1. Call of Duty 4: Modern Warfare (PS3)

Call of Duty 4: Modern Warfare (PS3)

Ik gooi een granaat naar een terrorist die net op het punt stond om iemand neer te halen met zijn wapen, op dat moment word ik beschoten door andere terroristen die mijn onoplettendheid opmerkten. Meteen draai ik me om en begin te vuren. Op dat moment hoor ik een belletje rinkelen die me uit het spel haalt, ik was zo verdiept in het spel dat ik de gasten ben vergeten die op bezoek zouden komen.

Een ijzersterk verhaal vindt je niet bij vele games, daarom zijn die spellen ook zo zeldzaam. Een van die spellen is Call of Duty 4: Modern Warfare. Deze game heeft een prachtig verhaal. Het gaat om de Rus Zakhaev, hij probeert Rusland terug te brengen naar de communistische staat die het ooit was. De Amerikanen bemoeien zich ermee en Zakhaev wist dat dit zou gebeuren. Daarom laat hij zijn goede vriend `Al-Asad` voor wat ophef zorgen in het Midden-Oosten. Terwijl de Amerikanen zich met hem bezig houden kan Zakhaev doen wat hij wil. Best een slimme zet, maar hij wordt dit keer opgehouden door de Britten! Zij hielden hem al in de gaten sinds hij wapenhandelaar was, wat ook best slim is. Hij leek al niet op een vriendelijk persoon en dit bevestigde het.

In de singleplayer moet je het opnemen tegen de Russen met de Britten, en tegen de terroristen met de Amerikanen. Ik vind dit best op de werkelijkheid lijken, de Amerikanen houden zich inderdaad bezig met de terroristen. Al denk ik niet dat de Britten zo gauw oorlog zouden voeren met de Russen. Je speelt dus twee personages: Soap Mactavish van de S.A.S en Sergeant Paul Jackson van de Marines. Als je met Soap speelt hou je alles rustig, wat best wel past bij de Britten. Alles gaat rustig, terwijl de Amerikanen hun aanwezigheid vooral laten merken. De singleplayer is erg kort, je hebt hem in ongeveer 5 uurtjes uitgespeeld, dit deels door de snelle actie.

Grafisch is dit spel echte een topper. Alles ziet er haarscherp uit, de omgeving en de animaties zijn allemaal mooi op de beeld gebracht. Door de goede graphics wordt je helemaal in het spel opgezogen en dit is iets wat zelden voorkomt bij games. De graphics hebben een speciale invloed op je, alsof je echt door de ogen van je speler kijkt. Het is net als door een 3D bril kijken, alles ziet er top uit. Het geluid mag er zeker ook wel wezen, alles is perfect. Het geluid van explosies, het geschreeuw van mannen en de wapengeluiden. Ook dit heeft een speciaal effect op je, van elk explosie ga je in de lucht springen, van elke schot duik je op de grond. Dit alles is zo goed gemaakt dat het onmogelijk is om er niet in gezogen te worden.

Tenslotte het multiplayer gedeelte, over dit valt heel wat te zeggen. Je kan tegen je vrienden op de bank spelen. Dit is erg leuk, vooral als je net je vriend neerschiet en je naar zijn gezicht kijkt. Het is gewoon reuze gezellig, en dat bij een shooter ook nog! Het heeft een effect op je, met vrienden of familie spelen. Het online gedeelte is nog beter, je hebt een rankingsysteem. Je kan steeds hoger komen door XP te krijgen. Dit door natuurlijk online potjes te gaan spelen. Hoe hoger je komt, hoe meer wapens je vrijspeelt. Zo kan je je eigen classes samen stellen. Hier maak je gewoon je eigen wapens, wil je bijvoorbeeld dat je shotgun een richter heeft kan je dat gewoon daar instellen. Ook kan je in je eigen classes perks kiezen, dit zijn speciale vaardigheden of voorwerpen van jou zelf. Online spelen heeft net als vele andere aspecten uit deze game een speciaal soort effect op je. Je wilt gewoon doorspelen, maakt niet uit hoe lang. Wat wel jammer is dat je geen co-op hebt, dit is een spel die je met z`n tweeen/vieren wilt spelen. Elkaar afmaken is leuk, maar samen de tegenstander afmaken zou nog veel leuker zijn.

Conclusie en beoordeling

Call of Duty 4: Modern Warfare is een geweldige shooter. Het heeft een effect op je die je niet meer scheidt van deze game. Het mooie verhaal, de geweldige graphics en de multiplayer gedeelte in deze game is gewoon fantastisch. Jammer dat er geen co-op in zit maar desalniettemin is dit een prachtgame die elke FPS-fan in huis moet hebben!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Verhaal
 • Singleplayer varieert
 • Grafisch
 • Multiplayer
 • Minpunten
 • Geen co-op

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het nadeel van online games kopen is dat je het niet meer kan verkopen als je het niet meer leuk vind, daarvoor zou ik het zelf nooit doen.

 • Heb liever gewoon het hoesje thuis liggen.

 • Ja mooi, maar dan moet wel het internet van de meeste mensen wat sneller moeten.  Anders zijn we 15 a 20 uur bezig voor het downloaden van een spel van 20 GB.  In dat geval koop ik toch liever een schijfje…


 • Ik heb liever gewoon met hoejse en boekje en al in huis. Maar het voordeel is wel weer dat je dan een aankomende topper niet hoeft te reserveren om bang te zijn dat hij uitverkocht is en dat soort taferelen.

 • In Amerika downloaden ze zeker veel games, in Nederland koopt iedereen het volgens mij hoor.  Die dikke Amerikanen zijn te lui om naar de winkel te lopen. :P

 • Ik heb liever tock ook een hoesje en boekje erbij. Daarnaast als er dan wat gebeurd met je PS3 en je moet hem dan laten repareren dan ben je het meteen kwijt als je geen back-up hebt!

 • 1. Het internet word ieder jaar wat sneller. Binnenkort zijn zelfs met goedkope abo's spellen van 20gig zonder problemen te downen.

  2. Een online game is (in theorie) goedkoper, ik geef graag het hoesje en schijfje op als me dat 10 á 20 euro per titel minder kost.  Alle aankopen die ik tot nu toe via steam heb gedaan zijn me prima bevallen. Game aanklikken, even downloaden, installeren en je hebt er geen omkijken meer naar. Een boekje kan je altijd nog als PDF aanbieden en het niet hebben van een schijfje is alleen maar makkelijker in gebruiken (game aanklikken en spelen is immers eenvoudiger dan constant schijfjes verwisselen).  In dit geval heeft de man denk ik gewoon gelijk, dit is zeker de toekomst. • Een ander nadeel is dat een populair spel tijdens release niet downloadbaar is door overbelaste servers.

 • Geef mij maar een doosje als ik het koop!

 • ik vind de hoesjes altijd fijn, maar dan hoef je geen CD's meer te wisselen. dat is dan weer een voordeel maar dat de harde schijf snel volraakt is ook niet egt fijn. als ze nou online opslag bidden voor je games tijdelijk op te slaan zou het wel cool zijn

 • Doe maar niet. En als ze dit als toekomst willen, moeten ze er maar eens voor zorgen dat ik die games ook kan kopen zonder creditcard.

 • Hoor ik hier nu iemand van Sony roepen wat MS al jaren roept?

  Het moet niet gekker worden…

 • Eerst glasvezel. :P

 • De toekomst zit in de Mini SD cards. : )  Ontopic:

  Ik vind het online kopen van producten nog in een pril stadium zitten. Betalen via internet is al zo onstabiel als een malle. Niks voor mij dus, of ze moeten het zo brengen dat je in de winkel een kaart kan kopen met een code om een spel te downloaden. Zoals bij Microsoft om je XBL te betalen : )

 • Ik heb liever een doosje in m´n kast liggen van het spel. Laat downloaden gewoon blijven voor de kleinere spellen als WiiWare en Virtual Console titels.

  Natuurlijk heb je dan wel minder kosten omdat je geen medium hoeft te maken, maar ik zie het niet echt gebeuren zonder problemen. Dat je al downloadable content en dergelijke hebt is voor mij genoeg. Daar moet je het internet voor gebruiken.

 • Ik vind het niet eens zo´n slecht idee. Dat van geen hoesje hebben is alleen wennen denk ik. Denk dat de meeste mensen gewoon bang zijn voor vernieuwing en zien ze de voordelen er nog niet helemaal van in. Het enige wat ik wel zou missen, is het fietsen naar huis met je gloednieuwe game en je op het moment verheugen dat je het spel in je console stopt, maar om daarom nou plan niet door te voeren lijkt mij wat overdreven.

 • Dit is volgens mij al gerealiseerd met Steam? :)

 • @chilizone: Dat gevoel wat jij beschrijft zou ik dan ook het meeste missen. Dan zou het minder speciaal zijn op de een of andere manier.

 • Dit zegt Microsoft ook al een hele tijd, maar ja die hoesjes met boxart zijn ook altijd wel mooi.

 • wat downloaden -.-'' ?

  als je focking sloom internet hebt, ben je genaaid.  Zit je een game van 25GIG te downloaden, rot tog 'n eind op :D.  HOESJE + BOEKJE + GEUR = OWNAGE  en wat Jakfire en DBZBL zeggen ben ik het ook mee eens <33

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren