1. E3: Second Sight

E3: Second Sight

Tussen al het geweld van de grote titels waren er op de E3 ook wat minder bekende titels speelbaar die ook zeker niet slecht waren. Een voorbeeld daarvan is Second Sight van Codemasters, een actiespel gecombineerd met sluipen. Je speelt één persoon, John Vattic, op twee verschillende manieren. In het ene deel speel je in een soort flashback, het verleden dus. In het verleden ben je ongeschonden en zie je er redelijk normaal uit. In het heden ben je echter zwaar toegetakeld en heb je allerlei psychische krachten die je gaandeweg het spel verder verzamelt. Je hebt geen idee wie je bent, waar je bent en waarom je daar bent. Dat zijn allemaal dingen die je onderweg zult uitvinden.

De interactie tussen het verleden en het heden speelt een goede rol in het spel. Je komt in het verleden mensen tegen die je in het heden ook kunt tegenkomen. Doordat het verleden uiteraard eerder is dan het heden, heeft alles wat je in het verleden doet invloed op het heden. Volg je het nog? Het komt er dus op neer dat als je iemand neerschiet in het verleden, diegene er in het heden niet meer bij is terwijl hij wellicht bruikbaar had kunnen zijn als informatiebron of als daadkrachtige sidekick.

Het flashback gedeelte is eigenlijk niet meer dan een doorsnee actiespel. Je schiet wat, je rent wat, en je ontrafelt het verhaal stukje bij beetje. Het heden is echter een stuk interessanter. Je herontdekt je gave om psychische krachten te gebruiken. Daarmee kun je jezelf gezond maken als je bijvoorbeeld bent geraakt.

Leuker is het om je krachten als aanval te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld voorwerpen of vijanden oppakken en waar dan ook neergooien. Je kunt lastige vijanden bijvoorbeeld in een bak water dumpen waarin ze verdrinken, of ze dwars door een ruit gooien. Als je door veel man van dichtbij wordt aangevallen kun je ook een soort schokgolf uitzenden waardoor het voor iedereen om je heen direct einde verhaal is. Naar mate het spel vordert zul je meer en meer krachten oppikken die je kunt gebruiken tijdens je zoektocht naar duidelijkheid.

Second Sight is geen titel die de positie van spellen als Metal Gear of Splinter Cell kan aanvallen, maar het is zeker geen slecht spel. Vooral de manier waarop de psychische krachten in het spel verwerkt zijn is netjes gedaan. Het enige minpunt dat ik zo snel kon bedenken was dat de camera af en toe erg irritant is door niet goed mee te bewegen waardoor je het overzicht verliest. Het spel ziet er echter goed uit en met zo’n 20 tot 25 uur aan gameplay is het een titel waar we vermoedelijk best wat leuke uurtjes aan kunnen beleven.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Dit lijkt me een enomr vette game worden zeker als je je bedenkt dat het van Freeradical komt , een studio met ex-rare mensen. Ik heb er wel vertrouwen in.

 • ja lijkt mij ook wel een chill spel.

  Maar het is maar op de e3 gespeeld. ik ben bang dat als het tegelijk met andere grote titels uit gaat komen niemand het meer koopt.

 • "Maar het is maar op de e3 gespeeld." ???  Anyway.. Vind het wel erg veel weghebben van Psi-Ops. Daar heb ik echter wel een hoge pet van op, nu eens zien of beide spellen hun eigen 'feel' hebben. We'll see…

 • nou ik heb best veel filmpjes ervan gezien en het is steeds hetzelfde en van die krachten zag je helemaal niks dus daar kan ik niet veel over zeggen maar het gedeelte dat ik wel zag vond ik niks aan beetje lopen achter rots/muur whatever schuilden leanen snel op een sniper inzoomen (wat op zich best mooi/origineel gedaan is) en schieten maar je zag dat dus de hele tijd:S ik weet eigenlijk niet of het wel zo'n vet spel is…

 • wat jij daar beschrijft is een deel uit het flashback gedeelte. Zoals ik al zei is dat eigenlijk niet meer dan een doorsnee actiespel. Alleen het deel in het heden is imo echt de moeite waard.

 • Het is toch nogal geript van Psi-Ops?

 • …bwa….lijkt wel op psi-ops, maar ik denk dat bij psi ops mss wel de gevechten beter zijn(en mss ook de grafics) maar bij future sight is het verhaal beter en ook de karakterontwikkeling…maar dat is natuurlijk wat ik denk hé :D

 • Aha, eindelijk een review van deze game. Ik ga het zker en vast huren in de GM. Ik moet deze spelen.

 • Reactie van benadeeltje geplaatst op 4 juni 2004 17:05

  Aha, eindelijk een review van deze game. Ik ga het zker en vast huren in de GM. Ik moet deze spelen.  review??

  anyway, ik kijk meer uit naar timesplitters 3, de stijl vind ik bij ts wel cool, maar bij deze game niet..daarnaast zagen de gameplayfilmpjes er niet zo heel spectaculair uit


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren