1. Resistance 2 (PS3)

Resistance 2 (PS3)

Wat zou jij doen als de mensheid wordt bedreigd door een gruwelijk virus? Wat zou jij doen als je tegen de gruwelijkste monsters moet gaan vechten? Hoe ga jij het overleven in deze ernstige tijden van de mens? Hoe zou het aflopen met Nathan Hale en de mensheid? Dit zijn allemaal vragen die in Resistance 2 worden beantwoord.

Het vervolg van de volwaardige shooter Resistance: Fall of Man ligt vanaf 28 november alweer in de winkel. Na het open einde van het eerste deel was er al geen twijfel meer of er een vervolg zou komen. De populariteit was erg hoog en het was zelfs één van de best verkochte PlayStation 3 games. In Resistance 2 speel je natuurlijk weer Nathan Hale, de enige soldaat die het in Engeland heeft overleefd. Hij heeft niet veel tijd om bij te komen, want hij wordt gelijk naar Amerika gebracht, waar hem weer veel te wachten staat.

De grafische kant is flink opgerikt ten opzichte van zijn voorganger. De mooie zon die op je Karabijn schijnt laat alweer zien dat Insomniac weer veel aandacht heeft besteed aan zijn game. Veel mensen vinden de graphics wat tegenvallen, maar het is toch één van de mooiste shooters op de PS3. Daarnaast mag je uiteraard ook niet vergeten dat het veel meer kleur heeft gekregen. De gebieden waar je flink aan het knallen bent zijn erg mooi uitgewerkt en hebben geen grauwe kleuren meer. Ook de mooie details die het spel bevat zorgen ervoor dat de gamer zich helemaal in de game kan verliezen.

Bovendien bevat Resistance 2 ook heel veel actie. In de hele game heb je bijna geen enkel moment rust, je moet er dus echt aan geloven. Altijd zijn er wel talloze soorten Chimera die één doel hebben: jou van het leven beroven. Hybryden, Ravagers, Grims zijn zulke Chimera. Natuurlijk zijn er nog veel meer, maar de eindbazen zijn toch echt het gruwelijkst. De eindbazen die je in deel 1 nog niet had zijn hier wel aanwezig, en hoe! Na elk level krijg je wel een eindbaas voor je kiezen die je uiteraard moet vermoorden. Dit zorgt voor stoere en erg bloederige momenten.

Zoals ik al zei bestuur jij de protagonist Nathan Hale. Veel wapens zijn weer teruggekeerd, maar er zijn ook nieuwe wapens te vinden. Neem bijvoorbeeld de ‘‘Marksman’’ en de ‘‘Minigun’’. In Resistance 2 zijn de wapens die je kan dragen beperkt tot twee. Dit is veel realistischer, want je kan in het echt nooit zes of zeven wapens bij je dragen. Ook heb je een beperkt aantal kogels en granaten, dus moet je zorgvuldiger met je munitie omgaan. Ook het health-systeem is flink onder de loep genomen. Nu heeft het een soort COD4 systeem: als je gewond ben moet je dekking zoeken om te herstellen. Dit is erg handig, want nu hoef je niet elke keer health te gaan zoeken. Het nieuwe systeem zorgt dus voor meer snelheid in de game.

Het verhaal in Resistance 2 laat de gamer echt doorspelen. Je wilt weten hoe het afloopt met Nathan Hale en de hele mensheid. Het leukste is nog dat het een groot verhaal is, dus dat het een vervolg is op Resistance: Fall of Man. Bij deel 1 liep je in de sneeuw en werd je opgehaald door een helikopter. Deze helikopter leidt je tot het wonderschone Amerika. Daar aangekomen blijkt het helemaal niet meer zo mooi te zijn. Talloze Chimera hebben Amerika al veroverd en het is een puinhoop geworden. Jouw taak is om ze weer uit de weg te ruimen en de mensheid te redden. Je heb krijgt weer vele problemen voor je kiezen, die je uiteraard moet oplossen. Hoe zal het aflopen met Nathan Hale, en nog veel belangrijker: de mensheid.

Afgezien daarvan is de ‘voice acting' uitstekend en ook de geluidseffecten mogen er zijn. Sommige angstaanjagende geluiden dragen heel wat bij tot de nodige schrikmomenten, terwijl ook de soundtrack erg mooi klinkt zonder teveel af te leiden. De soundtrack in het menu is niet echt fantastisch, maar wanneer kom je daar nou, want er is genoeg te doen! Er is namelijk naast de singleplayer ook nog een uitgebreide multiplayer die je kunt spelen.

Deze multiplayer heeft twee varianten: coöperatief en competief. Het coöperatieve gedeelte is geheel vernieuwend in Resistance 2. Deze is maarliefst met acht man te spelen! Je heb verschillende klasse die je kunt kiezen. De soldaat geeft dekking en leiding aan de doktor, waar je als soldaat afhankelijk van bent. De soldaat zorgt eigenlijk voor de meeste schade aan de vijanden. Daarnaast zorgt de dokter er uiteraard voor dat de spelers niet komen te overlijden. Tot slot heb je ook de Special Ops, deze zorgen ook voor veel schade aan de vijanden en voorzien het team van munitie. Het is natuurlijk erg vet om met acht man de Chimera af te knallen met verschillende soorten personen, maar je kunt de singleplayer niet spelen. Dit had natuurlijk nog leuker geweest, want de singleplayer is erg geslaagd en zou nog gruwelijker zijn met acht man online. Ook kun je niet meer thuis met iemand op de bank de singleplayer spelen, wat in Resistance: Fall of Man nog wel het geval was. Dit alles is erg jammer, maar nu is er wel de mogelijkheid om met zijn tweeën online te gaan, wat weer erg stoer is.

Daarentegen heb je ook nog een tweede variant: de competieve mode. Hierbij speel je niet met elkaar, maar tegen elkaar, wat ook heel leuk kan zijn. Soms zorgt dit voor enige frustratie, omdat je elke keer wordt vermoord, maar dit mag de pret niet drukken. De bekende modi is natuurlijk weer teruggekeerd. Denk hierbij aan Deathmatch, Team Deathmatch en Verover de kern. Nu is het nog chaotischer, want nu is het competieve gedeelte met maarliefst 60 man de spelen! Dit zorgt voor gruwelijke actie en chaotische gevechten. Daarnaast kan je bij beide varianten ervaring krijgen wat kan leiden tot beloningen, voordelen en een skill ranking. Dit alles zorgt ervoor dat Resistance 2 bij vele gamers nog lang niet stof ligt te happen!

Conclusie en beoordeling

Resistance 2 is een prachtig vervolg op Resistance: Fall of Man. De singleplayer is erg gelaagd wat vooral komt door de graphics, het verhaal, de vele details en Chimera. Ook zijn er weer een aantal vette wapens toegevoegd en is het health-systeem flink onder de loep genomen. Wat misschien nog wel het gruwelijkst is, is de multiplayer die met maarliefst 60 man is de spelen! De coöperatieve mode (die met acht man is te spelen) is ook erg vet, jammer genoeg is de singleplayer niet coöperatief te spelen. Dit maakt Resistance 2 niet meteen een flop, want Resistance 2 is één van de beste shooters op de PlayStation 3!
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Veel soorten Chimera
 • Mooie graphics
 • Meeslepend verhaal
 • Veel details
 • Erg goede gameplay
 • Minpunten
 • De singleplayer is niet coöperatief te spelen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Die editie lijkt me echt koning, maar mn money is haast op :(. Al meegedaan met de prijsvraag trouwens :). Laten we hopen!

 • Zooown vet spel, kut SSBB anders lag deze al thuis!

 • Ik heb al meegedaan! :D

  Leuk ook dat het eens een Wii-prijsvraag is! :)

 • Ik moet nog steeds insturen, maar dat komt nog wel.

 • De special edition is héél gaaf! Ik heb 'm hier liggen en damn, z'n geld zeker waard!

 • Op de wii is het echt geen leuk spel, het ziet er niet uit, controls werken niet en het free roaming in central park is eruitgehaald. Viel me tegen, leek me echt een leuk spel, kga nu voor de pc versie

 • Hmm… ik zal eens mijn geluk beproeven.

 • Heb al meegedaan. Nu duimen dat ik hem win ^^

 • lacheee!

 • nice

 • Wil er die dan iemand :P

 • kan die prijs ook naar Belgie worden gezonden?

 • k wil die zeker wel hebbe en heb al lang meegedaan :D…..brute game =D

 • heb ook mee gedaan duimen :P

 • Ik heb ook meegedaan, en nou maar hopen dat ik win! :D

 • heb ook effe meegedaan nu maar duimen :)

  kan die prijs ook naar Belgie worden gezonden? Vroeg ik me ook af :o

 • Ik doe ook mee :P

 • @Nand69,  denk het wel, ik heb hier al 2 keer iets gewonnen. :) en altijd mooi verstuurd.

 • Zoo, meegedaan :)

 • Ik had vrijdag om 20:00 uur al mee gedaan, geweldige prijsvraag!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren