidenheid aan poppetjes hebt gebruikte ik eigenlijk alleen de fighters van DBZ, Bleach en Naruto. Ik begon pas met de andere karakters toen je ze verder kon upgraden dan je favo poppetjes. Dit is slim gedaan door Shonen Jump zodat je ook kennis kunt maken met onbekende manga’s zoals Prince of Tennis.

Toch is de moeilijkheidsgraad van deze game erg vreemd verdeeld. In het begin vecht je supersnel door de levels (die overigens erg saai zijn) maar op een bepaald punt wordt het opeens heel moeilijk en kreeg ik na een tijdje zin om mijn DS uit het raam te gooien.

Omdat in de moeilijkere levels de personages opeens de hele tijd gaan blocken raak je erg snel geïrriteerd. Dat komt omdat je echt eewig kunt blocken voordat er eindelijk een guard break komt. Dit is niet erg fijn omdat je dan steeds het level niet op tijd afkrijgt.

Maar wat wel een enorm pluspunt is, zijn de verschillende speciale aanvallen die elk karakter

bezit. Zelfs als je je karakter upgrade krijgt hij nieuwe special attacks. Elk poppetje heeft 2 speciale aanvallen dus dat komt op zo’n 600 aanvallen. Ook de verschillende helpkarakters kunnen erg handig zijn. Er is ook nog een Arena modus. Daarin kun je steeds een deathmatch doen tegen verschillende vijanden op rij. Ook kun je trainen met je eigen gevormde manga-deck. Al met al is Jump! Ultimate Stars een geslaagde DS- game maar de gameplay kan beter.

Conclusie en beoordeling

Goede game, maar toch niet afwisselend genoeg om een echte topper te zijn. (sry, er waren geen screens binnen insidegamer)
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Al de verschillende karakters
 • Special attacks
 • Minpunten
 • De late Guard-Break
 • De saaie levels
 • Korte story

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Jammer dat ik het een kut game vond. Lijkt me wel leuk om eens tegen de console een rts te spelen.

 • toch niet voor ps3

 • Vind het een lame spel, maar wel fijn dat ze dat nu ook doen.

 • Lijkt me leuk voor de mensen die een Xdoos hebben en het spel, en het spel ook nog leuk vinden  Als je een PC en een Xbox hebt kun je dus(mits je 2 versies hebt) samen op een kamer oorlog voeren.  NIce!!!  Alleen ik heb geen Xdoos!
 • Het voegt voor mij niet echt iets toe aan de waarde van het spel, maar goed het is wel aardig dat ze de functie toch hebben uitgebracht.

 • hmmm… tis wel een lache spelletje… maar de framerate lag op de 360 was nog erger dan een hoog ranked spelletje C&C MET cam aan…

 • Nice!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren