1. Gears of War 2 (X360)

Gears of War 2 (X360)

Gruwelijkheid is een woord voor passie, gruwelijkheid is een woord voor angst, gruwelijkheid is een woord voor brute moord en marteling, maar gruwelijkheid is vooral smerig lekker! Gruwelijkheid is waarschijnlijk het beste woord dat bij deze game past. Vooral het smerig lekkere gedeelte komt veel in deze game terug. Gruwelijkheid is vooral herkenbaar in deze game, dit is te zien aan de bloedvulkanen uit hun nekken wanneer je een headshot maakt, doormidden gezaagde lijken en een gruwelijke roosterbeurt. Deze gebeurtenissen zitten in het spel dat je niet mag missen. Hier hebben we het natuurlijk over de gruwelijkste game van 2008: Gears of War 2!

Het is een gruwelijk en geweldig spel, maar de gameplay is toch het beste in Gears of War 2. Vaak zit je in een klein slagveld, maar waar je toch tactisch moet spelen. Want als je gaat rushen in dit spel, dan kan dat je de kop nog kosten, want het enige wat zij hoeven te doen als je gaat rushen is je doormidden zagen. Nu is de game wel tactisch maar hoe kun je tactisch spelen? Hiervoor hebben ze een cover system. Dit cover-system is heel goed uitgewerkt ,vooral omdat je al met een knop, achter de muur kunt schuilen in verschillende standen. Achter een pilaar of een lage kist het maakt niets uit. Je kunt natuurlijk ook verschillende kanten in kijken wat het net ietsje beter maakt. Ook is Gears of War 2 heel gruwelijk, zoals ik al in de inleiding heb gezegd, kleine slagvelden met heel veel mensen en heel veel bloed. De executies maken het vooral gruwelijk, wanneer je iemand neerschiet maar hij overleeft het net, kruipt hij over de grond. Je teammaten kunnen je redden maar de vijanden kunnen je kop eraf stampen of je doormidden zagen, Ja Gears of War 2 is een van de games met het meeste bloed!

Natuurlijk zit het bloed overal, dus ook in de singleplayer. Als je de campagne start krijg je al een lekker voor filmpje te zien. Je speelt natuurlijk weer als Marcus Fenix de stoere maar toch iemand met emotie. Het verhaal gaat eigenlijk gewoon door met de oorlog, maar nu is het jouw taak een manier te vinden om de Locust te vernietigen voor altijd. Waar natuurlijk behoorlijk een aantal afwijkingen zijn. Je krijgt gewoon de hele tijd bevelen, maar wanneer je ontdekt waar de Locust zich schuil houden ga je der op af, tevens moet je je vriend Dominic helpen zijn vrouw te zoeken. Ze geven misschien de hele tijd bevelen maar toch ook een gevoel dat je een doel hebt, hierdoor zit er ook veel meer diepgang in. Je bent ongeveer 10 uur bezig met de campagne op normal, dan moet je het nog op hardcore en insane waar je waarschijnlijk vaker doodgaat en er langer over doet, ongeveer 35 uur wil je alle niveaus uitspelen, genoeg voor een goede training en daarna natuurlijk de online modus!

De wapens zijn natuurlijk ook belangrijk bij een game als deze, je hebt een groot arsenaal aan wapens en ieder zijn specialiteit. Vooral de vlammenwerper geeft je een kick wanneer je iemand roostert. Het bruutste wapen is waarschijnlijk de mortar of de hammer of dawn. Die allebei een groot aantal locust kunnen uitmoorden met maar een paar schoten, maar dan moet je ze wel goed gebruiken. Natuurlijk heb je ook de gebruikelijke lancer met de chainsaw. Het wapen waar je het meeste bloed mee kunt vergieten. Wat ook stoer is met de lancer is, dat je een chainsawduel kunt uitvoeren. Je moet allebei zagend op elkaar in rennen en dan degene die het snelst kan klikken wint, helaas als je dit online doet is er een kleine kans dat je wint tegen die Japanners.

Bij een game als Gears of War 2 is natuurlijk de multiplayer een van de belangrijkste punten, ookal zitten die Japanners erbij. De gebruikelijke deathmatches zitten er zowel ook tussen en de king of the hill. Maar er zijn ook nieuwe dingen die je niet zo snel zult zien bij andere spellen, bijvoorbeeld Wingman of Horde. Dit zijn waarschijnlijk de enige twee waar ik iets over ga vertellen. Wingman is eigenlijk toch een soort team deathmatch, maar dan aangepast. Wil je winnen moet je al je tegenstanders executeren! Dit is voor mij een van de leukste mode om te spelen op eentje na dan, Horde! De naam zegt het eigenlijk al, er komen hordes locust op je af rushen, zonder gevoelens willen ze het hart uit je rukken. Dit is de beste speelmode voor mijn gevoel. Je kunt tot maximaal 5 spelers en je moet samenwerken, zonder samenwerking kan ik je alvast zeggen dat je wave 20 nog niet haalt. Dus dit kun je eigenlijk het beste doen met vrienden. Er zijn in totaal 50 waves, om de 10 worden ze sterker, en het worden er meer van een tot tien dan worden ze sterker en worden er weer net zoveel als in het begin gespawnt, en als je na heel veel mislukte pogingen eindelijk wave 50 hebt gehaald staat er een achievement als cadeautje voor je klaar. In de multiplayer zitten een aantal minpuntjes, vooral de slome matchmaking is soms behoorlijk irritant. Het kan aan je internet liggen maar dat is bij mij niet het geval, maar een minuutje langer wachten kan de plezier denk ik niet bederven. Ook zitten er soms een aantal bugs niet alleen in de multiplayer, maar ook in de singleplayer. Ik heb wel eens gehad dat Dominic gewoon midden in het slagveld stil stond en niet dood ging, of dat je opeens op iets staat en er niet meer van af kunt, maar ook dit kan de plezier niet bederven want tijdens het spelen merk je het nauwelijks!

Wat nu voor mij de eerste keer is dat je bots kunt instellen om tegen te spelen, dit zorgt er natuurlijk voor dat je niet perse vrienden hoeft mee te nemen voor de multiplayer. En waar ik ook behoorlijk verrast over ben dat de bots nog goed kunnen spelen ook, soms werken ze misschien niet mee in een team deathmatch maar ze weten hoe ze iemand makkelijk neer kunnen halen, top dus!

Nu hebben we de belangrijkste punten wel gehad, maar is het spel ook mooi in detail in elkaar geknutseld? Voor mijn gevoel wel. Vooral de bepantsering van de COG soldaten en Marcus Fenix vind ik van hoge kwaliteit. Zelfs de kleinste stippel zit erin. De omgeving is ook dik in orde. Ze zijn allemaal verschillend en geven het gevoel dat ze moeten geven. Bijvoorbeeld wanneer je in een donkere tunnel zit, moet het een gevoel van spanning geven. En je weet al uit jezelf dat je opeens aangevallen kunt worden. Dit hebben ze heel geslaagd verwerkt.

Conclusie en beoordeling

Gears of War 2 heeft alles, het heeft misschien een aantal minpuntjes maar die zie je al gauw over het hoofd. Gears of War 2 is een geslaagde shooter in een ander jasje, die op het randje van perfectie van deze tijd ligt. De executies en de gruwelijkheid maken het helemaal af. Epic Gamer mag trots zijn op hun meesterlijke creatie, en natuurlijk ook de blije bezitters van Gears of War 2!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Gameplay
 • Gruwelijkheid
 • Graphics
 • Wapens
 • Multiplayer
 • Horde
 • Verhaal
 • Cover system
 • emotie
 • Bots bij MP
 • Minpunten
 • Soms kleine bugs
 • Slome matchmaking

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • het is ook een hele leuke demo ! spel word ook goed dan kopen!!

 • had hem gespeelt, vond het niet echt lekker spelen. geef mij maar cod4 ;)

 • LOGISCH!!!!

 • Heb hem ook gedownload.. Eerst paar dagen ernome last van lag.. Maar wanneer die weg was.. Whoe must have :D

 • Ooooow die moet ik nog checken! Straks maar eens doen dan :D.

 • cod4 sux oud nieuws lame

 • gek hé? :P

 • Lol, d'r komt er eentje achter.

 • ik vind de demo ook heel cool ik speel hem nu nog soms als ik niks beters te doen heb XD

 • En nu voor de pc graag. En EA we beloven met ze alen de game te kopen dus neit downlaoden.

 • Deel 3 komt waarschijnlijk op de PC.

 • Is een erg vette Demo!!

 • hij is ook erg vet^^ alleen met 32 man was die nog vetter geweest denk ik zelf mjaa je kunt niet alles hebben haha maar ik heb battlefield 2 modern combat op de xbox ook helemaal kapot gespeeld online en met dit deel zal het wel hetzelfde worden denk ik^^

 • lachen

 • vond hem tegen vallen qwa gameplay je moet een half magazijn leeg schieten op een manetje en als je een head shot wil maken dan heb je 4 a 5 kogels nodig en de tanks zijn te sterk je heb 2 en soms zelfs 3 bazooka's nodig om hem opteblazen valt behoorlijk tegen de plus punten zijn er zeker ook zoals de muren die je kan opblazen en de geluiden zijn subliem heb geen suround maar denk dat het wel gruwlijk moet klinken ….

 • ik merk het dat die populair kan ook niet stoppen met spelen

 • Had hem meteen gedownload nadat hij online was. Heb diezelfde dag nog verwijderd, omdat ik het echt helemaal niks vond. Waarschijnlijk ben ik teveel COD4 gewend!

 • Deze gaat ik zeker halen, demo speelde heerlijk. Ik baalde dat ie zo kort was maar dat is een goed teken.

 • Ja, ik heb de demo echt veel gespeeld zeg, ga hem dan denk ook kopen. Supervette demo!

 • paar dagen terug was t nog 1 miljoen :O

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren