1. Saints Row 2 (PS3)

Saints Row 2 (PS3)

Saints Row, een game die voor veel mensen al bekend was. Maar ik had er nog nooit van gehoord. Totdat Saints Row 2 werd aangekondigd, een free-roaming game met oneindig veel mogelijkheden. Dit concept sprak mij toch wel erg aan, en ik ben meer informatie gaan opzoeken over deze game. THQ is niet één van mijn favoriete uitgevers, maar ik wou deze game toch graag een kans geven. Na de recensie op InsideGamer te hebben gekeken was ik overtuigd. Een paar dagen na de realese ben ik naar de winkel gegaan om deze game te kopen, ik deed de Blu-Ray disc vol spanning in m'n PlayStation 3...

Ik had gelezen dat er in Saints Row 1 aan het eind een grote explosie was. In Saints Row 2 gaat deze verhaallijn gewoon weer door, alleen je hebt nu 15 jaar in coma gelegen. Je ontwaakt in je 'ziekenhuisbed' in de gevangenis. Je weet helemaal niks meer, en je ziet er heel anders uit. Iemand die naast je ligt bied zijn diensten aan, en samen met hem moet je uit de gevangenis breken. Maar als je uiteindelijk van het gevangenis-eiland af bent, herken je je eigen Stilwater niet meer. Het is allemaal anders, en je herinnert je niks meer. In deze game heb je maar één doel, Stilwater weer in handen krijgen van de Saints! In Stilwater zijn nu een paar andere bende's aan de macht, en die moet jij uitschakelen. Je moet je oude Saints bende weer optrommellen, zodat je weer je oude clubje kunt vormen. Als je een eigen clubhuis hebt, gaat het allemaal gebeuren. Je moet alle andere bende's in Stilwater uitschakelen zodat jij de macht krijgt. Dit gaat natuurlijk allemaal niet zomaar, er komt hier veel schiet- en knalwerk bij kijken. Bij elke bende gaat het er uiteindelijk om, om de bende-leider - waarvan jij die bij de Saints bent - uit te schakelen. Dit gaat met een grote verhaallijn, en veel missie's.

In Stilwater zijn allemaal verschillende soorten wijken. Al die wijken moet jij terug in de handen krijgen van de Saints, dit kan je helemaal alleen doen, maar dit kan ook samen, online. Oftewel coöp, je kunt samen de hele verhaallijn in deze game volgen en doen. Het doel van deze game, vind ik zeer goed. Een goed verhaal en het is ook nog eens goed uitgewerkt. De Saints, een groep waar jij de leider van bent en waarvan de kleur paars is. Elke groep heeft een andere kleur. Maar als jij éénmaal een paar wijken bezit, kan dit tot problemen leiden. Deze wijken kunnen aangevallen door een andere groep. Waardoor jij er snel naartoe moet om je bende-leden te gaan helpen. Ook kan je, als je in missie zit, je vriend Johnny opbellen. Die dan zo snel mogelijk komt om je te helpen in die missie. Soms kan dit erg prettig zijn, ook moet je de missie's allemaal zo snel mogelijk uitvoeren, want bende-leden blijven maar komen. Ze snellen van alle kanten toe om hun groep te verdedigen.

Maar om deze missie's uit te voeren, moet je wel eerst respect verdienen. En daarvoor moet je weer bepaalde acitiviteiten voltooien die in Stilwater te doen zijn. Als je deze activiteiten speelt stijgt je respect en kan je missie's gaan doen. Deze acitiveiten zijn meestal erg leuk en humoristisch om te doen. Wat ook wel even gezegd mag worden is, dat er ongelofelijk veel en goede muziek in Saints Row 2 zit. Deze muziek kan je natuurlijk in je auto, maar ook in je huis luisteren. Je kunt zelfs je eigen track-list samenstelen die je dan kan beluisteren. Er zijn echt oneindig veel nummers, voor ieder wat wils. Ook zijn er erg veel wapens in Saints Row, je kan het allemaal zelf samenstellen hoe je ze wilt hebben. Ik vond het schieten altijd erg prettig, ookal zit er geen lock-system in Saints Row 2. Je kunt zelfs in allebei je handen een pistol hebben, bijvoorbeeld in twee handen een Uzi, dit werkt erg goed, en ik vind erg prettig.

Je kan echt alles, maar dan ook alles naar je eigen smaak aanpassen. Deze mogelijkheden zijn oneindig! Je kunt het personage waar je mee speelt helemaal zelf aanpassen. Je lichaamsbouw, je leeftijd, je haar kleur, je haar model, je kleding, je stem en ga zo maar door. Ook in de je huis en in je clubhuis kun je alle meubels aanpassen, en alles in hele luxe stijl brengen, maar ook in arme-sloeber stijl. Het is maar zoals jij het wilt, maar ik verbaasde me nog het meest doen ik zag dat je zelfs je auto's kunt aanpassen. Je jat gewoon een auto en rijd daarmee naar de garage, hier kan je je auto tunen en pimpen. Je kunt hem sneller maken, en zelfs nitro erop zetten. Je kunt hem verlagen en dikke bumpers en spoilers erop zetten. Dit is allemaal erg leuk om aan te gaan passen, en daarvan het resultaat te gaan zien.

De mogelijkheden in Saints Row 2 zijn dus oneindig, de stad Stilwater is erg groot, en er is erg veel te doen. Je hebt een coöp modus die erg goed werkt. Een online functie waar je met 16 spelers Stilwater onveilig kunt maken. Je hebt heel veel missie's, waardoor je een erg lange speelduur hebt in deze game. Wat kan er in deze nou nog fout zijn? Nou, fouten zijn er toch genoeg in Saints Row 2. Er zitten heel veel bugs in, en wat ik nog de grootste fout vind, is dat ze de engine van Saints Row 1 nog steeds gebruiken. De game ziet er gewoon lelijk uit, en dit echt heel erg zonde. De graphics zijn achterhaald, waardoor het spel veel minder wordt. De auto's gaan ongelofelijk traag, en besturen zou ook nog het één en ander aan gedaan kunnen worden, natuurlijk gaat het niet om de auto's in Saints Row 2, maar ik vind dat dit wel een rol mee speelt. En daarom hoeft er niet minder aandacht aan worden besteed. Opzich ziet het binnen in de huizen, of clubhuizen wel redelijk uit. Maar de stad vind ik echt gewoon zonde, ze hadden hier veel meer aandacht aan moeten besteden. De gameplay in Saints Row 2 vind ik wel erg goed, het speelt fijn en snel. Het schieten gaat goed, ookal heb je geen lock-system.

Wél is de stad Stilwater bruisend, er is veel te doen. En er lopen altijd veel mensen op straat. Er is altijd wel, om het maar even grof te zeggen, iets te kloten in Stilwater als je even geen zin hebt om alle missie's te gaan doen. De politie in Stilwater kan soms ook knap lastig zijn, als je net bezig bent met een hele moeilijke missie, waarbij je het al moeilijk genoeg hebt om alle schoten van je vijanden te ontwijken, en die neer te schieten, komt de politie ook nog eens om de hoek kijken om ook flink wat kogels op je los te laten. Dit alles maakt sommige missie's erg heftig, maar het blijft altijd leuk.

Conclusie en beoordeling

Saints Row is een game waar veel humor in is gestopt. Er zijn echt oneidnig veel mogelijkheden, er zijn moeilijke missie's en een boeiend verhaal. Je kunt alles doen en laten wat je wilt. Het concept vind ik erg leuk bedacht, en goed uitgewerkt. Maar wat ik echt een heel groot minpunt vind is, is dat de game er gewoon niet mooi uit ziet. Hier hadden ze meer aandacht aan kunnen besteden, en zo zitten er nog een paar bugs in, wat naar mijn mening gewoon foutjes zijn waar ze wel wat aan konden doen. Voor de rest is het wel een zeer vermakelijke game, die je zeker niet zomaar hebt uitgespeeld. En daarom sluit ik me aan bij het cijfer van IG.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Stilwater
 • Oneindig veel mogelijkheden
 • Lange speelduur
 • Muziek
 • Humor
 • Minpunten
 • Bugs
 • Graphics
 • Auto's rijden traag

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Echt mooi hoe die toren op het laatst omvalt. Dit ziet er allemaal goed uit en kan niet wachten tot ik er meer van hoor vanaf de E3.

 • VET

 • Gaaf!

  Hopelijk ook multiplayer.

 • OMFG! Dit ziet er echt erg strak uit!!..dit is pas ECHTE destructie!!!

 • jezus wat een destructie, had van Jan Meijroos al gelezen dat dit echt ver gaat. Stond in PU !! Vette trailer hier kijk ik naar uit, Is toch van de makers van Saints Row

 • Echt alles kapot! Zelfs De Site Van IG!;) Ma is wel lagge..  BTW: Exclusief van Youtube;)

 • Ziet er heeel erg vet uit. soms lijken die gebouwen een beetje in grote brokken in te storten. (hap klare brokken zegmaar).

  We horen developers wel vaker roepen dat ALLES kapot kan, hopelijk wordt het nu een keer waargemaakt!

 • ziet er allemaal erg goed uit imo, ben erg benieuwd hoe die gaat worden

 • yeah! must have!

 • Mooie trailer maar exclusief…whaha… zoals gezegd op youtube al een tijdje te zien. Net zoals dat vorige artikel erg overbodig die paar scheurtjes in de header, dacht bijna dat er deze keer echt wat speciaals zou komen. :P

 • Nice, dit ziet er al veelbelovend uit :) Lijkt me leuk om gebouwen op verschillende manier neer te halen en te kijken hoe hij valt :P Misschien kunnen ze er wel een screenrecorder inbouwen dan kun je wedstrijden houden wie de beste demolitionist is xD

 • Klinkt vet! kan de video (hier op school) alleen niet afspelen. Kijk hem thuis wel even, maaar ben benieuwd!

 • ziet er vrij goed uit. Dit word een hebbe hebbe hebbe :D

 • Niet voor 2008 i guess

 • … Mijn mond staat open ……..

 • Cool :D .. Alleen dit is volgens mij nog wel een heel vroege versie :)

 • Super tof! Ik verlang nu alweer naar de volgende trailer :)

 • Deze game wordt zo vet…

 • Kijk er naat uit! :O

 • OMFG!! keek echt ontzettend uit naar die eerste destrucite beelden, en wat ontiegelijk vett zijn die!!! :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren