1. Naruto: Ultimate Ninja Storm (PS3)

Naruto: Ultimate Ninja Storm (PS3)

Naruto: Ultimate Ninja Storm is een game gebaseerd op de gelijknamige animé. Je speelt in dit spel met de fanatieke ninja, Naruto Uzumaki. In de game beleef je de hele verhaallijn van aflevering 1 tot en met 135 in de serie. CyberConnect2 heeft geprobeerd de wereld van Naruto zo goed mogelijk over te zetten in een game. Of dat gelukt is? Dat lees je in de volgende lap tekst.

Zodra je de game opstart krijg je gelijk al iets negatiefs naar je hoofd geslingerd. De game vereist namelijk een verplichte installatie van 4 Gigabyte op je PS3. Achteraf zie je dat die installatie niet veel nut heeft gehad. Er zijn namelijk nog steeds lange laadtijden na elk gevecht, een flinke tegenvaller dus. We gaan verder naar het hoofdmenu. Je hebt in Naruto: Ultimate Ninja Storm twee gamemodes, exclusief de Option Mode. In de Option Mode kan je de besturing veranderen en je kan ook kiezen of de Voice Acting Japans of Engels moet zijn. Dat vind ik een erg goede feature, vooral voor de mensen die de serie in het Japans kijken met Engelse ondertiteling. Dan komen we aan bij de VS mode, waarin je tegen de computer of tegen een van je vrienden kan spelen. Je hebt een rooster van 25 karakters tot je beschikking. Dat vind ik enigszins wel weinig aangezien de verhaallijn loopt van afl. 1 tot en met 135. Ze laten sommige belangrijke karakters uit de verhaallijn ook uit het spel. Denk hierbij aan Zabuza, Haku en de gehele Sound Four. Vechten in Naruto: Ultimate Ninja Storm is niet erg moeilijk gemaakt. Je hebt één action button om mee te slaan en dat is O. Springen doe je met X, met de vierkant button gooi je kunai’s ( soort messen) en je kan allerlei andere voorwerpen gooien met de D-Pad. Omdat er maar een action button is brengt dat een probleem met zich mee. Zo zijn er niet heel veel combo’s te doen en krijg je vaak dezelfde klappen naar je hoofd. Dat is weliswaar een minpunt maar het blijft een lust om naar de game te kijken, een werkelijke grafische pracht.

Aangezien er nog maar een mode over is ga ik daar voornamelijk over praten. De mode waar ik het over heb is de Ultimate Mission Mode. In de Ultimate Mission Mode van Naruto: Ultimate Ninja Storm speel je met Naruto Uzumaki, een beginnende ninja. Je kan de verhaallijn uit de series naspelen vanaf aflevering 1 tot en met 135. Als je de mode opstart krijg je als eerst een filmpje te zien waarin je het dorp Konoha ziet, daar speelt de serie en game zich in af. In Naruto : Ultimate Ninja Storm is geprobeerd de lijn tussen game en animé volledig te laten verdwijnen. Nou moet ik zeggen, dat is aardig gelukt. Het dorp Konoha ziet er erg kleurvol uit en doet heel weinig onder voor hoe het er in de serie uitziet. Je kan zien dat CyberConnect2 er alles aan heeft gedaan om de graphics in de game er op en top uit te laten zien.

In de Ultimate Mission Mode zitten in totaal 100 missies. Misschien klinkt dat erg veel, maar je zal ze met wat minder plezier doorlopen. De missies bevatten namelijk niet heel erg veel variatie. Je hebt missies zoals rennen door een bos, verstoppertje spelen, jezelf afschieten door checkpoints met Naruto en bomen beklimmen. Er zijn natuurlijk ook nog missies waarin je moet vechten tegen een van Naruto’s vrienden of vijanden, en de missies die horen bij de verhaallijn. Nou hoor ik je al denken: Dat valt toch wel mee? Nou, als je die missies allemaal 10 keer in een spel moet doen, dan wordt je daar na een tijdje helemaal gek van. Overigens is ook een nadeel in de game, dat je alle missies via start moet beginnen. Je moet kiezen uit verhaalmissies , S, A, B , C en D missies. Helaas móét je veel missies wel doen, omdat je om verder te komen in het verhaal telkens meer ‘’experience points’’ nodig hebt.

In het dorp Konoha zijn er wel aardig wat dingen te doen. Zo kan je ‘’ Secret Scrolls’’ vinden om extra moves vrij te spelen, en je vindt ook kistjes waarin je die moves vindt. Ook zijn er veel breekbare objecten, waar je geld van krijgt als je die kapot maakt. Van dat geld kan je allerlei leuke extra’s kopen. Jammer genoeg is er naast dingen verzamelen niet heel erg veel meer te doen. Er staan wel wat mensen in de straten van Konoha, maar die geven onbelangrijke informatie en eigenlijk staan ze er alleen maar voor de show.

Je hebt dus niet echt het gevoel dat de game leeft. Iedereen staat maar stil en dat valt me toch wel tegen. Natuurlijk zijn er in Naruto Ultimate Ninja Storm ook wel weer wat betere punten. Bijvoorbeeld de Giant Battles. Daarin vecht je tegen reusachtige beesten. Die beesten kan je verslaan door ze op bepaalde momenten te slaan. Wat ik ook wel goed vind is dat ze in die battles Quick Time Events hebben toegepast. Zo komt er tijdens zo’n Giant Battle een scene waarin je dan de goede buttoncombinaties moet intoetsen. Wat minder is dat de battles iets wat te makkelijk zijn gemaakt. Vaak versla je ze in één keer en een beetje meer uitdaging mocht wel. Ze blijven wel leuk door de scènes tussendoor en natuurlijk de graphics, die prachtig zijn om te aanschouwen. Over scènes gesproken, ik vind dat er wel meer scènes in de game mochten zitten. Heel af en toe zie je is wat filmpjes, maar dat heb je alleen maar bij de belangrijke battles. Daar mist CyberConnect2 toch wel de plank behoorlijk.

Naruto: Ultimate Ninja Storm is niet geworden wat het zou moeten zijn. Het was de taak om de concurrentie aan te gaan met de 360 titel Naruto: The Broken Bonds. Natuurlijk is dat wel gelukt en is het geen slechte titel maar het ontbreekt gewoon een aantal dingen. Zo heb je maar één echte button om mee te slaan, is er een gebrek aan scènes in de game en mist de game een online mode. Dat laatste is natuurlijk tegenwoordig eigenlijk onmisbaar in dit soort games. Je wilt tegen mensen over de hele wereld kunnen spelen, en niet alleen tegen je vrienden of de computer. Natuurlijk zijn de graphics fantastisch, maar een goede gameplay is belangrijker in mijn ogen. Naruto: Ultimate Ninja Storm is uiteindelijk een redelijk tot goede game geworden, maar als de ontwikkelaar iets beter hun best had gedaan was het een topper geweest.

Conclusie en beoordeling

Naruto: Ultimate Ninja Storm is een best goede game geworden. Alleen mist het gewoon net de dingen die de doorslag geven voor een topgame. Het ontbreken van een aantal karakters, te weinig scènes en er is ook geen online mode. Verder zit alles wel gewoon goed in mekaar. Het vechtsysteem kan er mee door, en de graphics die fantastisch zijn. Misschien had CyberConnect2 even moeten wachten met het uitbrengen van deze game, waardoor ze er iets langer aan konden werken. Ondanks veel minpunten is het een must voor iedere Naruto fan.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Rondspringen in Konoha
 • Vechtsysteem is erg toegankelijk
 • Minpunten
 • Gebrek aan scènes
 • Geen Online Mode
 • Weinig karakters

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Haha, wat een toeval!

 • } moet ] zijn. Ja ik weet het wat een gezeiver, maar dacht zeg het effe.

 • Hoop dat het wat wordt

 • Dit kan volgens mij echt een toppertje worden.

 • Komt goed met deze game!

 • wat ^ zegt

  |

  |

 • Daar had Terminal Reality mooi mazzel mee dan :)

 • lol

 • ben benieuwd

 • erg nice kan nog heel wat worden

 • afwagten

 • Ik weet het nog niet, maarja het zou wel vet kunnen worden!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren