1. Zoo Tycoon 2 (PC)

Zoo Tycoon 2 (PC)

Als kind hield ik altijd al van de dierentuin. Ik vond het prachtig om al de dieren van zo dichtbij te zien. In 2001 kwam Zoo Tycoon uit, hierdoor kon ik mijn eigen dierentuin bouwen en drie jaar later kwam Zoo Tycoon 2 uit. Of ik deze game even leuk of zelfs leuker vond dan Zoo tycoon, lees je hier.

Zoo Tycoon 2 (ZT 2) is een simulatiegame waarin je je eigen dierentuin kan bouwen, dit doe je door middel van paden, winkeltjes en dierenkooien te plaatsen. Er zijn veel verschillende voorwerpen om jouw dierentuin aan te passen hoe jij het maar wilt. Hoe bekend jouw dierentuin is, wordt aangegeven door sterren. Je begint met een halve ster en naarmate je verdergaat in het spel kan je 5 sterren krijgen. Hoe meer sterren je hebt, hoe meer voorwerpen en dieren beschikbaar worden. Natuurlijk kosten die voorwerpen en dieren allemaal veel geld. Door het plaatsen van winkeltjes en donatieboxen krijg je geld in het laadje, het verdienen van geld kan soms wel nogal lang duren.

Doordat ZT 2 3D is, zijn er een aantal mogelijkheden bijgekomen zoals het inzoomen en rondwandelen in je eigen zoo. Zo kan je de taak van je dierenverzorgers innemen en kan je je dieren zelf voederen, wassen… Als baas van je dierentuin moet je ervoor zorgen dat je bezoekers steeds voorzien zijn in hun behoeften ( honger, dorst, toilet… ). Als je dierentuin bekend is, heb je veel bezoekers, is je dierentuin minder bekend heb je natuurlijk minder bezoekers. Er zijn in totaal 31 verschillende dieren zoals de olifant, de tijger, de leeuw… Je moet er

ook voor zorgen dat je dieren voorzien zijn in hun behoeften. Als je dier honger heeft, moet hij voedsel krijgen, als hij behoefte heeft aan privacy, moet hij een plaatsje hebben waar hij helemaal alleen kan zijn. Ook heb je verschillende ondergronden. Zo moet je een leeuw niet plaatsen in een tropisch regenwoud, maar in een savanne. Je hebt keuze uit 3 verschillende speltypen: een onbeperkt spel, waarin je oneindig geld hebt en je alle voorwerpen en dieren al vrijgespeeld hebt; een uitdagingspel, waarin je geld waarmee je een zo groot mogelijke dierentuin mee maakt en een campagnespel, waarin je opdrachten krijgt die je moet oplossen om andere campagnes vrij te spelen om uiteindelijk een voorwerp vrij te spelen.

Grafisch gezien is ZT 2 geen topper. Je ziet dat alles, zeker als je inzoomt, hoekig is. Spijtig dat de makers hier niet wat meer aandacht aan hebben besteed. De animaties zijn ook niet altijd wat ze zouden moeten zijn. Soms lopen dieren gewoon door andere heen en ontsnappen ze zelfs omdat ze gewoon door een omheining kunnen lopen. Een leuk extraatje is de Zoopedia, een encyclopedie waarin je informatie kan vinden over je dieren en je planten. Hier kan je onder andere zien waar het dier voorkomt en wat ze eten.

Conclusie en beoordeling

Zoo Tycoon 2 is een leuke game als je houdt van simulatiegames. Al is hij grafisch geen topper en duurt alles nogal lang, toch blijft hij een leuke game waar je veel uren plezier aan kan hebben. De Zoopedia zorgt er zelfs voor dat je nog wat bijleert over je lievelingsdieren.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Veel voorwerpen en dieren
 • Baas spelen van je zoo...
 • Zoopedia
 • Minpunten
 • Grafisch geen topper
 • maar het verdienen van geld gaat te traag

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • En ik maar denken dat EA nooit hoge cijfers haalt omdat ze games afraffelen en met bugs de wereld insturen en de gameplay meestal na twee uur spelen al begint te vervelen?  Maar goed, ik ben natuurlijk niet de baas van een groot bedrijf dus wat weet ik.

 • haha, ik zou ook zeggen dat al mijn eigen games toptitels zijn :P

 • moet toch wat te zeiken hebben heh

 • Hij heeft wel een beetje gelijk hoor. Sowieso zie je in 9 van de 10 reviews wel staan dat EA niet innovatief is, uitmelkt etc.  Nu komen ze met een serie topgames (ik geef hem gelijk), en zullen we zien of de pers het oude imago van EA van zich af kan schudden. Ik ben benieuwd.

 • ik vond die battlefield bad company demo toch wel verschrikkelijk…. veelste lange afstanden… met een tank maai je iedereen neer.. met een gewoon wapen geen tank.. warhawk ftw!!!

 • John Riccitiello gaf aan dat EA nooit een game gehad heeft die alleen maar hoge cijfers kreeg en dat dit is omdat EA hier nooit zo op heeft ingespeeld.  Ik denk eerder dat dat is omdat ze altijd wel minpunten hebben. Daarbij krijgt EA weinig concurrentie die ze moeten overtreffen, omdat ze veel dingen opkopen.

 • Een topgame krijgt van mij een goed cijfer en dan kijk ik niet naar welke ontwikkelaar/uitgever achter het stuur zit. Maar wanneer je als ontwikkelaar de schuld van de lage cijfers op iemand anders afschuift, vind ik het persoonlijk gewoon laf.

  Hoewel hij wel gelijk heeft dat hun reputatie wat negatief is. :P

 • Hij moet niet zeuren zeg!

 • Ze kunnen die cijfers toch juist goed gebruiken om goeie games te maken. Met de minpunten kunnen ze de volgende game beter maken….toch?

 • Ja maar EA heeft zelden zo'n goede line-up gehad als nu..

 • Hmm, hoe zou het toch komen dat EA spellen nooit alleen maar positieve recenties krijgen?

 • ik kijk egt uit naar sommige tittels van EA

 • Als ze een goede game maken, dan krijgen ze heus grotendeels wel de hoge cijfers die ze verdienen.

 • Ze moeten hun lagere cijfers juist aangrijpen om betere games te maken en niet gaan zitten klagen om hun lage cijfers.

  Ze schijnen dus te zien dat sommige games goed scoren door de hype die er is, hier hebben ze opzich wel gelijk in, maar waarom zorgen ze zelf dan niet voor een hype rond een van hun games?

 • EA verneukt gewoon alles, The Godfather stinkt van de bugs. FIFA sucks, PES ownt. In PES zit teminste het Nederlands elftal, en verder zuigt NFS ook enorm. Alleen Burnout Paradise gaat wel.  EA zit dan wel te zeiken, maar ze doen niks met de kritiek. Ze raffelen dingen af en gooien het voor 65 euro in de winkel, klote mensen.

 • raar dat hij Spore niet mentioned..

 • ohn Riccitiello gaf aan dat EA nooit een game gehad heeft die alleen maar hoge cijfers kreeg

  Geef me ff één review die Mass Effect lager dan een 8 gaf…  En ja, het is geen EA-made game, maar onder games van EA versta ik ook de titels die ze uitgeven…

 • Ach… EA heeft wel goede titels, maar ook veel bagger. Maar daar hoor je ze dan niet over… EA doet meer aan kwantiteit, dan aan kwaliteit.

 • Shut up EA. Ze moeten niet klagen, omdat niet alle honderd spellen per dag die ze releasen een 10+ krijgen. Als ze nou eens probeerden wat meer toptitels uit te brengen, in plaats van ieder uur weer een uitmelker te releasen, dan zouden ze ook misschien eens mogen genieten van de genade van de pers.

 • En ik erger me aan EA. Vooral aan dat vervelende logo waar je eerst 5 minuten naar moet kijken voordat je eindelijk met het spel kan beginnen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren