1. Crisis Core: Final Fantasy VII (PSP)

Crisis Core: Final Fantasy VII (PSP)

'Final Fantasy' een algemeen bekende titel bij vele gamers, maar voor mij een onbekende ervaring. Natuurlijk heb ik er veel over gehoord en gelezen maar heb nooit de interesse noch de moeite genomen om een speel sessie te houden. Met Crisis Core: Final Fantasy VII kwam daar verandering in, na de vele trailers te hebben gezien besloot ik deze maar aan te schaffen, en me te verdiepen in de wereld van Final Fantasy.

Het eerste wat me opvalt zijn de grafische kwaliteiten van Crisis Core, de filmpjes zijn weer van hoge typische Square Enix kwaliteit en de omgevingen zien erg hoogstaand uit vergeleken met andere PlayStation Portable titels. Samen met jouw character ‘Zack’ een onervaren soldaat die bij een organisatie genaamd: SOLDIER in dienst is, doorkruis jij een groots avontuur. Na het eerste filmpje te hebben gezien zat ik al direct in de game en verheugde me op m’n eerste gevecht. Dit gebeurde al snel en moest even wennen aan het battle systeem, vooral omdat ik niet gewend ben aan RPG’s. De eerste paar missies zijn ervoor bedoeld om je alvast een gevoel te geven over wat je te wachten staat. Uiteindelijk blijk je goed genoeg te zijn voor een promotie, en ziet Zack daarmee grote kansen om zijn talenten te laten zien.

Omdat ik nog met geen enkele Final Fantasy spel in aanraking ben gekomen, ben ik niet helemaal bekend met het verhaal. Het origineel is bestemd uit het uiterst populaire Final Fantasy VII wat bij vele wordt gezien als één van de beste RPG’s ooit. Tijdens mijn ervaring met Crisis Core heb ik begrepen dat SOLDIER in gevecht is met de Shinra Corporation, die gespecialiseerd is in laboratorium experimenten. ‘Angeal’ een hoog gekwalificeerde soldaat die door de jaren heen jou heeft geholpen bij jouw training, verdwijnt op mysterieuze wijze. Het is aan jou uit te vinden wat er precies met hem is gebeurd.

Je wordt bijgestaan door de prachtige klanken op emotionele momenten afwisselend met rockmuziek tijdens het spel, dit is gedaan om een band met het spel te creëren. Genoten heb ik van de grote verschillende omgevingen, op een gegeven moment bevindt je je op een zonnige strand en het andere moment vriest het 20 graden en dan ben je weer op een weiland. Echter voelen deze locaties leeg aan en heb je niet veel mogelijkheden onderweg naar jouw missie.

Het vechtsysteem is voor de beginner ietwat ingewikkeld maar na een tijdje zou er geen probleem meer moeten zijn. Je bent vrij rond te rennen met je zwaard en bezit je over magische aanvallen. Deze magische aanvallen kun je koppelen aan je wapen of je kunt deze ook apart afvuren. Hier zit weer Materia aan vast wat je kunt mixen om nieuwe magie te unlocken, deze Materia worden naarmate de tijd sterker waardoor aanvallen meer schade aandoen. Er zit daarnaast een D.M.W. (Digital Mind Wave) systeem geïntegreerd dit is om speciale aanvallen mee uit te halen, voorwaarde hiervan is dat je 3 dezelfde soort poppetje op een rij moet hebben. Zie dit dus meer als een gokautomaat, waarmee je dus HP, MP, AP en speciale aanvallen mee kunt winnen.

Crisis Core: Final Fantasy VII zit naast het verhaal vol met tientallen sidequests. Zo kun je meer ervaring opdoen, en vind je over het algemeen verschillende items, wapens en voorwerpen wat je anders niet zo gauw zou vinden.

De sidequest verschillen in moeilijkheid graden, waar je van very easy tot very hard kan. Je vecht vooral tegen monsters en uiteindelijk een eindbaas, sommige eindbazen kunnen best lastig zijn, waardoor het moeilijk is om je niet op te winden.

De personages zijn goed vormgegeven waarmee je verbonden met ze voelt, en het moeilijk is om je tranen in bedwang te houden. Hiermee laat het ook zien dat de PSP een geweldig apparaat is en je weer dagenlang laat genieten van dit pracht spel.

Conclusie en beoordeling

Crisis Core: Final Fantasy VII is een prachtig vormgegeven spel wat me dichterbij de 'Final Fantasy' serie brengt. Crisis Core: Final Fantasy VII laat zien wat het in huis heeft en laat je PSP weer uit de kast komen. Ondanks het niet-traditionele vechtsysteem, is het een aanwinst voor elke fan. Het verhaal, de personages en de grafische kwaliteiten laten mij zien dat het de topper van 2008 is.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Grafisch prachtig
 • Sterk verhaal
 • Gameplay
 • Variatie in de omgevingen....
 • Prachtige muziek
 • Minpunten
 • wat toch leeg aanvoelt

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Leuk voor de fans.

 • wat een boelshit is det!

 • Nog nooit van de game gehoord :) Leuk voor de fans idd

 • kommenichtzuspat

 • Zeker een waardige update. Ik ken het spel niet, maar dat klinkt goed.

 • toch eigenlijk wel een schande dat bijna niemand de Neverwinter Nights-franchise kent… zeker een van de beste (PC)RPGs

 • Tuurlijk kennen mensen die, heb beide games (zonder uitbereidingen) uitgespeeld. Maar vond de Baldur's Gate franchise toch wel veel vetter!

 • Ik heb nooit echt in dit spel kunnen komen, ik haak altijd af omdat ik geen drop snap van hoe alles werkt. Alles word heel vaag berekend enzo.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren