1. Far Cry 2 (X360)

Far Cry 2 (X360)

'Het is middag maar door al het stof lijkt het wel avond, een zandstorm de vrees van een ieder die de woestijn in gaat. Ja dan heb ik nog geluk dat er een hut in de buurt was. Langzaam aan word het rustiger, de wind gaat liggen evenals het zand en ik kan de lucht weer zien! Ik loop het hutje uit mijn avontuur weer tegemoet. Welkom in afrika, welkom in de wereld van Far Cry 2!'

De wereld van Far cry 2 is zo verschillend dat het je altijd wel blijft boeien. Zo heb je uitgestrekte woestijnen, modderige moerassen en alles wat je maar kan bedenken bij Afrika want daar speelt het zich af het spel draait om een oorlog tussen 2 groeperingen die beide belegert worden door een man die zichzelf The Jackal noemt. Je taak is simpel : Vermoord The Jackal om zo het conflict tussen de groeperingen te stoppen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan de beide groepen hebben namelijk al wapens en zijn niet bang ze te gebruiken maar hun zijn niet de enige, ook jij krijgt een heel arsenaal aan wapens tot je beschikking om hen het leven zuur te maken

De graphics in deze game zijn ongekend goed en alles is in het kleinste detail gemaakt. Ondanks dat de game toch nog een aantal kleine schoonheidsfoutjes kent zijn de graphics voor sommige mensen een reden om door de prachtige wereld van Far cry 2 te gaan rondtoeren. Maar zo makkelijk gaat dit niet. Op elke kruising staat namelijk wel een Scouting point dit zijn bewakingsposten om indringers zoals jou tegen te houden, dit bederft zeker de pret zeker als je bij elke missie wel een paar kilometer moet rijden. één scout point lukt wel, de tweede ook nog wel maar bij de derde krijg je het lastig waardoor je al snel dood bent voordat je op de bestemming aankomt.

Dit minpunt bederft zeker een deel van de pret maar de uitmuntende graphics maken dit ruimschoots goed.

Al gauw kwam ik aan bij een van de grootste features van Far Cry 2 namelijk vuur. Het vuur ziet er werkelijk prachtig en realistisch uit ook in hoe het zich uitbreid. Zo vat het dorre savanne gras snel en goed vlam terwijl je voor een jungle brand toch heel wat meer uit de kast moet halen. Je merkt dat Ubisoft hier erg zijn best op heeft gedaan en het is dan ook goed gelukt en samen met de goede graphics is het gewoon een genot om naar te kijken

Is alles dan zo goed? Nee hoor, zo is de AI niet geweldig en weten de vijanden na 1 schot waar je bent hoe goed je je ook verstopt. Ook vijanden die stug op je af rennen zonder dekking te zoeken zitten erin Irritant maar het is niet ander. Zo ook het verhaal het verhaal is namelijk in de eerste paar uur nogal saai/slecht en de missies lijken aardig repetatief dit veranderd na de eerste paar uur wel ten goede, maar voor sommige mensen is het gewoon lastig om die tijd door te komen. Ook zijn de side missies niet goed uitgewerkt er zijn namelijk maar een paar side missies, namelijk die van buddies en die van wapen handelaren de missies van buddies (vrienden) zijn wel aardig maar je krijgt er niks van behalve vriendschap, hoe meer vriendschap hoe vaker je ze komen redden als je dood gaat. Dit klinkt opzich wel leuk maar na een stuk of wat van die missies begin je dat zat te worden en zou je best eens een mooi nieuw geweer willen krijgen na al dat werk voor je 'vriend'

Klinkt je dit niet uitdagend genoeg en wil je actie? Dan zijn de ambush missies van de wapen handelaren wat voor jou. Deze missies zijn zeer repetatief, het enige wat je namelijk moet doen elke keer is een konvooi met wapens van de andere groepering stuk maken, echter hierbij krijg je wel een betere beloning namelijk een nieuwe lading wapens denk daarbij aan een nieuw mitrailleur of pistool maar later ook raketwerpers en dergelijke dit is zeer handig aangezien de wapens die je oppakt van groeperingen en of andere mensen na een poos beginnen te haperen en soms zelfs uit elkaar kunnen vallen!

Het grootste Pluspunt van Far cry 2 vind ik toch de map editor. Hiermee kun je zoveel creativiteit uiten en uitvoeren dat is gewoon in 1 woord super! Zo maakte ik een dorse woestijn met bergen en wat dorpjes, kennelijk valt deze stijl goed bij andere Far cry 2 spelers want de map is nu al aardig wat gedownload en gerate. Want ja dat kan ook, je kunt elkaars mappen downloaden en raten waardoor je dus kan zien of andere spelers dit ook mooi vinden of je toch nog even door moet oefenen.

Op multiplayer gebied heeft Ubisoft goed zijn best gedaan maar niet alles komt ook daadwerkelijk zo goed uit de verf. Er zijn 4 speltypes Deathmatch, Team deatmatch, Capture the diamond en als laatste Uprising

Deathmatch en Team deatmatch zijn wel duidelijk daarom nu wat informatie over Capture the diamond en Uprising. Capture the diamond is een soort van capture the flag waarbij je de diamand van de tegenstander moet pakken en deze terugbrengen naar je eigen kamp. Uprising is iets nieuws waarbij er bij beide teams een captain word aangesteld, deze captain moet 3 punten verover. Wanneer hij/zij dit heeft gedaan moet diegene de captain van het andere team vermoorden om te winnen. Uprising is in het begin wat lastig maar voor je er erg in hebt kun je het als de beste en dan is deze speeltype zeker leuk om te doen. Ook heb je een systeem van upgrades zo krijg je na een tijdje spelen en kills diamanten met deze diamanten kun je dus een upgrade krijgen, denk daarbij aan nieuwe wapens verbeterde wapens en dergelijke.

Dit alles is voor een poosje leuk maar daar blijft het bij, het is zeker geen Call of Duty en daar kan het zich ook niet mee meten. Het heeft zijn eigen sfeer. Gelukkig zorgt de map editor hier voor wat afwisseling want je kunt natuurlijk ook op een user made map spelen wat erg leuk is.

Conclusie en beoordeling

Naar mijn mening moet Far cry 2 het vooral hebben van de graphics deze zijn namelijk erg mooi, ook het vuur en de enorm grote en mooie wereld zijn leuk om te zien maar niet alles is zo goed. Zo zijn de Scout points nogal irritant en is het IQ van de AI ook niet al te hoog. Al met al heeft Ubisoft hier toch weer een mooie game gemaakt met uitmuntende Map editor.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Prachtige graphics
 • Mainstory wel aardig
 • Map editor!
 • Vuur
 • Mooie wereld
 • Minpunten
 • Scout points
 • Maar eerste paar uur nogal slecht
 • AI

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Spannend zeg. Negen van de tien games hebben een lineair verhaal, dus ik begrijp de nieuwswaarde niet helemaal :S

 • de trailer ziet er heel mooi behalve de tanden.. maar ik weet nog niet wat ik ervan moet verwachten..

 • Dit is wat mij betreft de eerste game waarvoor ik echt een PS3 zou aanschaffen. De vorige games van Quantic Dreams vond ik geniaal en dit lijkt ook een toppertje te gaan worden.

 • Hopelijk komt er meer info van deze game op de E3.  Vooraf wist ik al wel dat dit lineair ging worden =)

  Dit is niet echt het type game om Free-Roaming te worden.

 • @ Quintinius_Verginix : ik denk dat ze het vooral over de vrijheid van het spel hebben.

  Volgens wat ik er uit begrijp gaat de gameplay lineair zijn om het verhaal en de emoties op de voorgrond te houden. Te veel vrijheid gaat vaak ten koste van het verhaal (kijk Oblivion bvb)

 • @dave godschalx  Trailer is inmiddels ook al bijna 2 jaar oud en toendertijd in een maand ofzo in elkaar gezet.

 • jammer maar k wacht gewoon op meer informatie

 • Liniear of niet. Het zal toch wel een mooie game worden.

 • Persoonlijk geniet ik ook niet van teveel vrijheid, geef mij maar een goed verhaal in een game. Niet dat ik niks geef om een 'pure fun' game, maar er tussen in vind ik altijd een beetje halfslachtig. Maar goed, ik vind dus niks mis met een beetje lineairheid ;)

 • Helemaal niks mis mee. Niet alles hoeft free-roaming te zijn met 6000 verschillende mogelijkheden om iets te doen.

 • Zins wanneer moet lineair slecht zijn? Ik vind het veel beter om een mooi verhaal te vertellen.

 • Is een heel vette game tenminste als het zoiets word net als die trailer..

 • lijkt me een heel vette game te gaan worden!

 • Laat me verrassen zou ik zeggen.

 • Komkommernieuws :P.

 • pff niet echt nieuwswaardig

 • Linear is gewoon harstikke goed!!

 • Past zkr bij zo'n game…

 • Hmm, in Fahrenheit pakte het non-lineaire wel goed uit. De invloed die je keuzes hadden op het verhaal enzo. Maarja, kan evengoed een toffe game worden natuurlijk.

 • Niet erg, denk dat ik liever liniaire games heb dan van die vrije, dan weet ik nooit wat ik eerst moet doen, heul irritant.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren