1. FIFA Street 3 (NDS)

FIFA Street 3 (NDS)

Nadat de FIFA Street voor de PlayStation niet meer uitkwam wilde ik FIFA Street 3 meteen voor de Nintendo DS kopen, ik pakte mijn cadeaubonnen en rende de deur uit. Toen ik uiteindelijk in de winkel stond lag er nog maar één exemplaar. Ik zag een andere jongen bij het rek staan, en ik pakte het spel snel weg, onbeschoft, maar je moet er wat voor over hebben. Nadat ik het meteen uitprobeerde vond ik het een fantastische game!

Zodra je FIFA Street 3 opstart komt er een leuk deuntje uit de jaren ’90. Er zijn verschillende soorten liedjes, die je zelf in kan stellen of je ze wel of niet wil horen, ook kan je er een paar vrij spelen door alle tegenstanders te verslaan. Maar daarvoor moet je eerst beginnen met een team te maken.

Street Challenge; let’s play the game!

Je kiest je favoriete land, en daarna je favoriete speler. Ik koos ’s werelds beste keeper: Gianluigi Buffon. Er zijn teams is vele categorieën: Young, Wild, Veterans, Tricksters, T&D;, Team C, Team R, Tall, Strikers, Stocky, Speedsters, Small, Predator, Ply, Pannas, F Football, Finishers, F50, Euro Stars, Enforcers, Defenders, Classic, Champions, Blasters en natuurlijk vele landen. Teleurstellend genoeg zit er maar 1 Nederlander in het hele spel: Ronald Koeman. Je kiest dus 1 speler waarmee je het team probeert op te bouwen. Je leert onder andere hoe je een GameBreaker (GB) gebruikt, trucjes doet en scoort natuurlijk. Heb je genoeg geoefend? Dan kan het echte werk beginnen. Speel bijvoorbeeld tegen Griekenland, China, Kameroen. Als je wint kan je minimaal één speler ruilen tegen één speler van het team waarvan je gewonnen hebt, ruil dus slim om sneller jezelf onoverwinnelijk te maken! Ondertussen leer je nog het één en ander, terwijl je je reputatie opbouwt. Uiteindelijk hoef je nog maar één team te verslaan, en niemand kan jou meer verslaan. Zou je de wedstrijd winnen, of zou je nóg meer moeten oefenen?

Kick Ups; Juggle to the rhythm!

Houd de bal in de lucht op het ritme van je vrij gespeelde liedjes. Druk op het TouchScreen om de bal in de lucht te houden. Verbreek het record van Ronaldinho en speel nog meer liedjes vrij. Haal een hoog combo voor nog meer punten! Maar o wee als de bal valt; Try Agian.

Multiplayer; Kan jij winnen van je vriend(inn)en?

Je hebt maar één spelkaart nodig om met z’n tweeën veel plezier te hebben. Daag je vrienden uit, en kies een team. Selecteer waar en hoe je speelt. Wie zal er winnen?

Nintendo WFC; Speel wereldwijd.

Ben je genoeg bevorderd om ( in het echt) de hele wereld aan te kunnen? Sla je slag, en speel tegen je vriend(in) die aan de andere kant van het land woont, of zelfs helemaal aan de andere kant van de wereld. Hiervoor heb je wel Wi-Fi nodig, hoe je dit krijgt zit in de bijlage bij het spel.

My Street; Everything OK?

Als er iets niet klopt in het spel kan je dit makkelijk veranderen door naar ‘My Street’ te gaan. Verander bijvoorbeeld de taal, de besturing of bekijk gewoon de credits. Hier kan je ook wijzigen welke liedjes je wel/niet wilt luisteren. En je gewonnen items zien!

Conclusie en beoordeling

Dit is een fantastisch spel voor de voetbalfanaat. Ik heb alleen nog een paar plus- en minpunten op een rijtje gezet:
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Het is een spel waarvan je lang plezier hebt, ben je klaar? Start dan met een slechtere speler, en probeer dan eens te winnen.
 • Minpunten
 • Je moet wel geduld hebben, je speelt de game niet zomaar in één keer uit.
 • Je kunt perongeluk je in het begin gekozen speler verruilen voor een hele slechte, houd je hoofd er bij dus.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lijkt me een zeer vette game, omdat ik nog nooit een FF deel heb heb gespeeld. Deze komt zwz in mijn collectie :)

 • Mjah, al die FF7 spin-offs komen beetje me neus uit. Maar ik weet toch wel dat ik zo’n hoer ben en hem gaat kopen.

 • mijn Xbox 360 is kapot, ik heb een PSP en ik moet mezelf kunnen vermaken naast het leren… misschien toch maar eens proberen.

 • krijg volgende week de SE binnen:D uit engeland

  Deze game moest ik gewoon hebben;P

 • Ik wil nog een spel kopen voor de vakantie en heb eigenlijk nog nooit een FF gespeeld (*wacht op de eerste doodsbedreigingen*). Misschien dat ik deze ga kopen, maar hoelang duurt het spel ongeveer? Ik bedoel, heb ik al op weg naar Italië in Duitsland al uitgespeeld?

 • Niks voor mij

 • Ik weet het niet echt het ziet er wel echt heel gaaf uit! maar op verschilende sites zeggen ze dat de vecht gameplay niet erg goed is.

 • Helemaal mee eens….ik heb hem nu een paar maanden en ik ben er nog altijd helemaal verslaafd aan.  Nou ben ik ook wel een FF VII fan van het eerste uur en heb ik er alles van, maar goed, ik blijf het een pareltje vinden voor de PSP. Beste spel wat ik in tijden speelde voor deze handheld.

 • Die recensies van Jelle blijven maar komen :')…

 • @tompsp  Nee man..het spel duurt zo lang als je zelf wilt..

  Je kan in 1 keer door alle hoofdmissies banjeren, maar dat gaat je nooit lukken als je niet bepaalde zijmissie's doet.  Zijmissie's zijn goed om je character te upgraden, summons (speciale krachten die je helpen in de strijd!!!) en special ability's van zij personages vrij te spelen  Koop hem nou, ik weet dat je er geen spijt van krijgt.

 • Gameplay is veel te simpel, die \"jackpot\" links bovenaan is ook al geen pluspunt … wie wil nu een gevechtssysteem waarbij geluk zoveel belang heeft? Het vechtsysteem werkt Duh, het is zo makkelijk dat een 6-jarige er mee overweg kan.  Technisch gesproken een prachtig uitziend game en eentje dat een dubbele score verdiend.

  9 voor de fans, 7 voor de mensen die niks met FF hebben en gewoon een rpg-tje willen.

 • Ik wacht lekker tot deel XIII voor de PS3.

 • Supervet, denk toch maar dat ik een PSP ga halen. Super spel! Wel beetje jammer dat het een beetje eentonig word.

 • Ik heb hem al liggen, maar ik bewaar hem voor op vakantie, anders verveel ik me dan weer te pletter… ik moet zeggen dat het wel steeds moeilijker wordt om hem toch niet even te spelen :P

 • Lijkt me wel vett, maar k wacht nog even tot ik de games heb die nu vooraan mn lijstje staan en dan komt deze nog wel een keer…:)

 • Mooie game voor als je klaar bent met FFVII - FFVIII en FFIX op de PSP. :)

 • ik ben net zo'n FF fan, maar dit lijkt me wel een gave game!

 • _O_ Hiervoor ga ik dus een PSP kopen!

 • Jammer dat het visuele aspect zo afgeraffeld wordt behandeld. Op het laatst ''o kut, ben vergeten daarover te praten''. Leuk spelletje though :).

 • Het is echt een gaaf spel en vooral die tussenfilmpjes zijn echt gaaf. Het verhaal is ook echt goed en de muziek is gaaf!  Jullie hebben wel niets verteld over materia fusion, waarbij je b.v. fire met sword slash voegd en dan fire slash krijgt of zoiets dergelijks.  echt wel een gaaf spel!


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren