1. Burnout Paradise (PS3)

Burnout Paradise (PS3)

Take me down to the Paradise City, where the grass is green and the girls are pretty! Oh, won't you please take me home. De door Burnout Paradise gebruikte song van Guns 'n Roses gaf me meteen al goed gevoel toen ik het spel opstartte. Maar natuurlijk gaat het bij een game niet om de songs, maar om de speelervaring! In deze recensie zal ik je vertellen hoe ik die vond bij Burnout: Paradise.

Helemaal nieuw voor Burnout is, dat je nu vrij kan rondrijden in de prachtige stad: Paradise City. Deze stad ziet er niet alleen mooi uit, maar alles zit er ook in. Bergen, zee, boulevards, een binnenstad noem het allemaal maar op. In de vorige Burnout delen waren er wel verschillende soorten races, maar niet heel veel. En de weg in die games werd je gewoon gewezen doordat je maar één weg kon volgen. Maar in deze game heeft Criterion dat helemaal anders gedaan. Er zijn heel veel verschillende soorten races, maar in de races waar je naar de finish-line toe moet scheuren wordt je de weg niet meer gewezen. Je mag zelf je weg bepalen naar de finish maar je moet natuurlijk wel als eerste eindigen, boven in het beeld staat altijd een bordje met de straatnaam van de straat waar je op dat moment op rijd, en als je bijvoorbeeld een kruising tegemoet rijd, komen er van links en rechts twee bordjes waar de namen van van de straat op staan die links of rechts van het kruispunt zijn, als je in een race daarheen moet gaan knipperen die bordjes links of rechts van je scherm en je richtingaanwijzers springen links of rechts aan, dat ligt natuurlijk aan welke kant je op moet. In principe is Burnout: Paradise een free-roaming race game, waar je altijd door de prachtige stad Paradise City kunt scheuren op welk moment je dat ook wil. Onder het scheuren in de deze stad kan je andere auto's tegen komen, deze auto's moet je 'takedownen' en dan heb jij ze in je bezit.

Je kunt alle auto's die je bezit in je 'Junkyard' terug vinden. Dit is eigenlijk een soort garage waar je al je auto's hebt staan. Er zijn in de game zo'n 75 auto's die je kunt winnen. Maar kort geleden heeft Burnout downloadable content gekregen, waar je nu ook motors in de game hebt, en ook de dag- en nachtcyclus. Deze motors gebruik ik nog niet zoveel, omdat ik eigenlijk vind dat Burnout gewoon om raggen met auto's gaat, desalniettemin vind ik het wel een leuke toevoeging. Ook de dag- en nachtcyclus vind ik erg leuk. Om 's avonds in Paradise City rond te scheuren is echt leuk, zelfs dan ziet het er nog allemaal piékfijn uit.

In de game zijn nog allemaal extra dingetjes die je kunt voltooien. In Paradise City zijn namelijk 400 hekken en 120 'Burnout-billboards' te vinden, als je door al deze hekken en billboards heen rijd heb je dat onderdeel voltooid, maar het is niet al te makkelijk om alles te vinden en dan ook nog eens door heen te springen of rijden, want billboards hangen meestal hoog boven de weg. Dan heb je ook nog de 50 super-jumps die je kunt voltooien. Dit zijn allemaal extra's waarbij je natuurlijk wel een trophie kunt verwachten. Verder gaat het erin de game in principe om, om alle 'licenses' te behalen. Je hebt verschillende soorten 'licenses', natuurlijk ook een voor je motor. Uiteindelijk gaat het er dus om, om license A te behalen. Je begint namelijk bij license D, maar om één license te behalen moet je wel een aantal races doen, meestal wel een stuk of 90 á 100. Dit doe je dus niet zo snel, en het maakt allemaal dat in Burnout Paradise ongelooflijk veel mogelijkheden zijn en je niet zomaar uitgeraakt kijkt op deze game. Verder is de gameplay in deze game héél dik in orde. Iedereen heeft natuurlijk z'n eigen voorkeur aan een auto, maar elke auto rijd gewoon goed en heeft z'n plus- en minpunten. Ze besturen goed en gaan goed door de bochten, vooral driften gaat in de Burnout Paradise heerlijk, maar goed daar draait het hele spel natuurlijk ook om, lekker scheuren. Wat ik wel iets minder vind, is dat de meeste auto's erg slecht remmen. De remweg is echt erg lang, dit viel me laatst op toen ik de game speelde. Ik reed gewoon rustig op een weg en ging vol in de rem, het duurde toen erg lang voordat de auto tot stilstand kwam.

Dan hebben we natuurlijk nog het schademodel. Dit is in Burnout Paradise echt ongelooflijk goed uitgewerkt. Alles kan aan de auto kapot, je hebt natuurlijk sterke en minder sterkte auto's, maar als je éénmaal een flinke crash maakt, wat al snel kan gebeuren vooral in een race, dan wordt het beeld vertraagd en ingezoomt. Zo kan je precies zien hoe de auto helemaal total-loss wordt gereden. Echt super goed dit schademodel, daarom belooft 2K-Games natuurlijk veel met Mafia II, want daar zal het schademodel beter worden dan in Burnout Paradise. Je hebt in de game natuurlijk niet alleen een 'Junkyard' waar je voor je auto's heen kunt, langs de wegen in Paradise City zijn 'Repair-Stations' en een 'Fuel-Station' waar je je auto's dus kunt reparen en extra nitrous erbij kunt halen. Maar je hebt ook stations waar je je auto in een andere kleur kunt laten spuiten. Kortom, oneindig veel mogelijkheden.

Natuurlijk hebben we dan nog de online-modus in Burnout Paradise. Deze vind ik echt heel erg goed, ik denk dat op race-game gebied zelfs de beste is. Je kunt veel dingen doen, gewoon lekker tot 8-personen rond scheuren in Paradise City. Maar er zijn ook challanges te doen, zo'n 384 en als je die wilt behalen moeten alle mensen die bij jou in de game zijn de missie die wordt gesteld behalen, anders is het allemaal mislukt. Maar dit moet natuurlijk wel binnen de tijd! Ook kan de 'host' van de game natuurlijk gewoon een race organiseren, waardoor je met z'n allen door de straten van Paradise City scheurt en het eerst bij de finish moet komen. Natuurlijk kan je in een online game bijvoorbeeld 'the longest drift' verbeteren van de mensen die op dat moment bij jou in de game zitten. En zo zijn er nog veel meer dingen die je kunt proberen zodat jij op nummer 1 staat. Natuurlijk kun je ook de mensen die bij jou in de game zitten gewoon lekker van de weg af beuken, oftewel 'takedownen' als je door iemand wordt 'getakedowned' dan wil je diegene natuurlijk terug pakken, maar soms lukt dit niet altijd en wordt het een echte strijd.

Conclusie en beoordeling

Burnout: Paradise is zeker een hele goede game, met ongelooflijk veel mogelijkheden. De game heeft een lange speelduur, en gaat niet snel vervelen. Er zijn weinig minpunten, en het zijn vooral kleine minpuntjes. Deze game heeft een zeer uitgebreide off- en online-modus, waardoor hij zeker je geld waar is! Een must-have voor alle race-gamers.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Graphics
 • De stad 'Paradise City'
 • Dag- en nachtcyclus
 • Veel mogelijkheden
 • Gameplay
 • Veel auto's
 • Lange speelduur
 • Songs
 • Online-modus
 • Minpunten
 • Soms onduidelijk waar je heen moet
 • Soms lange remweg van auto's

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren