1. Mario Kart Wii (Wii)

Mario Kart Wii (Wii)

Wat is nou leuker dan lekker rijden met je auto? Nou, Mario kart voor de Wii! Pak je stuurtje, ga crossen door de straten, niets van de verkeersregels aantrekken, geen politie die achter je aan komt en gewoon lekker je eigen gang gaan. Zo gaat het in Mario Kart Wii!

Nadat verschillende Mario Kart delen uitgekomen zijn op bijvoorbeeld de Nintendo Ds en Nintendo 64, is hij er ook voor de Nintendo Wii. In Mario Kart wii zijn er verschillende vernieuwingen: er zijn moters, er is een online modus, je kunt trucjes doen en een nieuwe besturing met het wii wheel die uiterst perfect werkt. Je hebt verschillende keuzes van besturing waarmee je kan spelen, zo heb je de Gamecube controller, Classic Controller, Wii-Nunchuck combo, of alleen de Wiimote (met stuur). Wat je hiervoor gebruikt is wat je zelf het fijnst vindt, zo gebruik ik zelf de Wiimote met het stuurtje. Verder is het beeld ook niet altijd even mooi.

Het doel van het spel is om als eerst te finishen in een wedstrijd. Zelfs als je laatste staat heb je nog de kans om te winnen door middel van power-ups. Zo kunnen dit bananen zijn die je op te weg legt om andere (of jezelf als je het volgende rondje niet goed uitkijkt) uit te laten glijden, schilden die je op iemand afvuurt en nog veel meer. Zo kan je vlak voor de finish (derde ronde) net voor de finish geraakt worden en hierdoor toch laatste wordt. Als dit steeds gebeurt, wat je er vanzelf langzamerhand wel geïrriteerd door, zo heb ik er zelf vaak last van gehad.

Ook in dit deel zijn er weer Nintendo figuren te vinden. Je hebt bijvoorbeeld Yoshi, Mario, Luigi, Waluigi, Koopa Troopa en nog veel andere. Ook kan je heel veel figuren unlocken door CC cups te winnen, bijvoorbeeld 50 CC, 100 CC, 150 CC en de mirror CC. In Mario kart Wii is het mogelijk met je eigen Mii poppetje te rijden, deze valt ook te unlocken. Met de figuren kan je in een motor of kart rijden, ook hierin heb je keus, zo zijn er verschillende kart en motors die ook unlocken kan. Ik vind dat er genoeg keus uit karakters te vinden zijn in de game, ook genoeg om te unlocken.

De online modus is bij Mario Kart Wii ook weer van de partij. Samen met vrienden, vanuit eigen huis het tegen elkaar opnemen en strijden wie het beste kan karten. Je kan racen met iedereen over de hele wereld, zo kan je bijvoorbeeld racen met mensen uit Japan, Korea, Griekenland en natuurlijk niet te vergeten onze eigen land: Nederland. Online kan je kiezen uit 2 modi, zo heb je Racen en Battle. Bij de race modi kan je het opnemen tegen andere en natuurlijk de snelste de finish bereikt wint. Bij de Battle Modi heb je keuzes: Ballonnen of muntjes. Bij de muntjes moet je zoveel mogelijk proberen te krijgen, als eerst veel vinden en daarna andere uit te schakelen en hun muntjes te pakken. Bij de ballonnen begin je met 3 ballonnen, hierbij is het de bedoeling andere te raken met je power-ups, hierdoor verliezen zij een ballon en verdien je er zelf een. Ikzelf vind de battle mode erg tegen vallen, aangezien je er niks mee kan verdienen of aan unlocken.

Conclusie en beoordeling

Mario kart is een hele goed game met fantastisch veel mogelijkheden. Helaas zijn er niet heel veel nieuwe functies in het spel te bekennen vergeleken met andere delen. Er zit een goede Online Multiplayer bij, waarvan je maanden plezier zult hebben.
9,3
Score
93
Score: 95
  • Pluspunten
  • Motors
  • Online multiplayer
  • Veel personages en voertuigen
  • Besturing
  • Parcoursen
  • Veel mogelijkheden
  • Minpunten
  • Battle mode
  • Niet altijd mooi beeld

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren