1. Midnight Club: Los Angeles (PS3)

Midnight Club: Los Angeles (PS3)

Midnight Club, een game waar ik eigenlijk niet veel van zou verwachten. Ik had Midnight Club 3: DUB Edition na lang wikken en wegen voor de PlayStation 2 toch maar gekocht, ongeveer 2 jaar geleden. Ik kan me herinneren dat ik de game toen eigenlijk niet zo leuk vond. Maar nu is er Midnight Club: Los Angeles. Door alle positieve reactie's op deze game raakte in toch meer geinterreseert in Midnight Club: Los Angeles. Ik bekeek de filmpjes en de recensie op InsideGamer, en ik heb toch veel plezier gehad aan eerdere Need for Speed games. Dus na lang nadenken heb ik toch de stap genomen om deze game te kopen. Maar is deze beslissing wel goed geweest?

Ja! Dit is zeker een goede beslissing geweest. Midnight Club: Los Angeles gaat al mijn verwachtingen te boven. In deze game kom je als 'Rookie' naar het grote Los Angeles, waar alle grote straatracers zijn. Je ontmoet meteen Brooke met een paar vrienden van hem. Dan mag je uit drie 'afgeschreven' auto's kiezen. Een Nissan, en twee Volkswagens. Als je er daarvan een hebt gekozen moet je meteen race doen, die makkelijk te behalen is, ookal heb je nog geen ervaring met racegames. In Midnight Club: Los Angeles moet je een reputatie opbouwen, er zijn allerlei verschillende namen, want in het begin van het spel ben je nog een 'Rookie'. Als je meer reputatie-punten opbouwt dan ga je naar de volgende naam, of eigenlijk het volgende level. Uiteindelijk moet je het idool van de stad worden. Je moet dus zoveel mogelijk racen, omdat je zoveel mogelijk reputatie-punten nodig hebt om dingen vrij te spelen. Natuurlijk kan je niet alle race's winnen met de 'afschreven' auto's die je in het begin kon kiezen. Maar je vriend Karol heeft een garage waar je je auto helemaal kan tunen en pimpen en natuurlijk ook een nieuwe auto kan kopen.

Dit tunen en pimpen is heel goed uitgewerkt. Je kan allerlei verschillende dingen doen. Zoals bijvoorbeeld; Voor- en achterbumpers, sidekirts, hoods, lichten, velgen, spoilers. En ga zo maar door. Je kan het helemaal naar je eigen smaak toepassen. Heb je geen zin om alles zelf in te stellen en op je auto te zetten. Dan kan een WIDEBODY nemen, zo is je auto in één keer gepimpt. In Midnight Club kan je zelfs je interieur helemaal aanpassen, zoals; het stuur, de stoelen, de kleuren, en NEON-verlichting binnen in de auto! Dit is allemaal omdat je tijdens het rijden ook een inside-view hebt in de auto. Zo lijkt het net alsof je echt achter het stuur zit! Daarna heb je allerlei verschillende lakkleuren, die je naar je eigen smaak kunt aanpassen. Ook kan je je auto helemaal laten bestickeren, en dit kan natuurlijk met bestaande stickers. Maar in Midnight Club: Los Angeles kan je je stickers ook helemaal zelf maken! Gewoon je eigen ontwerp! Zo kan iedereen zijn eigen creatie maken en heeft niemand hetzelfde. Dan moet je nog voor je auto een 'special-ability' kiezen. Dit zijn mogelijkheden waar jij je voordeel mee kan hebben, of andere racer's kunt hinderen. Als eerst heb je Zone, als je dit gebruikt wordt de tijd vertraagt waardoor je beter door een bocht kan komen als je iets moet ontwijken. Zo voorkom je dat je een ongeluk krijgt en achter komt te liggen in de race. Dan heb je Agro, hiermee wordt de schade die je rijd met je auto iets beperkt, je kan gewoon dwars door dingen heen 'beuken' zonder dat je al te veel schade oploopt. Want als je auto Totall Los is lig je uit de race. En dan kan je kiezen uit ROAR! dit is soort brul waardoor alle andere weggebruikers aan de kant worden geblazen en jij er gemakkelijk langs kunt. Als laatste hebben we EMP, als je dit gebruikt geeft je een auto een grote stroomstoot, waardoor andere auto's in de buurt even uitvallen en jij een voorsprong kan opbouwen. Dit kan erg handig zijn in de buurt van de finish, want één druk op de knop en de auto van je tegenstander valt eventjes uit waardoor jij hem kan inhalen en de race wint. Dit is bij mij medere malen voor gekomen. Toch is het racen soms heel irritant, in de grote stad Los Angeles is natuurlijk verkeer, heel veel verkeer. Tijdens het racen moet je tussen al dat verkeer door, en dat wil nog wel een mis gaan. Als bijvoorbeeld je vlak voor de finish tegen een auto aanrijdt, haalt je tegenstander je in en je verliest de race. Dit kan soms heel erg frustrerend zijn als je net een race van 5 minuten achter de rug hebt. Maarja, het hoort erbij en je begint de race weer helemaal opnieuw.

Midnight Club: Los Angeles is een echte arcade-racer. Je zou dus denken dat de game niet al te moeilijk zal zijn. Maar als je verder in het spel komt wordt Midnight Club toch behoorlijk pittig. Sommige race's zullen echt erg moeilijk zijn, en je zal ze niet allemaal in één keer halen. Maar een echte racer laat zich niet uit het veld slaan, en begint gewoon weer overnieuw net zo lang tot die hem wel heeft gehaald. Je hebt allerlei verschillende race's. En allerlei verschillende dingen die je kunt doen voor je vrienden. Je hebt natuurlijk de gewone Sprint en Circuit races. Maar in de Midnight Club heb je ook nog Freeway-races en Red-light races. Zoals je waarschijnlijk al zal begrijpen zijn Freeway-races op de snelweg. Als je op de snelweg rijdt, en je komt een auto tegen dan knipper je even met je lichten en wie zich het snelst tussen al het verkeer door stuurt wint natuurlijk de race. In deze race-modes speelt de snelheid van je auto natuurlijk ook een grote rol. Dan heb je dus nog die Red-light races. Dit zijn races die je vanaf een stoplicht begint, en er is één punt waar je naartoe moet. Het maakt niet uit hoe je dat doet, als je er maar eerder komt dan je tegenstander. Bij deze modus moet je dus goed je route uitstippelen waardoor je eerst bij het betreffende punt bent. Je hebt dan ook nog de 'Goal attacks', zit zijn race's waarmee je met bepaalde eisen over de finish moet komen, anders haal je ze niet. Je mag bijvoorbeeld niet te veel schade maken, en je moet binnen de tijd over de finish zijn. En dan ook nog eens de 1e plaats veroveren. Er zijn echt een stuk of 50 Goal-attacks een daarmee ben je echt wel even bezig. Als je ze allemaal hebt behaalt, wordt je ook beloont met een gouden trophie.

Dan heb je nog de verschillende dingen die je voor je vrienden kunt doen. Zo kan je bijvoorbeeld in de Hollywood-garage auto's afleveren. Dit zijn meestal mooi gepimpte en dure auto's. Je moet ze dan binnen een bepaalde tijd met zo min mogelijk schade afleveren een plek. Dit is soms echt heel erg moeilijk, omdat je je route echt heel goed moet uitstippelen anders kom je in tijdnood. En je moet er dan ook nog eens opletten dat je nergens tegen aan rijd want anders heb je teveel schade. In de garage bij 'The Beaches' moet je je vriend helpen met mensen die niet betaald hebben voor hun onderdelen. Je moet ze dan 'destroyen', Oftewel vernietigen, je zoekt ze op en als je ze ziet rijden dan moet je ze Totall Los beuken. Het is dan voor hun duidelijk dat ze hun rekening wel moeten betalen, anders zullen ze nog een keer zo'n ervaring hebben. In Midnight Club: Los Angeles zit ook politie, deze politie gaat niet zo tekeer als in bijvoorbeeld in een game als Need for Speed: Undercover. Maar soms kunnen ze behoorlijk irritant zijn, ze komen al vrij snel achter je aan, als je maar een paar kilometer (of mijl) te hard rijdt, zetten ze je al langs de kant. Je krijgt dan gewoon een boete, en wat ik dan wel leuk vind is dat je je dan vanuit de politie auto ziet hoe agent naar je auto toeloopt, maar het leuke is dat je dan in de 'Pull-over' mode zit en je je auto nog kan besturen. Dus als die agent vlakbij je auto is geef je plankgas waardoor je de politie snel kan kwijtraken. Als je dan nog wordt gepakt ben je natuurlijk wel de pineut.

Natuurlijk zit er in de Midnight Club: Los Angeles wel een paar kleine bugs. Als je bijvoorbeeld met een hoge snelheid tegen een lantaarnpaal aanrijd ga je er één of andere manier toch vlak langs. Je ziet een soort kleine schok in beeld, en dan ben je ineens langs die paal. Dit is niet irritant, maar soms zelfs handig want als je er wel tegenop zou botsen dan kon je de race wel 'op je buik schrijven'. Ook heb je tijdens het racen commentaar van je tegenstanders, dit is soms erg vreemd. Als je bijvoorbeeld een voorsprong hebt van een paar kilometer, dan zeggen tegen je: 'I'm ready to make my move' of 'I'm right behind you'. Terwijl ze je nooit meer in kunnen halen, tenzij jij een paar hele erge ongelukken krijgt. Wat ik erg jammer vind is dat geen Audi R8 in de game zit, in ben zelf erg Audi fan en zou deze graag in de game willen hebben. Ik ben dus maar eens de boekjes gaan bestuderen, hoe ik in de vredesnaam die Audi R8 kon krijgen. Volgens de boekjes moest hij te unlocken zijn via de Rockstar Social Club. Dus ik ga naar de Rockstar Social Club, ik zoek alles door en ik heb het eindelijk gevonden. Er stond letterlijk: 'Complete all of the 12 challanges in the game, and you will unlock the Audi R8'. Wat ik me dan afvraag, welke 12 challanges in de game? Ik kan ze helaas niet vinden.

Dan hebben we nog de multiplayer, deze vind ik niet zo bijzonder. Er zitten geen bijzondere of vernieuwde dingen in. Je kan gewoon tegen elkaar racen in de stad. Maar je kan ook een 'online-cruise' waardoor je dus met allerlei andere mensen door Los Angeles kan scheuren, en een evenement starten met z'n allen. Bij mij werkt dit onderdeel helaas niet, als ik een online-cruise probeer te starten dan loopt mijn PlayStation 3 vast en reageert hij helemaal nergens meer op. Ik moet hem dan helemaal uitzetten, en opnieuw opstarten. Ik vind het persoonlijk wel erg jammer dat ik geen online-cruise kan doen, maar er zijn misschien mensen die hier wel veel plezier aan kunnen beleven. Uiteindelijk gaat het er eigenlijk in het spel om, om $1.000.000 op je bankrekening te hebben staan. Want je vriend Karol wil graag dat je in zijn wereldje komt investeren. Je moet daarvoor minimaal $1.000.000 hebben. Als dit eenmaal bij elkaar hebt gespaard, maar dan ben je bijna aan het eind van de game, kan je met Karol afspreken en dan maak je zelf de keus of je die 1 miljoen dollar investeert in de garage's in de Los Angeles. Maar je krijgt dan natuurlijk wel steeds een deel van de opbrengt. Ook als je 1 miljoen dollar hebt verdient wordt je beloont met een zilveren trophie. Wat de graphics betreft in Midnight Club, het ziet er allemaal erg goed uit. En de stad Los Angeles is erg goed uitgewerkt. Het is leuk om gewoon door de stad te rijden en alles even te bekijken. Ook nog belangrijke punten in deze game is dat er een enorm gevoel voor sneldheid inzit. Dit vind ik echt een groot pluspunt, want dat ziet er echt heel goed uit. Ik vind dit vooral heel mooi met de inside-view. Kortom deze game moet iedereen hebben die ooit met veel plezier een eerdere Midnight Club of Need for Speed heeft gespeeld.

Conclusie en beoordeling

Deze game heeft veel plus- en minpunten. Maar wat ik een groot pluspunt vind is, dat je hebt spel niet zomaar hebt uitgespeeld. Je hebt een enorme lange speelduur. En daarom is deze game die €60,- echt wel waard. Het is gewoon een goede arcade-racer zoals het hoort te zijn.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Graphics
 • De stad \'Los Angeles\'
 • Aardig pittig...
 • Veel verkeer...
 • Lange speelduur
 • Snelheidsgevoel
 • Minpunten
 • Sommige kleine bugs
 • Af en toe loopt de game vast
 • Soms iets te pittig
 • Soms iets teveel verkeer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • De cutscenes uit de MGS games kunnen al als CGI-films beschouwd worden!

 • Gaaf! David Hayter heeft niet het talent en de bouw om Solid Snake in levende lijve te spelen, maar zijn stem IS nu eenmaal Snake.

 • Cool, k speel mgs niet maar dit lijkt me wel vet. Final fantasy: the spirits within was ook erg cool. Lijk me leuk!

 • :D YES, maar ff, speelde je in deel 1 tegen Bigboss ? volgens mij speelde je toch tegen liquid snake en ocelot?

 • Het gaat om Metal Gear 1, niet Metal Gear Solid 1.

 • Metal Gear kwam uit op de MSX en NES. Hierin nam Snake het op tegen Big Boss.

  Leuk idee voor een film, al zie ik liever een remake voor de PS3 :D

 • ooh zo :P

 • Da''s wel leuk dat ze die doen, en niet de nieuwste.

 • Vond ik ook zo grappig. Ben helemaal gek van Metal Gear sinds Metal Gear Solid op de ps.

  Hebben wij vroeger een msx gehad waar ik dus blijkbaar ook Metal Gear op gespeeld heb, niet al te intensief want weet nog dat hij altijd vastliep. Een remake of classic game van de eerste paar uit de serie lijken mij er leuk. Al heb ik die retrospective ook met plezier bekeken.

 • Heb wel zin in een filmpje.

 • dan hoeven ze maar 2 cutscenes van de game aan elkaar te plakken.

 • Voor mensen die Metal Gear 1 of 2 of beiden willen spelen…ze zijn inbegrepen bij MGS3 Subsistence.

  Maar vergeet niet dat de mp van MGS3 Subsistence binnenkort offline gaat (als het nu nog niet offline is).

  ———

  Deze film zou ik graag willen zien. In de bioscoop of anders op DVD…eh…ik bedoel Blu-ray :P.

  Zit nog steeds over na te denken of ik MGS4 wel zal halen of niet en wanneer (mits ze dan wel exemplaren hebben).


 • Ik hoop dat het zo is, niemand zou namelijk Solid Snake(stem en feeling) neerkunnen zetten als David Hayter, maar afgezien van zijn acteerkwaliteiten heeft hij niet het uiterlijk(en de bouw :P) om Snake te spelen dus is dit de beste oplossing.

 • Als ze de sfeer willen behouden van Metal Gear dan zouden ze beter CGI kunnen doen.

 • Ze moeten eens MGS 4 voor de 360 laten uitkomen! :'(

 • Laten we het liever bij games houden, game-films zuigen aars!.

 • Beter, een goede CGI-film zie ik liever dan een middelmatige hollywood actie-film.  bovendien is Snake zonder stem van Hayter gewoon geen Snake.

 • @Akira.A: Laat dan alle games maar naar de PS3 en Xbox 360 komen. Juist.

  @kevad4: Vergeet niet dat Kojima de verhaallijn schrijft.

 • @Tenshu:

  Plus, als het een CGI-film wordt wordt de kans alleen maar groter dat het een goede film zal worden. De tussenfilmpjes voelen al aan als een film, maar dat weet jij al :P .

 • Ze zouden al een film kunnen maken van een mgs spel opzich…als je alle cutscenes achter elkaar zet heb je een dikke 3 uur aan beeld materiaal…  OT

  CGI is het beste voor deze personages..zoals eerder werd gesteld is Snake niets zonder de stem van hayter en kan ook geen acteur bedenken die eventueel snake zou kunnen spelen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren