1. Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2 (PS3)

Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2 (PS3)

Niemand van jullie zal het ontgaan zijn, Ubisoft heeft een heel goed jaar achter de rug. Dit natuurlijk door de vele goede games die ze op de markt hebben gebracht. Zo kwam ook Tom Clancy's: Rainbow Six Vegas 2, deze game leek me zeker goed, normaal zou ik zo'n game dan meteen aanschaffen. Maar toch wou ik wachten totdat hij Platinum werd, en dat heb ik dan ook gedaan. Uiteindelijk heb ik hem vorige maand gekocht, maar is het een goede beslissing geweest om te wachten, of had ik de game meteen moeten kopen?

In Rainbow Six Vegas 2 speel je als Bishop en je hebt 2 teamleden onder je. Je moet in Las Vegas alle terroristen tegen houden voor wat ze van plan zijn. En dit gaat natuurlijk niet zomaar, Rainbow Six staat natuurlijk bekend om al z'n tactisch-heden. Het spel is niet zoals een Call of Duty of Medal of Honor, in een grote oorlog waar je al je tegenstanders van kant moet maken. Je loopt in Rainbow Six door allerlei plekken van Las Vegas waar je met een helicopter samen met je team wordt gedropt. Je moet dan bijvoorbeeld een gebouw lang besluipen, maar er kunnen natuurlijk mensen staan die hun gebouw bewaken, die moet je meestal zachtjes en tactisch neerschieten. Want de anderen die in het gebouw zitten mogen niks horen, en niks doorhebben. Je moet dan achter een muur gaan staan, en voorzichtig om het hoekje kijken, als je je vijand in het vizier hebt dan gaat je wapen het hoekje om en knal je hem neer. Maar natuurlijk wel met een 'silencer' en één schot. Je sluipt langzaam verder, en gaat het gebouw in. Eerst kijk je met je speciale bril door de deur heen, zo kun je zien of er iemand achter de deur staat. Als dat het geval is bereid je je voor, dan gooi je de deur open en knal je al je vijanden neer. Je sluipt weer verder naar de volgende kamer, of je sluipt een trap op naar boven of beneden. Dit natuurlijk allemaal ergens in Las Vegas, dit kan in een casino zijn, in de tuinen van huizen of bijvoorbeeld winkelcentra's.

In Rainbow Six Vegas 2 kan je je character helemaal aanpassen zoals jij dat wilt. Wat voor wapens hij bij zich moet hebben, of hij een veilige helm op moet doen. Of gewoon een leuk petje, moet hij z'n schouders goed beschermd hebben of z'n benen? Misschien mooet je toch een heel goed kogelvrijvest om doen, maarja die is ook weer een stuk zwaarder dus zul je minder snel kunnen rennen. Je hebt talloze verschillende dingen die je kunt veranderden, maar dit moet je natuurlijk wel eerst allemaal vrijspelen. In Rainbow Six Vegas 2 zit een zogenaamd A.C.E.S-System je krijgt dan XP voor elke kill die je maakt, maar ook voor goede samenwerking met je team of met iemand waarmee je in de coöp-modus speelt. Marksman, CQB en Assault zijn de catagorieën die in het system zitten. Marksman betekend dat je punten krijgt door mensen van een afstand neer te schieten of headshots te maken. Voor CQB krijg je punten als je juist iemand van dichtbij van kant maakt, en Assault is voor als je terroristen dood met bijvoorbeeld een bom of een granaat. Deze XP krijg je zowel bij de singeplayer als bij de multiplayer en dat maakt het wel zo leuk.

Je kunt de hele singeplayer van Rainbow Six Vegas 2 in coöp-modus doen. Ik kan vertellen dat ik het spel op geen enkel moment in m'n eentje heb gespeeld. Want de coöp-modus in deze game is gewoon de beste die ik tot nu toe ik heb gezien. Samen met een vriend van me heb ik de hele game uitgespeeld, en we hebben ons ongelooflijk vermaakt. We moesten elkaar helpen in de game, en natuurlijk steeds mensen bevrijden van terroristen. Dit moet je in de game trouwens vooral doen, gijzelaars bevrijden van de terroristen. Maargoed, in dit spel is de coöp-modus gewoon echt enorm goed, het beeld is goed verdeeld, en je kunt alles gewoon goed zien. Soms heb je van die games waarbij met je splitscreen geen ene bal kunt zien, en daarom altijd alles in je ééntje doet. In deze game is dit dus totaal niet het geval. Ik ben de game samen met een vriend begonnen, en ik wachtte elk keer weer totdat hij weer langs kwam. We hebben deze game helemaal kapot gespeeld, gewoon omdat we lol hadden. Maar ik vraag me dan af: Is de game ook wel zo goed als ik het alleen speel? En dat is niet het geval, eigenlijk vond ik de game toen helemaal niks aan. Ook vind de omgevingen zeer tegenvallen. Het ziet er gewoon niet uit, de graphics zijn eigenlijk gewoon lelijk. Maar dit is eigenlijk alleen van ver af. Daarintegen zien de mensen in de game er wél goed uit, wat mij vooral op viel zijn de busje's of auto's deze zijn echt ongelooflijk lelijk. Maarja, daar probeer je in een game gewoon door te kijken want daar gaat het éénmaal niet om. Toen in de helicopter zat, klaar om ergens gedropt te worden keek ik eens goed hoe Las Vegas eruit zag. En eigenlijk zag ik tot mijn verbazing dat dit er nou ook niet echt indrukwekkend uit zag, erg jammer! Terwijl ik toch heb gehoord, dat juist nu Las Vegas er beter uitzag dan in het vorige deel, omdat alles zich nu gewoon overdag afspeelt.

Dan heb je in deze game natuurlijk nog de multiplayer. Ik heb deze eigenlijk weinig gespeeld, omdat ik hem echt helemaal niks aan vond. Ook online ziet de game er niet echt geweldig uit, en je moet hier ook weer tactisch te werk gaan. Juist dit vind ik een minpunt aan de online-modus want dat hadden ze niet moeten doen. Ik vind dat een multiplayer game gewoon een Team Deathmatch moet zijn - in FPS-games althans - waarbij je door een groot veld kan lopen en je tegenstanders neer kan knallen. Kortom, een multiplayer zoals Call of Duty. Helaas is dit dus niet het geval in Rainbow Six Vegas 2, ik had gehoord dat de multiplayer modus in deze game juist wel goed was. Dus dit vond ik erg jammer. Waarschijnlijk zegt het ook genoeg dat ik dat de game op dit moment niet meer in m'n collectie heb, want ik heb hem geruild. Goede games houdt je natuurlijk in je collectie omdat je hem in de toekomst misschie nog wel eens wilt spelen. Bij Rainbow Six Vegas 2 had ik dit gevoel niet. En dit vanwege de slechte multiplayer, en de coöp-modus nu wel een keer ging vervelen. Ook ziet er gewoon niet mooi uit, en ik hou toch meer van games waar een verhaal in zit, met tussenfilmpjes. Dit was niet zo in Rainbow Six Vegas 2, dus dat vond ik erg jammer. Het is gewoon niet mijn game.

Conclusie en beoordeling

Rainbox Six Vegas 2 viel me erg tegen. Dit van wege de lelijke graphics, en hoe sommige dingen eruit zagen. Ook de multiplayer viel erg tegen, want ook hierin moet je tactisch te werk gaan. Dit hadden ze naar mijn mening niet moeten doen, want zo wordt de multiplayer een stuk minder leuk. Toch zaten er wel een paar leuk dingen in, en daardoor krijgt hij van mij toch nog een 7+. Zoals de coöp-modus die in deze game echt geweldig is en natuurlijk het tactische te werk gaan, hierdoor krijg je soms spannende moment in de game. Verder hou ik zelf toch meer van games met een verhaal, in dat was hier niet het geval. Rainbow Six Vegas 2 hoort naar mijn mening in de budgetbak.
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Coöp-modus
 • Gameplay
 • Tactisch te werk gaan
 • A.C.E.S-System
 • Aanpassen van je character
 • Minpunten
 • Graphics
 • Multiplayer
 • Singeplayer is zonder coöp saai

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Goed cijfer, en goede recencie.

 • Was er al bang voor dat ie nog niet goed was uitgewerkt helaas…. hou het wel bij Alone in de dark 1 tm 4. 5 lijkt zoiezo een totaal ander spel dan de andere.

 • Mooie + punten en een mooi cijfer.

  Binnenkort zelf maar eens checken.

 • Jammer had een hoger cijfer verwacht ik kijk de video recensie wel als ik klaar ben met werk! Wat helaas GVD vanavond is om een uur of 23:30 of misschien wel later. Horeca gotta love it!

 • Ik kan niet wachten om dit spel vanmiddag te spelen! :)

 • goed cijfer, maar ik ga m denk tog niet halen

 • Goede review, ik heb echter wel een klein vraagje.  Je hebt het over de matige besturing terwijl je het voorbeeld geeft van het schudden met de rechterstick, ik veronderstel dus dat dit op de Xbox 360-versie slaat of dat je de game in ieder geval met een 360-controller gespeeld hebt. Enig idee of de besturing met muis en keyboard enigszins beter werkt, of gaat het even sloom?

 • Ik ben niet zo van de Horoor maar deze game lijkt me wel heel tof

 • Lijkt me een terechte conclusie en cijfer :).

 • chille game ik heb hem vandaag, toeval gister kwam de film alone in the dark. ik ging hem alleen kijken omdat ik van slechte films hou :P

 • XD\"duivelse boomwortels\"

 • jammer van de besturing maar voor de rest een vette game! hoe werkt de besturing voor de Wii btw?

 • Lijkt me toch zeker geen slechte game. Maar echt en topper wordt het voor mij ook niet.

 • Deze Game is ZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO VET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Beetje afgeraffeld dus en een houterige besturing, vind de PC versie maar matig na een half uurtje spelen. :)

 • Jammer van de besturing maar ik haal hem alsnog. Het blijft toch een vette game.

 • Mooie recensie en videorecensie, dat stuk waarin je die arm loskapte om die poort te openen was echt geniaal. Jammer van de besturing die niet altijd meezit. Mij doet het wat aan bioshock denken op sommige vlakken wat ook logisch is maar dan minder goed. Al is Bioshock natuurlijk wel fps en dit survival horro. Misschien haal ik hem wel eens voorlopig althans nog niet.

 • mooi cijfer, ben het ook helemaal eens met de punten ;)

  Het autorijden is inderdaad heel slecht uitgewerkt, heb zeker 20 keer over dat stuk moeten doen met die aardbeving :S Wel een achievemtn erdoor gekregen van de 10 miles rijden :) Ook vind ik de sfeer erg goed in de game, het komt er goed in naar voren samen met het verhaal. Zit er nu echt helemaal in. Alleen is deze game minder eng dan de reeks van Silent Hill of Fatal Frame.

  De vrijheid is uiteraard erg netjes :)

 • Lekkere recensie, maar weet nog niet of ik de game ga halen.. Hou niet zo heel veel van horror :P

 • geef de game toch wel hoger persoonlijk hoor…snap niet wat iedereen zo moeilijk vind aan de besturing :S  o en dat over dat je geen goed overzicht hebt waar je vijanden zijn…daar is een Lock button voor ontwikkeld ^_^ + het is mogelijk om zo'n beetje alles in vuur te zetten dus als je een hark hebt en er staat naast je iets in de fik houd je gewoon de stoel erin

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren