1. Battlefield: Bad Company (PS3)

Battlefield: Bad Company (PS3)

Welcome to the 220 second army battalion. The 'B-company', where they rag together all the leftovers, and troublemakers deemed expandable by the army. They call it 'Bad-Company'. My name is Preston Marlowe, they could have thrown me in jail for what I did. But instead they transport me here. And this, is my story. En zo begint het prachtige verhaal van Battlefield: Bad Company. Een game die bij mij in de smaak viel, en ik zal je vertellen waarom hij dat deed...

Nadat je je hebt gemeld bij 'Sarge' stelt hij je aan je team voor waar je in de rest van de game mee zult samen

werken. 'Sweetwater en Haggerd', deze drie mensen werkten al langer met elkaar maar nu ben jij erbij. Oftewel je bent the 'new-guy'. In het team zit trouwens wel goeie humor, in de hele game eigenlijk wel. Maargoed, nadat je achterin een truck van de prachtige omgeving en graphics hebt kunnen genieten, wordt je rit ineens bruut verstoord door een paar bombardementen. Je wordt ergens anders weer wakker, waar je teamgenoten al voor je klaar staan. Hier moet je eventjes wat oefenen. Zoals schieten, en dingen opblazen. Daarna begint het echte werk, je wordt opgeroepen door 'Mike one Juliet' en vanaf hier begint je missie écht. Bij Battlefield kun je misschien zeggen dat alle missie's een beetje ééntonig zijn, ze zijn bijna altijd hetzelfde: dingen opblazen, of iedereen die je tegen komt vermoorden. Toch gaat het niet vervelen, omdat het gewoon goed is uitgewerkt. De tegenstanders vind ik ook zeer goed trouwens, deze reageren zeer acuraat, en zo kan je niet even om ze heen lopen ze neerschieten. Als je maar even in hun gezichtsveld bent, draaien ze zich naar jou kant en schieten. Hierdoor wordt het spel veel uitdagender en moeilijker. Soms heb je zelfs dat je wordt beschoten door iemand, die jij niet ziet. Zo goed beschut staat hij, daarom moet je in Battlefield: Bad Company ook zelf een goeie plek uitzoeken, waar je beschut zit en alles kunt overzien. Als je zomaar gaat rennen en iedereen die je tegen komt wilt neerknallen, dan ga je dat absoluut niet redden.

In deze game gaat het erom, om alle 'Gold-Bars' te vinden. Dit zijn gouden staven, en in elk 'level' zijn er een paar te vinden. Ook zijn er overal 'Collectables', dit zijn steeds nieuwe wapens die je moet verdienen. Als je alle Gold-Bars of Collectables hebt gevonden, of de helft daarvan wordt dat natuurlijk beloont met een trophie. Ook de voertuigen in de game zijn goed, ze rijden goed en het ziet er allemaal goed uit. Je hebt zelfs een radio in de auto, ook heb je helicopters waarmee je aanvallen van bovenaf kunt doen. In het level: 'Air force one' moet je dan ook alles met een helicopter doen. In het begin gaat dat nog een beetje moeilijk en moet je dat een beetje onder de knie krijgen, maar dit gaat al snel en daarna is het 'appeltje - eitje'. In de game vecht je altijd tegen de Russen. Deze Russen doen er natuurlijk alles aan om jou en je team tegen te houden in de strijd. Vooral als je helicopter wordt neergehaald, omdat de Russische president bij je inzit hij denkt dat jullie goed voor hem zijn en bij hem horen. Maar zijn mede-mensen denk daar heel anders over. Wat mij trouwens opviel bij die president is dat hij volgens mij dezelfde stem heeft als Roman Bellic, de neef van Niko Bellic in Grand Theft Auto IV. Deze president is een beetje maf, en eigenlijk ook een beetje dom. Maargoed, deze zal je vanzelf ook tegen komen in de game.

De gameplay van de game is zeer goed, het werkt allemaal prima en het werkt ook prettig. Ook het inzoomen met pistolen gaat allemaal goed, en het richten natuurlijk ook. Je kunt in het begin van de game kan je een moeilijkheids-graad kiezen, EASY - NORMAL - HARD. Easy is dan ook echt heel makkelijk, dit is echt voor mensen waarvan dit het eerste schietspel zou gaan zijn. Maar dit is bij mij niet het geval. Daarom begon ik maar op Normal, omdat ik niet echt heel erg super goed in schiet-games ben waardoor ik hem op Hard kan zetten. Op Normal gaat alles prima, ik denk dat dit wel de fijnste is van de drie, want bij Hard ben je na een paar schoten al bijna dood. Op Normal gaat dit iets minder snel, de wapens in Battlefield zijn ook niet mis. Bedenk het, en ze hebben het. Vooral de extra dingen die er inzitten, zoals bommen en andere apparaten, bijvoorbeeld een soort verrekijker waar je Air-Support mee kan oproepen, richt met deze verrekijker op het object dat wilt opblazen en er komt een bom naartoe. Dit kunnen af en toe handige hulpmiddelen zijn. Maargoed, zoals ik net al heb gezegd, gaat het er in de game dus om, om alle Gold-Bars te vinden. In het laatse level vind je dan ook tonnén van deze Gold-Bars. Maar in de stad waar je deze vind, kom je natuurlijk niet zo gemakkelijk weg met die dingen. Er zijn allemaal Russen die je tegen proberen te houden, en daarmee vooral de helicopter, deze helicopter moet je eerst uitschakelen en dit gaat niet makkelijk. Je moet dit doen met een RPG. Maar deze helicopter ontwijkt deze RPG-schoten. Daarom moet je daar extra voorzichtig mee zijn, want straks ben je al je raketten kwijt, en kan je niet meer met je RPG schieten. Dit overkwam mij namelijk, ik had de helicopter wel een paar keer geraakt, maar niet goed genoeg. Gelukkig was hij hierdoor wel flink beschadigd, en kon ik hem met m'n gewone wapen neerschieten. Als dit hebt gedaan keer terug naar de plek waar al het goud hebt gevonden. Maar als je daar komt zie je dat er allemaal mensen bezig zijn de dozen met goud in vrachtwagens te laden, je denkt dat dit je tegenstanders zijn die snel proberen te ontkomen. Op dit moment wil jij en je team het opgeven, en weglopen. Maar ineens komt de 'Sergant' naar jullie toe, en zegt: Where are you going?. Het blijkt dat het leger van jou naar jullie toe is gekomen, en jullie hebben al het goud in handen. Op het laatste zie je alle vrachtwagens wegrijden, en in die stoet rijden jullie achteraan, op een kruispunt gaan jullie snel rechtsaf, en de rest rechtdoor zodat jullie veel goud voor jezelf houden. Dit is het eind van de game.

Dan hebben we natuurlijk nog de mulit-player in de game. Waarvan ik heel veel verwachtte omdat Jelle in een impressie van Battlefield: Bad Company zei dat hij nadat hij de multi-player modus van Battlefield te hebben gespeeld, Call of Duty 4: Modern Warfare niet meer te hebben aangeraakt. Dus hiervan verwachtte ik veel, omdat ik de multi-player modus van COD4 echt heel erg goed vind. En ik blijf deze ook de beste vinden die ik ooit heb gespeeld. De multi-player in Battlefield is ook goed, maar het kan echt niet tippen aan COD4. Het is allemaal veel ingewikkelder met opstarten en een game vinden. Voor de rest is het wel allemaal goed als je éénmaal speelt. Maar wel heel moeilijk, je moet hier echt oppassen en niet zomaar in open velden gaan lopen. Ook heb je in de online-modus natuurlijk voertuigen. En zo ook tanks, in zo'n strijd kunnen deze nog wel eens goed van pas komen. Dit maakt die online modus veel leuker. De online-modus is dus niet slecht, maar ook niet geweldig goed. Als je een game koopt voor de online-modus moet je zeker Call of Duty 4: Modern Warfare kopen. Die blijft op dit gebied gewoon de beste.

Conclusie en beoordeling

Battlefied: Bad Company is zeker een goeie game. Als je een goede shooter wilt met een goeie Singeplayer-modus en een redelijk Online-modus is dit zeker jouw game. De Singeplayer wil je wel een paar keer opnieuw spelen, als je hem hebt uitgespeeld. Omdat het een goed verhaal is, en veel mogelijkheden zijn. Ook moet je soms goed nadenken hoe je dingen gaat aanpakken. Al met al vind ik het een zeer goede game. Voor mensen die ooit veel lol hebben beleefd aan bijvoorbeeld een Call of Duty is dit zeker een aanrader!
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Humoristisch
 • A.I. Tegenstanders
 • Voertuigen
 • Wapens en extra\'s
 • Verhaal
 • Mogelijkheden
 • Minpunten
 • Online-modus minder dan verwacht
 • Sommige dingen zijn even wennen
 • Soms erg pittig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Deze game lijkt me echt vet te gaan worden, dus ik denk dat ik deze wel aan ga schaffen :D

 • ben benieuwd

 • Jammer dat er zo weinig beeldmateriaal van is..

 • Hopelijk gaat dit deel op TR2 lijken! Is nog steeds mijn faroriete deel:)

 • Inca's, Oude Noormannen… zij hebben geluk moet zo'n lekkere chick in hun midden! :-P

 • @ Tyz-NL  Ik hoop op het eerste deel. Deel twee had toffe omgevingen, maar veel te veel actie en te weinig puzzelwerk als je het mij vraagt :)

 • deze game is topie

 • Ik had er al wat over gelezen in de TR: Underworld club. Hopelijk komen er binnenkort wat video's vrij over deze game, ben benieuwd.

 • Jammer dat er in november meer topgames uitkomen en ik heb geen geldboompje helaas. =)

 • Ja dat was allemaal al bekend. Net als die screenshots laats. Ik ad ze al :] Voor iedereen die ook het laatste nieuws over deze game wil weten, kijk dan hier. De enige echte Lara Croft Tomb Raider Underworld-club! En wordt lid!  En btw. in november. Het is al vrijgegeven dat het 28 november is.

 • Interessant interessant!

 • hou mestal niet echt van dat tomb raider vrouwtje maarja, wat nog niet is kan nog komen :P

 • Lijkt me een erg leuke game. Maar hij komt wel erg snel uit… als dat maar allemaal goed komt.

 • Ik ben nu druk bezig met Legend,

  echt heel leuk!

  Eerst deze uitspelen, dan misschien even Aniversity aanschaffen en dan deze misschien..

 • Zou best wel vet kunnen worden!

 • te vet!!!

  annisersary moet je zeker aanschaffen thom.bos..

  die is een stuk beter dan Legend

 • Awesome!

 • deze game kan wel vet gaan worden, heb eigenlijk nog nooit een lara game gespeeld!

 • lijkt me een leuke game maar gaan hem waarschijnlijk niet kopen :(

 • het wordt weer een leuk adventure game met larake

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren