1. TimeSplitters 3: Future Perfect

TimeSplitters 3: Future Perfect

Free Radical Design is overgelopen van Eidos naar Electronic Arts met een toekomstig pareltje. TimeSplitters: Future Perfect is het vervolg op de vorige twee delen en zal net als het tweede deel op de Xbox, GameCube en PlayStation 2 uitgebracht worden. Kunnen we veel veranderingen aantreffen in het nieuwste deel of zal het meer van hetzelfde zijn?

Eén van de grootste veranderingen is dat het spel online speelbaar is. Een deathmatch optie met maximaal zestien spelers moet mogelijk zijn op de PlayStation 2. Ondertussen hebben Microsoft en Electronic Arts een deal gesloten met Xbox Live. Spellen als FIFA 2005 en NBA Live 2005 zijn nu ook online speelbaar op de Xbox. TimeSplitters 3 zal dus ook speelbaar zijn via het netwerk van Xbox Live.

De hoofdrol is weer weggelegd voor Cortez en Cortez. Spelers krijgen namelijk de mogelijkheid om samen te werken met de Cortez uit de huidige tijd. Ga je terug in de tijd, dan speel je dus samen met de huidige Cortez en de Cortez uit die tijd. Het verhaal is vrij simpel: Cortez dient de wereld te redden, want anders gaan de mensen op Aarde het niet redden. Uiteindelijk zul je met Cortez terechtkomen in diverse levels tussen de jaartallen 1914 en 2401.

Naast deze grote veranderingen zijn er ook de standaardonderdelen die verbeterd worden. De visuele kant van de eerste twee delen was al dik in orde. Toch belooft Free Radical Design nog betere en vooral realistische speelvelden. Ook komen er een aantal nieuwe speciale effecten in het spel voor die TimeSplitter: Future Perfect een stuk spectaculairder moeten maken. Als laatste worden de tussenfilmpjes aangepakt. Het team hoopt een nog hogere kwaliteit te kunnen halen met de filmpjes.

In het tweede deel was het ook mogelijk om je eigen speelvelden te maken om ze vervolgens in de multiplayer optie te gebruiken. De Mapmaker functie zal in het derde deel ook weer terugkeren. Deze optie zal een stuk uitgebreider worden. Daarnaast zal het online gedeelte er ook voor zorgen dat de gemaakte speelvelden op het web neergezet kunnen worden, waardoor andere mensen hem vervolgens ook kunnen downloaden en spelen.

TimeSplitters 2 had enorm veel opties. Er waren bijvoorbeeld genoeg uitdagingen in de vorm van de Arcade opties waar je medailles kon halen. Deze optie zal ook weer terugkeren in dit deel. Daarnaast zijn er elf singleplayer missies en tien multiplayer speelvelden. De multiplayer zal weer meer dan genoeg opties bevatten zodat er altijd wel een optie voor jou bij zit. Voeg daar nog betere en vooral slimmere tegenstanders bij en je kunt voorlopig weer vooruit.

Alles ziet er voorlopig prima uit. Als Electronic Arts en Free Radical Design dit allemaal waar kunnen maken hebben we er weer een topper bij. Het enige wat voorlopig nog fout is aan het spel, is de releasedatum. Het spel staat voor Amerika op maart 2005. De Europese versie van het spel verschijnt in het eerste halfjaar van 2005. We moeten dus nog ongeveer een jaar wachten en hopelijk is dat het allemaal waard.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Timesplitters is toch wel de mindere met toppers als halo2 en halflife2 opkomst.

 • Deze game staat op m'n nummer 1 verlanglijst. Als je de filmpjes hiervan op gamepot.com bekijkt en timeplitters 2 hebt gespeeld snap je waarom :D. Als ie Lan gaat ondersteunen op de cube ga ik er graag voor een adapter kopen maar het zal wel niet officieel op de cube online gaan :(

 • Chemer@: Dat is jouw mening, maar het is wel errug handig voor mensen zonder xbox, deze game is namelijk multiplatform. Lijkt me wel een leuke game, als er goede multiplay inzit op de cube gaat ik hem denk ik wel kopen.

 • Mwa, Halo is tof maar TS is dat ook. Ik vind ze beide even goed en vind niet echt dat de een beter is dan de andere. Ze hebben beide unieke kwaliteiten en sfeer.

 • @Chemer, ik denk dat Timesplitters nog wel mee ken komen hoor, ik vond timesplitters 2 leuker als halo

 • superdesuperdesuper. Ik heb deel 2 ongeveer 100 uur gespeeld en het blijft gewoon leuk!!! een van de leukste spellen die ik ken. Ik ben egt van plan deel 3 te halen. Khoop dat ze de mapmaker er ook weer ingedaan hebben, en dat je nu wat meer opties hebt.

 • timesplitters heeft een super multiplayer maar een wat mindere singleplayer, al is die ook vermakelijk..het ziet er naar uit dat ook nu singleplayer goed gaat worden, dus toppertje

 • leuk spel, ik ben er klaar voor :D

 • Ik kijk zeker uit naar deze game en t feit dat je je gemaakte levels enzo op t internet kan zetten is echt heel strak alleen denk ik dat t alleen echt goed gaat worden voor de xbox omdat ie een harddisc heeft.

 • Halo 2 > *

  Jammer, maar dit spel haal ik niet :D

 • dan haal je hem naast halo… halo voor single player en co-op en diepgaandere :P mulitplayer…  dit spel voor de lol

 • Ik heb nu geen tijd om de impressie te lezen, maar wees er zker van dat ik dit ga doen. Want TS3 word zker aan m'n collectie toegevoegd, als het zover is.  Voor mij hoeft de releasedatum niet te veranderen, want dan ga ik tenminste geld hebben :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren