1. Naruto: Ninja Destiny (NDS)

Naruto: Ninja Destiny (NDS)

Na een lange en leuke zomervakantie was ik erg toe aan een nieuw spel op mijn favoriete handheld. Uiteindelijk kwam ik de winkel uitlopen met een tevreden gevoel en Naruto Ninja Destiny in mijn handen.

Onder de fans zal de opbouw van het spel wel duidelijk zijn, maar voor degene die Naruto nog niet kennen leg ik het even uit:

Naruto is een japanse Animé serie. Naruto is een ninja afkomstig uit de stad Konoha. De serie bestaat uit vele kleine avonturen en bepaalde hoofdlijnen.

Het spel gaat eigenlijk over het Chuunin examen, dat wil simpel zeggen van ongeveer aflevering 40 tot 100 in de serie. Het spel op de Nintendo ds is het meest te vergelijken met de bekende Tekken reeks. Kortom; met zoveel mogelijk combos het leven van de tegenstander weg te halen in een gevecht dat 2 rondes (bij gelijkspel 3) duurt. Je hebt in het spel een levensbalk en een Chakra-balk voor de specials.

Toen ik de game in het ds-slot gedaan had, en ik de ds aangezet had, kwam ik in een sfeervol hoofdmenu terecht met goede muziek van de animé serie zelf.

Voordat ik aan de verhaallijn begon wilde ik het spel een beetje verkennen en begon ik aan de cpu vs. player mode. Dit is een speltype waarbij je je eigen personage kan bepalen, maar ook dat van de computer. Ook kun je het level waar je vecht zelf bepalen. De levels vond ik een minpunt. Er zijn weinig levels, en uiteindelijk komt het allemaal neer op een plat vlak met een leuke achtergrond.

7 van de 15 personages kon ik kiezen, die naar mijn zin erg goed vormgegeven waren. Zo kon ik vechten met Naruto, maar ook met zijn aardsvijand Sasuke of zijn leraar Kakashi.

Het gevecht zag er erg goed uit. Een erg goede framerate en cell-shaped animaties zorgden voor het gewenste effect. Ook de aanvallen zien er erg flitsend uit. Na een paar minuten te hebben gespeelt rijgde ik al makkelijk verschillende combos aan elkaar.

Met de besturing zat het in het begin wel goed, maar na wat gespeeld te hebben ontdekte ik toch wat minpunten. A voor een snelle aanval, B voor een wat langzamere krachtaanval, Y om te springen en A voor je special(als je Chakra-balk helemaal vol is). L om je achter je vijand te teleporteren (dit kost wat van je Chakra) en R om te blokkeren.

Een negatief punt vond ik de special, vanwege de manier hoe die toegepast is in de game. Je krijgt Chakra bij door je vijanden te raken of door af te weren. Als je Chakra-balk vol is druk je simpelweg op A en raak je je vijand om je special te ontketenen. Vervolgens bekijk je een filmpje hoe de aanval in zijn werk gaat. Naar mijn mening hadden ze hier toch wel wat meer bij mogen maken, bijvoorbeeld gebruik van het touchscreen of de microfoon. Wel zijn de specials prachtig vormgegeven, en heeft ieder personage een unieke special. Een ander nadeel van de special is dat sommige personages in verhouding er heel weinig schade mee doen, terwijl anderen na 2 klappen en hun special de klus al geklaard hebben.

Dan vraag je zeker af, wat hebben ze dan met het touchscreen gedaan? Het antwoord hierop is positief, want ze hebben een bonus-systeem ingebracht in het onderste scherm. Je krijgt per gevecht willekeurige items, waaronder health, defence, attack of Chakra boost. Dit systeem werkt erg goed.

Zoals ik eerder al sprak over de muziek in het hoofdmenu, zit het in-game ook wel goed met het geluid. Ieder level heeft zijn eigen soundtrack en de slagen en schoppen van het gevecht zijn ook oke qua geluid. Wat ik een teleurstelling vond, was dat je in de Europese versie geen stemmen hoort. Zo hoor je in de Amerikaasne en Japanse versie Sasuke schreeuwen tijdens een stoot, blijft het in Europa erg stil.

Toen ik dacht dat ik wel goed genoeg zou zijn voor de storyline, stopte ik het vrij vechten en begon aan de storyline. Het begon erg goed, met wat tekst werd er wat over het verhaal uitgelegd, en al snel kon ik het in het eerste gevecht opnemen als Naruto tegen Neiji. Dit gevecht verschilde totaal niets met de gevechten die ik eerder gespeeld had, dus had ik zo gewonnen.

Na een paar van zulke gevechten en wat goede conversaties verscheen de aftiteling al op mijn scherm, en dit vond ik een teleurstelling, omdat ik er totaal niet langer over heb gedaan dat een half uur! Na de aftiteling kwamen er berichten in beeld dat ik nieuwe personages had vrijgespeeld, en dat gaf me weer hoop.

De volgende dag ging ik weer zitten met de ds in mijn hand, als doel alle personages de unlocken. Tegen de avond was de klus geklaard, en had ik 15 personages tot mijn beschikking. (om alle personages vrij te spelen mag je je ds niet tussendoor uitzetten!)

Naast de verhaallijn en vrij gevecht is er nog een mode die bestaat uit een serie willekeurige gevechten, alleen mag je je eigen personage bepalen. Daarnaast is nog een multi-card play option. Dit is wel erg leuk om te doen tegen een vriend, alleen het verschil in schade die een special doet kan irritaties betekenen.

Conclusie en beoordeling

Het is spel dat op het gebied van grafische mogelijkheden erg uitblinkt op de ds. Als je niet zo voor de verhaallijn gaat kan het je veel plezier opleveren, en voor de Naruto-fans is het natuurlijk ook erg leuk.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • graphics, personages en moves
 • Minpunten
 • korte storymode, touchscreen, levels

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mooi Cijfer, maar had tog op iets meer gehoopt xA

 • Leuk stukje over een originele game!

 • Ik ben meer benieuwd naar de DS versie eigenlijk (die jammergenoeg weer later komt)

 • mooi cijfer, alleen jammer van de singleplayer

 • ik had op een hoger cijfer gehoopt…maar ik ga hem toch kopen

 • Ik had gehoopt dat de game leuk zou zijn, maar de demo viel zó tegen dat ik 'm zelfs niet uit de budgetbak zou trekken…

 • Echt mooi spel :) , deze ga ik denk ik wel kopen.

 • @ GideonNL  Dan heb jij zeker nog nooit een CIV of andere dergelijke game gespeeld.

 • mijn vader vind dit wel pimp games misschien een leuk vaderdag cadeau?

 • Gaming4ever:

  Mag ik jou vragen wat een originele game is? Een versimpelde port van een langlopende franchise?

 • @ twilight

  Tuurlijk mag je dat. Games van dit genre zijn zeldzaam op de xbox en overigens vind ik het cartoony stijltje met de leaders in de hoodrol gewoon prachtig. Ik vergeleek trouwens met games op de 360 en niet de vorige delen.

 • Misschien wel halen :D

 • Lijkt me een leuke game….

 • Toffe shit voor over Live!

 • Kopen!!!!!

 • ik weet het niet hoor…

 • Goede recensie Jelle.. ik ga hem zeker halen.

 • Nice op de pc vind ik het te gek, had niet verwacht dat het eindelijk op de console ook meer dan redelijk is.

 • Na 3 singleplayer games had je het alweer gezien, jammer toch wel. Goede recensie, misschien dat ik deze game wel eens ga proberen.

  Ergens ben ik ook wel benieuwd naar de DS versie.

 • Is er dan een demo op de pss van dit spel ?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren