1. Saints Row 2 (X360)

Saints Row 2 (X360)

Meer dan 2 jaar na het origineel is nu eindelijk deeltje 2 verschenen. Deel 1 werd goed onthaald maar kreeg toch maar matige scores. Dit was vooral te wijden aan de matige A.I en aan de eindeloze bugs. Doet deel 2 beter? Dat lees je in deze review.

“Here we go again”

Het spel begint in een gevangenis waar jij in de ziekenboeg verblijft. Nu krijg jij volledig de keuze om een eigen personage in elkaar te knutselen. De mogelijkheden zijn uitgebreid en goed uitgewerkt. Na dat je dit hebt gedaan geraak je in een gesprek verwikkeld met een lid van je oude bende. Hij stelt je voor om te ontsnappen en samen terug te keren naar “Stillwater”. En dit is waar de fun begint. Je leert de controls(die overigens uitstekend werken) en je schiet/knokt je een weg uit de gevangenis. Hierna moet je zien weg te vluchten met een S.W.A.T auto en ook hier merk je dat de besturing erg goed zit. Het is een overduidelijke arcade aanpak maar die past wel bij deze game. Wanneer je de haven bereikt neem je een boot en baan je al knallend een weg naar de oevers van “Stillwater”.

“So many things to do”

Eens aangekomen in ‘Stillwater ‘ merk je wel dat de graphics niet echt prachtig zijn. Alles ziet er een beetje ‘flets’ uit en je ziet ook vaak grafische bugs(auto’s die in de muur rijden,voeten die in de grond blijven steken etc). Deze verstoren wel nooit de gameplay. De eerste missie die je voorgeschoteld krijgt is meteen al een grote brok. Je moet namelijk een van de kopstukken van je oude bende gaan bevrijden uit het gerechtshof. Na een tamelijk hilarisch filmpje te zien begint de actie. Je schiet je een weg doorheen de politie en beveilingsmensen en rijdt zo uiteindelijk naar de schuilplaats van je kompaan. Na deze missie krijg je de vrijheid om te gaan en te staan waar jij wilt. En in de wereld van saints row is erg echt veel te beleven. De zogenaamde “activities” zijn allemaal uiteenlopende opdrachten. Bijvoorbeeld het onderdeel “fuzz”’ bestaat eruit om verkleed als politieagent in ware “cops” stijl de misdaad te bestrijden. De leuke twist is echter dat je hierbij het nodige geweld mag gebruiken. Betogers uit elkaar drijven met een vlammenwerper gaat natuurlijk veel vlotter dan ze uit elkaar proberen te roepen.

“Shop until you drop”

Net als in vele andere games kan je gedurende het spel een hoop spullen kopen. Dit gaat van kleren tot boten en wapens. De meeste dingen heb je niet echt nodig(met uitzondering de wapens dan) maar zijn wel leuk. Je kan tevens ook een bezoekje brengen aan de plastische chirurg om als nog je geslacht,… etc te wijzingen. Hier kan je ook je vechtstijl instellen. Dit is wel interessant omdat naarmate het spel vordert je meer vechtstijlen vrijspeelt. En via deze weg kan jij je personage uitrusten met de vechtstijl die jou het beste ligt.

“Take on me,tadadada…”

Wie de bovenstaande woorden bekend in de oren klinkt gaat erg opgetogen zijn over de soundtrack van deze saints row 2. Het is een uitstekende mix geworden tussen klassiekers(final countdown,take on me,…) en wat nieuwere muziek (misery business,make damn sure,so sick,…) Deze soundtrack gaf me zowaar een gta vice city gevoel en dit is zeer positief als je weet dat gta:VC mijn all time favorite game is.

“You are a funny guy”

Zoals het titeltje laat vermoeden speelt humor een belangrijke rol in deze saints row 2. Sommige van de uitspraken zijn hilarisch en de meeste filmpjes zijn erg goed opgebouwd. Ze beginnen serieus maar komen al snel terecht in de wat grappigere sfeer. Dit typeert het spel. Dit spel wil niet serieus zijn zoals “gtaIV” maar wil gewoon een leuke,grappige en fun to play game zijn. En hier slaagt het wonderwel in. De explosies zijn erg overdreven maar tegelijkertijd ook weer enorm grappig.

“Burning people,ONLINE”

Het online gedeelte speelt,hoe kan het ook anders,ook in deze game een belangrijke rol. Je kan het volledige verhaal uitspelen met een vriend via xbox live of playstation network. Dit werkt zeer vlot en zonder enige vorm van lag. En je kan ook samen met je vriend gewoon wat “keet schoppen” in de straten van “stillwater”.

Conclusie en beoordeling

Saints row 2 is een grote stap voorwaarts in de franchise. Het spel speelt beter,is leuker en uitgebreider dan zijn voorganger. De bugs zijn nog altijd aanwezig maar deze zijn echter nooit storend. Een aanrader!
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Leuke side missies
  • Hoge funfactor
  • Muziek
  • Minpunten
  • Bugs
  • Graphics zijn wat minder

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren