1. Disgaea DS (NDS)

Disgaea DS (NDS)

World of Warcraft staat bekend als tijdrovende game. Hele volksstammen werpen hun sociale leven van zich af om zichzelf een avatar in de game van Blizzard aan te meten. Niet iedereen is verslaafd natuurlijk, maar toch, de verslavingsfactor van de game schijnt hoog te zijn. Ik heb er geen last van, mij ligt de game niet. Wel heb ik een andere game zo vaak gespeeld dat de teller daarvan inmiddels op +120 uur staat.

Die game is Disgaea, in 2003 nog door IGN verkozen tot Best Game No One Played. Hoe vaak ik het ook oneens ben met IGN, hierin hebben ze helaas wel gelijk. De PS2-versie van Disgaea is jammer genoeg aan de grote massa voorbij gegaan. De PSP-versie (getiteld Afternoon of Darkness) zal het vast niet veel beter gedaan hebben vrees ik, en nu ook de DS versie uit is denk ik dat weer alleen liefhebbers van tijdrovende strategische RPG’s zich laten verleiden tot een aankoop, en da’s heel, heel erg jammer.

Waarin Disgaea zich namelijk al sinds jaar en dag onderscheidt (inmiddels heeft de serie al drie delen) van genregenoten zoals bijvoorbeeld Fire Emblem, is de humor gecombineerd met solide strategische gameplay. De feel-good factor in de game is zo hoog dat je zelfs na een korte speelsessie de DS neerlegt met een big smile op je gezicht. In de game draait het om Laharl, prins van de Netherworld, die na enkele jaren geslapen te hebben ontwaakt en door Etna, een van zijn onderdanen, te horen krijgt dat tijdens zijn slaap zijn vader, Overlord King Krichevskoy, is overleden en de troon is overgenomen door een andere demon. Zoals het een ware Netherworld prins betaamt laat Laharl dit niet op zich zitten en gaat op pad om de troon voor zichzelf op te eisen. Vervolgens ontvouwt zich een licht verhaal (wat overigens wel de moeite waard is) vol komische gebeurtenissen en grappige personages.

Conclusie en beoordeling

De drempel is laag, de gameplay hoogstaand! Disgaea is een spel uitermate geschikt voor de handheld. Of je nu 5 minuten de tijd wilt doden of uren aan een stuk door wilt gamen, Disgaea serveert! En dat doet de game ook nog eens heel erg goed!
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Makkelijk onder de knie te krijgen
  • Humoristisch
  • Heel veel mogelijkheden qua customizing
  • Heel lang te spelen
  • Diepere gameplay dan het lijkt
  • Minpunten
  • Soms een beetje flauw qua humor
  • Hoewel verbeterd, laat het overzicht soms wat te wensen over

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren