1. Guitar Hero: World Tour (Wii)

Guitar Hero: World Tour (Wii)

Licht nerveus kom ik het podium op. Een storm van geluid veroorzaakt door gillende meisjes, stoere jongens en ander gespuis komt op mij af. Op mijn teken begint de gitarist loeihard te spelen en de drummer als een gek op zijn drums te beuken. De duizenden stemmen worden steeds luider, wilder. Na de intro was het mijn beurt. De eerste geluiden kwamen nogal zenuwachtig uit mijn keel, maar ik wist waarvoor duizenden mensen naar hier gekomen waren, voor ons, voor mij! Dus begon ik steeds beter, luider en harder te zingen. Pareltjes zweet begonnen op mijn huid te druppelen. Op het einde van het liedje probeer ik nog een laatste scream uit mijn strot te persen. Tot opeens een boosaardige stem boven alles uittorende en riep: ‘Wil je wel eens ophouden met dat kattengejank van jou. Er proberen hier mensen te slapen hoor! Snotneus!’ Het was mijn oud moedertje die tevergeefs in slaap trachtte te komen. Vliegensvlug pakte ik de afstandsbediening van de TV en zette de volumeknop een pak lager.

Misschien heb jij, na aanschaf van de nieuwste telg in de Guitar Hero serie, ook al bovenstaand scenario tegengekomen. Het zou me alleszins niet verbazen, aangezien je ook voor dit deeltje beter geen al te boosaardige buren hebt. Vooral de toevoeging van nieuwe instrumenten maakt deze Guitar Hero extra interessant. Nieuwe instrumenten? Jaja, je leest het goed! In tegenstelling tot de vorige exemplaren van Guitar Hero, kan je nu ook met een drumstel en microfoon rocken! Natuurlijk is de welbekende gitaar ook opnieuw van de partij. Echt origineel is de toevoeging van deze instrumenten misschien niet, maar dat zie ik graag door de vingers, aangezien ik met Guitar Hero: World Tour een entertainmentpakket om U tegen te zeggen in huis heb gehaald.

Laten we beginnen met de dingen die we al vanouds kennen. De gameplay bijvoorbeeld, deze is al sinds het prille begin nagenoeg onveranderd gebleven. Ook nu zijn er geen drastische veranderingen te bemerken. Het hoofddoel is nog altijd de neervallende noten, zonder al teveel fouten te maken, proberen te spelen. Alleen zijn in Guitar Hero de snaren van de gitaar vervangen door vijf gekleurde knoppen of fretten. Door op het goede moment de goede fret te spelen d.m.v. de strumbar, speel je een noot. Klink makkelijk, niet? Wel, niets is minder waar. Op de lagere niveaus kan je het allemaal nog relatief makkelijk volgen, maar vanaf het Hard-niveau zal je meerdere keren draaierig worden van al die felgekleurde noten die, letterlijk, naar beneden stormen! Toch heeft ontwikkelaar Neversoft deze keer een opmerkelijke verandering aan de gitaar toegevoegd, er is namelijk een zogenaamde sliderbar aan de hals van de gitaar toegevoegd. Hiermee kan je solo’s spelen door met je vinger over het aanrakingsgevoelige slidergedeelte te glijden. Zonder te strummen weliswaar. Zelf was ik er, toen ik er voor het eerst over hoorde, zeer enthousiast over, maar uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat het niet meer is dan een lastigere manier om noten te spelen.

Natuurlijk heb je nu ook ander gereedschap om je buren wakker te houden. Bij het drumstel moet je, net zoals in het echt, op de drumpads en op de, iets hoger liggende, cymbals slaan. Dit alles werkte voor mij naar behoren, buiten het soms frustrerende minpuntje dat het drumstel de slagen niet altijd goed herkent. Een leuk feit is dat dit drumstel, in tegenstelling tot andere, weet of je er een zachte slag of een keiharde mep hebt opgegeven. Tot slot rest er nog de microfoon. Nu, ik heb niet echt wat men noemt een nachtegalenstem, maar (gelukkig!) is op juiste toonhoogte meezingen ook al voldoende.

Naast nieuwe instrumenten heeft Neversoft ook een paar nieuwe modi toegevoegd. De Create a Rockstar-modus bijvoorbeeld. Hierin bevind zich een zeer uitgebreide editor om werkelijk alles aan je personage aan te passen naar eigen smaak. Algauw had ik een personage ontworpen met een stoere hanenkam, van kop tot teen getatoeëerd en natuurlijk uitgerust met een lekkere gitaar. Ook leuk is dat je de mogelijkheid hebt je eigen bandlogo te ontwerpen. Daarna kan je dan een T-shirt dragen met je zelfgemaakte logo op afgebeeld.

Nu komt misschien wel de grootste verandering t.o.v. de andere Guiter Hero’s. Je hebt namelijk een heuse muziekstudio genaamd Guitar Hero Studio tot je beschikking. De Wii-versie is qua mogelijkheden wat beperkter in omvang dan de versie van de Playstation 3 of Xbox 360, maar eigenlijk vond ik dit stiekem wel een klein voordeel. Naar verluid zijn de andere Guitar Hero Studios soms zo ingewikkeld, dat je gewoon het bos niet meer door de bomen ziet. Omdat de Wii-versie wat beperkter is, is het meestal wat overzichtelijker. Toch laat ik deze modus vooral over aan de wat meer gevorderde spelers, want, ondanks mijn creativiteit *kuch*, kreeg ik er niet meer uit dan een slechte cover van Smoke On The Water (zonder solo weliswaar).

Om het gemis(?) van een uitgebreidere muziekstudio wat te relativeren, is er een, Wii exclusieve, modus bijgekomen. Namelijk de Wii Freestyle Mode. ‘Weer die idiote Mii’s?’ hoor ik je al zeggen. Ja, maar voor één keer is het een geslaagde toevoeging geworden! Althans, ik vond deze mode best tof. Zoals de naam al zegt, kan je deze keer gewoon je eigen ding doen. Zeg nu zelf, een gelijkaardige mode had er toch allang in moeten zitten?

Tot slot nog iets over het online gedeelte. Ik moet zeggen dat dit één van de weinige spellen is die volop gebruik maakt van de Wi-Fi mogelijkheden van de Wii. Direct nadat je het spel gestart hebt, word gevraagd verbinding te maken met het internet. Hierna kan je dan bijvoorbeeld een duel aangaan met andere spelers of zelfs met complete bands het gevecht aangaan. Wat je misschien ook opgevallen is toen je het spel kocht, is het roodkleurige ‘Downloadable Content’ logo. Ondanks dat er al een hele knappe lijst van maar liefst 85 liedjes inzit, met veel variatie in muziekgenres, kan je nu ook andere liedjes op je Wii zetten. Deze kan je kopen met je Wii Points. Gelukkig is er ook gedacht aan de arme (of gierige) gamer en kan je zelfgemaakte liedjes van andere spelers ook downloaden. Zoals je wel kan merken, zie je dat hele online gedeelte puik in elkaar zit, eigenlijk zit nagenoeg de hele game ‘puik’ in elkaar!

Conclusie en beoordeling

Zoals ik in het begin al zei, is Guitar Hero: World Tour een entertainmentpakket om U tegen te zeggen geworden. Je kan eindeloos zitten klooien met de Guitar Hero Studio, een beroemde gitarist, drummer of zanger worden in Create a Rockstar of gewoon je ding doen met de Wii Freestyle mode. Ook op online gebied verdient deze game een grote pluim. Ik vrees dat mijn oud moedertje nog meer slaaploze nachten zal meemaken!
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Nieuwe instrumenten
 • Uitgebreide Create a Rockstar-modus
 • Guitar Hero Studio
 • Lekker 'Freestylen' met je Mii's!
 • Goede online ondersteuning
 • Minpunten
 • Guitar Hero Studio blijft een te hoge instapdrempel hebben

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lol, probeert een ontwikkelaar op een ludieke manier iets nieuws te presenteren, wordt er in no-time de waarschijnlijke oplossing al gevonden… :D

 • Haha nog nooit van Diablo gehoord :')

 • Een beetje vergezocht.. Maar als hij zou komen zou het übertof zijn!

 • Goed gevonden! Ik geloof er wel in. Ik ga mee in de hype.  OMFGROFLMAOBBQz0rz!! _O_

 • Dat lijkt mij ook een beetje vergezocht. Maar hulde aan degene die het opgelost heeft als het wel waar blijkt te zijn :P

 • @Artixent: Ga je schamen!  idd vergezocht, maar als hij komt……

 • Haha nog nooit van Diablo gehoord :')

  echt niet? Het was echt een super spel voor zijn tijd.  Ontopic:

  Wel een leuke manier om een game te presenteren.


 • De grootste aanwijzing kwam doordat de nieuwe splash als uitgang had \"http://us.media.blizzard.com/232309/_images/ice2.jpg\" en die 23 staat dan voor de letter W en 09 voor I. Oftewel, WWI, World Wide Invitational, het grote Blizzard evenement naast Blizzcon die ze binnenkort gaan aankondigen.  @Artixent: Je bent pas 14 dus niemand zal het je kwalijk nemen, maar Diablo 1 en 2 (en de expansions) staan bekend als de beste RPG/Hacknslash uit die tijd.

 • WAAAAAAAAAAAAAA \"doet dansje\"  eindelijk een vervolg!!

 • LOL stelletje fanboys elke keer :P maar blizzard doet alles ook zo subtiel…..

 • het lijkt me wel vet:P

 • ik hoop het zo erg diablo 2 was egt masterlijk goed:P en de uitbreiding ook die was ook weer een stukje hemel^^

 • Tussen aankondiging en release zit bij blizzard meestal nog een 2 tal jaren maar toch een game om enorm hard naar uit te kijken.

 • Diablo 3 yes =)

 • De twee regels met de plaatjes in de css zijn de enige wat er tussendoor uitgecomment zijn. Het is bijna alsof ze het expres laten staan voor de diehard speurders :P De css kan je vinden op http://us.media.blizzard.com/232309/master.css

 • \"Tundra, Cavern\".. Diablo maar ook WotLK…

  Misschien is dit wel de release datum van WotLK…

  En wel heel misschien aankondiging van Project: Hydra…  Voor de gene die meer willen lezen aan geruchten etc. raad ik aan om naar mmo-champion te gaan. Om daar een topic er over te leven (news). Zo 300 comments met allerlei ideeën.


 • vage manier om iets aan te kondigen..

 • Haha nog nooit van Diablo gehoord :')  ouweeeh, is gek o.o

 • Wat een gedoe zeg. Wel leuk bedacht. Is weer eens iets anders.

 • Haha, Blizzard heh, je weet soms niet wat je van ze moet verwachten behalve dat het goed is en vaak niet te serieus genomen moet worden :P.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren