1. Pokémon Dash (NDS)

Pokémon Dash (NDS)

Onze Pokémon helden, wie kent ze niet? Deze figuren zijn al een tijdje geleden in Japan verzonnen. Wanneer de DS uitkwam was lag er een nieuwe wereld open voor Nintendo, nu konden ze hun slag slaan op het gebied van Pokémon . Eén van die spellen is Pokémon Dash.

Toen ik mijn DS uit de verpakking haalde maakte ik meteen het bijgekochte spel “Pokémon Dash” open, vol verwachting begon ik te gamen! Wanneer ik alle opties had ingesteld begon ik met spelen. Toen het spel eenmaal opgestart was werd ik verwelkomd door een fraaie 3D Pikachu in een ballon vergezelt door echte Pokémonmuziek. Vlak na Pikachu kwamen Meowth en Munchlax. Wat doet Pikachu nu? Hij springt eruit! Gelukkig breken de ballonen zijn val. Nadat Pikachu eenmaal snel naar je toegerend is kan je jezelf vermaken met rekken en trekken aan Pikachu, best grappig, vooral als je zijn wang uitrekt.

In Pokémon Dash moet je van pokéball naar pokéball (checkpoints) rennen om als eerste over de finish te komen. Maar vóór je zeven tegenstanders. Om hier te komen zijn er allemaal hinderlagen, maar ook ‘boost-items’. Op het stenen pad kan je maximaal 100 mph lopen. Mph staat voor “Miles Per Hour”. Als je nou bijvoorbeeld een sandboost te pakken krijgt ga je over het zand ook 100 mph. Waar je normaal ongeveer 80 mph zou rennen, ren je dus als je een boost hebt 20 mph harder. Ookal ben je een echte meester in Pokémon Dash kan je helaas niet harder dan 100 mph. De hinderlagen zijn dus eigenlijk overal. Echte afremmers zijn meren en bossen. zo heeft je Pikachu nog niet zijn zwemdiploma A en verdrinkt dus als hij te lang in het water blijft. Gelukkig heb je nog een grote vriend die je te hulp schiet: Lapras. Deze Pokémon brengt je overal in noodsnelheid naartoe, van hop naar her en weer terug. Is je pokéball nou ver weg? Ga dan snel op zoek naar een luchtballon! De luchtballonnen vind je bijna wel op elk terrein. Als je denkt dat je boven de goede pokéball zit laat je je Pikachu naar beneden vallen. Alsof dat nog niet gevaarlijk genoeg is kan je ook nog een van de ballonnetjes waaraan Pikachu hangt kapot prikken! Hiermee moet je oppassen, want als je op een stenen pad of in een boom beland heeft je Pikachu daar flinke last van en moet hij even uitrusten. Pas dus goed op met deze bijna dodelijke actie!

Zodra je je eerste oefeningen met succes volbracht hebt mag je eindelijk meedoen met een ‘Cup’. In deze cup moet je strijden tegen zeven andere Pokémon, waaronder de Snelle Meowth en de Slome Munchlax. Ieder op zijn eigen niveau, ben je nog niet klaar voor het echte werk? Dan moet je jezelf uitdagen voor Munchlax over de streep te komen, zo kom je steeds een stapje hoger. Zo kom je ook steeds hoger in het klassement! Als je eenmaal gewonnen hebt krijg je een nieuwe optie, meestal een nieuwe ‘cup’. Zo zijn er vijf cups die je kunt winnen. Het wordt steeds moeilijker, want voordat je het weet is Torchic geëvolueerd tot een Blaziken. Als je uit eindelijk elke ‘cups’ hebt uitgespeeld kan je ook nog op terreinen spelen die in pokémon vormen. Zo kan je de vormen halen uit de pokemonspellen voor de GameBoy Advance! Zonder deze optie zijn er 25 terreinen, met deze optie kan dit oplopen tot 380!

In de Multiplayer mode kan je maximaal tegen 6 vrienden strijden. Wie is er beter, wie is er sneller? Altijd leuk om even een potje te Dashen. Helaas heeft niemand in mijn buurt dit spel ook, en kan ik er dus weinig over vertellen.

Conclusie en beoordeling

De gedachte is leuk, maar de game zelf wordt al snel saai. Je moet de hele tijd rubben over de Touch Screen wat soms ook nog vermoeiend is, het zijn steeds dezelfde parcours en je kan niet eens van pokémon veranderen. De muziek echter vind ik echte pokémon muziek. Weer daarentegen staan de graphics. Het titelscherm is fantastisch, met die 3D Pikachu. Maar tijdens het spelen vervormt Pikachu naar een raar wezen tussen de 3D en 2D in. Ik heb nog een paar plus- en minpunten weten te ontdekken.
5,7
Score
57
Score: 55
 • Pluspunten
 • Het is een game voor de beginnende DS-er.
 • Voor de Pokemonfanaat is dit een leuk spel, maar je moet wel van rubben houden.
 • Minpunten
 • Op de verpakking staat 3+, maar er kon beter op staan ‘tot 9 jaar’, want het spel is echt een blamage voor de oudere gamer.
 • Je moet steeds hetzelfde doen, alleen op een ander parcours.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ziet er eng chill uit. ik heb volgende weeek een nieuwe PC dan kan ik crysis zelfs volop draaien :D

 • Ziet er een beetje vaag uit, maar ik ben benieuwd!  @Hel_Lover: wat doe jij nog zo laat op IG?!

  Ga tog slapen man!

 • Ik denk dat ik deze in de budgetbak opneem :P

 • vond het eerste deel niet echt bepaald denderend. Ik bedoel, welke nerd maakt nou een spel zoals crysis, met onzichtbaarheid mode en superjump mode en shit, en dan geen mes?!?!?! WTF toch….

 • Ziet er bruut uit. Misschien koop ik hem wel als ik Crysis heb uitgespeeld en mijn computer het nog aankan, het kan Crysis nog maar net aan :P

 • @shadow dude

  kijk hoelaat jij nog op bent man. en trouwens hoe oud denk jij wel niet dat ik ben man :P

 • Ben niet echt onder de indruk van de screens, Crysis zelf vond ik ook al niet super dus deze laat ik liggen.

 • de screens zijn een beetje vaag, maar ik heb er vertrouwen in dat het er weer prachtig uit gaat zien

 • Het_lover: 14 jaar

  Shadow Dude: 17 jaar  Zit ik in de buurt? Man? XD  Hij ziet er inderdaad zeer gelikt uit, maar ik krijg nu nog de oude sfeer van Crysis en had wel wat meer verwacht, we zullen zien, wellicht op de 1e video. • Ziet er (opnieuw) goed uit, al ben ik benieuwd hoe leuk deze game is voor iedereen die het origineel al gespeeld heeft.

 • grafisch zal er niet veel veranderen aangezien Crysis nog steeds bagger loopt bij de meeste systemen, marktechnisch gezien zal het niet slim zijn om weer met van die hoge specs te komen.

 • Haha, de PC doet de consoles weer ongelofelijk hard in het stof bijten!

 • Ziet er wel leuk uit, maar zeker niet mooi.

 • O mijn god. Het spel wat het uiterste vraagt van je pc. En heb je die gruwel pc niet,heb je lekker pech. Ik hoop dat ze kwa grafische eisen niet noch een schep er boven op doen. Maar van wat ik zie is het denk ik in grafisch opzicht het zelfde als de voorganger. Voor dat het uiterste uit crysis wordt gehaald in super soepele framerate met alles erop en eraan. Duurt noch eventjes. Zeker voor dat het systeem betaalbaar is. Ik weet noch dat toen al gasten waren die zijden dat hun pc het wel effe makkelijk trok met alles erop en eraan. Maar dat zijn jokkebrokken die stoer willen doen. Ze hebben de test gedaan bij Gemekings en zelfs met met de gruwelijkste pc van Nederland zat dat spel noch te fucken!

 • ziet er zoals te verwachten uit om je vingers bij af te likken! de kwaliteit van de screens zelf is nogal wazig…  @hel_lover

  om half 3 nog steeds online?? oho dat kan toch echt niet hoor!

 • Ik ga Crysis kopen voor 20 euro, daarna deze :)

 • Crysis: Warhead zal wel weer niks nieuws onder de zon brengen qua gameplay. Crysis deed nl ook niet zo super veel goed behalve mooie gfx.

 • @Ralphieboy14  En waarschijnlijk stiekem achter de pc. Want volgens mij als je 14 ben moet je toch de volgende dag toch naar school dus paps zal hier niet blij mee zijn. Of we hebben hier te maken met een hardcore online verslaafde.En nu moet ik helaas naar me werk.

 • ziet er goed uit

 • Dat ziet er een heel klein beetje heel veel more of the same uit. En aangezien ik niet onmiddellijk een die-hard fan was van Crysis, doet dit me niet veel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren