1. Need for Speed Undercover (PS3)

Need for Speed Undercover (PS3)

Eindelijk kwam er weer informatie over de nieuwe Need for Speed. Ik zat al te wachten op deze nieuwe game van EA: BlackBox. Maar ik verwachtte veel sinds de laatste Need for Speed. ProStreet wel te verstaan, deze game vond ik echt bagger. Toen ik de trailers en andere filmpjes van Need for Speed: Undercover (nu NFS:Undercover) had bekeken, kreeg ik steeds meer zin in de game. Ik had de game meteen besteld op Bol.com, waar ik hem de dag van release in huis zou hebben. Op 18 november kreeg ik al een mailtje waarin stond dat NFS:Undercover voor de Playstation 3 naar mij verzonden was. Ik was dolblij want ik had heel veel zin in deze game. Maar was dat ook terecht...

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, eigenlijk niet. Toen ik de game in mijn console stopte, en het introfilmpje begon dacht ik: 'Ja, dit is weer een goede Need for Speed'. Maar naar mate ik verder in de game kwam werdt deze gedachte steeds minder. Het ziet er allemaal goed uit, het verhaal in de game vind ik ook redelijk. Jij bent Undercover en je werkt voor de politie in Tri-City, wat overigens een erg grote stad is. Maar de operatie is zo geheim, dat andere politie-agenten er niks van weten, waardoor je toch op je hielen wordt gezeten door de politie. Dit kan in sommige missie's erg irritant zijn. Maar het hoort erbij, en zou het erg spectaculair en leuk moeten maken. Jij moet steeds bij verschillende bende's in verschillende delen van stad infiltreren. Eerst moet je hun vertrouwen winnen, en laten zien dat je goed kan racen. Dan zullen ze je opdrachten geven die je moet voltooien, meestal is dat een auto stelen waardoor je veel politie achter je aan krijgt. Wat mij al meteen opviel toen ik de eerste keer had gespeeld, dat de game waarschijnlijk niet lang zal gaan duren. Want toen ik mijn console uitzette en dus ging opslaan stond er dat mijn profiel al 29% was voltooid. Bij de eerste keer gamen vond ik dat wel erg vreemd. Het racen gaat ook vrij makkelijk, je zult niet zo snel een race verliezen. Waardoor je ook erg snel door de game heen bent. Wel vind ik dat er hele vette auto's in de game zitten, zoals bijvoorbeeld de Audi R8, Audi S5 en vele andere auto's die we nog nooit in dit soort race-games hebben gezien. Ook vind ik het erg jammer dat de game geen trophies ondersteunt. Ik ben geen fan van trophies, maar vind het toch altijd wel leuk om ze te hebben. Daarom was ik ook wel blij toen ik een paar dagen later op InsideGamer las dat trophies vanaf 1 januari 2009 verplicht zijn.

Maargoed, als je de bende van G-Mac in Sunset Hills hebt opgerold, dan heb je nog één probleem. Er is een Japanner (waar ik de naam even van kwijt ben) die iets nodig heeft, bewijsmateriaal. Maar dit ligt in één van de gestolen wagens van G-Mac, tenminste dat denkt hij. Uiteindelijk ligt dit één van de BMW's van een bende die je in het begin van de game al hebt opgerold. Maar waar nog één iemand over is, omdat die er eigenlijk niks mee te maken heeft, en waar jij goede vrienden mee bent: Carmen Mendéz. Ze heeft in de gaten dat er iets mis is met die auto, en vraagt aan jou of je hem mee wil nemen. Waarna jij hem naar die Japanner toe brengt, omdat hij je anders zal vermoorden. Dan gebeurt er eigenlijk iets wat je niet zal verwachten, de agente: Chase Linh, die jou opdrachten voor de Undercover operaties geeft gaat er van door met de BMW en bewijsmateriaal. Je moet haar dan uitschakelen, waardoor Luitenant Keller haar kan opsluiten. Als dit hebt voltooid, dan heb je de game - althans de verhaallijn in de game - uitgespeeld. Je krijgt op het laatst nog een filmpje te zien waarin je ziet dat Carmen Mendéz is gaan studeren, en vraagt of je nog even een ritje wil maken.

Daarna zijn er nog wel race's die je kunt gaan doen. Maar daar heb je eigenlijk niks meer aan, ja alleen de lol van het racen. Alleen bij mij is de lol er dan meestal af omdat ik geen doel meer heb voor het racen. Omdat het verhaal al is afgelopen. Wel is er tijdens het racen erg leuke muziek, waardoor je op één of andere manier het racen ook beter gaat en leuker is. Wat ook erg jammer is, is dat er wéér geen splitscreen in zit. Er zit ook niet echt een snelheidsgevoel in. Als ik met mijn Audi R8 volgas ga, en even niet naar de kilometer-teller kijk. Dan rij ik ineens 280 km/u, terwijl je eigenlijk zou denken dat je nog maar 180 km/u rijd. Het tunen in de game is ook redelijk. Niet heel uitgebreid, je kan bijvoorbeeld maar één autosculpt kiezen. En niet verschillende bumpers of sidekirts. Ook zijn de dak-luchthappers weg. Maar wat ik zelf wel erg gaaf vind, is dat je je auto kan verchroomen. Dat ziet er echt erg vet uit. Ook de poltieachtervolgingen vind ik niet erg spectaculair, ze zijn wel zo ongeveer als in NFS:Most Wanted maar toch voelt het anders. Ik vind het soms zelfs irritant als je de poltie weer achter je aan komt en weer hetzelfde met de SUV's en de Porsche's die je klem proberen te rijden. Wat ik ook erg vreemd vind is, dat als je soms heel rustig rijd en netjes aan de regels houdt toch de politie achter je aan krijgt. Ook vond ik het raar toen ik ongeveer 340 km/u reed met mijn R8 op de snelweg, en de politie achter me aan had. Eén van de SUV's gaf even gas en kwam voor me te rijden. Een SUV die een R8 zo makkelijk kan bijhouden? Erg vreemd toch? Ook kan je bijvoorbeeld tegen dingen aanrijden waardoor er een paar buizen op de weg komen te liggen waar de poltie auto's dan tegen aan moeten rijden. Soms zie je dat er gewoon voorbij rijden, maar ze zijn dan toch uitgeschakeld.

Ook heb je soms, dat er links onderin het beeld komt te staan: 'Je hebt een prestatie bereikt! Ga naar Needforspeed.com voor meer informatie'. Waarschijnlijk zijn die prestatie's de trophies, die ze er niet in hebben gedaan. En op deze manier toch een soort van trophies hebben. Maar als ik dan naar Needforspeed.com ga voor 'meer informatie', kan ik daar helemaal niks over terug vinden. Zelfs niet toen ik met mijn EA-account inlogde, erg vreemd.

Conclusie en beoordeling

Ik heb veel verwacht van deze game, maar hij maakt dit helaas niet waar. Er zijn min- en pluspunten aan deze game. En ik vind dat de speelduur erg kort is, wat ik erg jammer vind. Je hebt dan wel race's die je kunt gaan doen, maar toch heb je dan geen doel meer in de game en is het een stuk minder leuk om te spelen. En dan vraag ik me af of deze game wel zo'n €60,- waard is. Want dat moet je er toch voor betalen.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Aanbod van auto's
 • Grote stad
 • Boeiend verhaal
 • Muziek tijdens het racen
 • Minpunten
 • Korte speelduur
 • Geen trophies
 • Geen snelheidsgevoel
 • Sommige politie-achtervolgingen
 • Geen splitscreen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik wil nog altijd zo'n soort van singstar voor de wii(voor de multiplayer)

  maar ik denk niet dat boogie dat gaat worden!

 • Fuck. Die eerste mislukking was niet genoeg EA?

 • Hoop dat ze dan flink wat verbeteren aan deze game dan het eerste deel, want die was ronduit slecht.

 • Moet er dan niet een dancemat bij of zo ?

 • lijkt me zwaar kut

 • niks voor mij 5 euro maar neit meer.

 • JIPPIE!!! nog meer bagger van hetzelfde niveau

 • Saai…niks voor mij…

 • Zou er nog geen kwartje voor over hebben, EA crap.

 • -_-'  Dit meen je niet. De eerste was een zware fail. Waarom nog een kutgame maken?

 • Ea heeft dat wel vaker he, dat ze niet door hebben wanneer iets niet goed verkoopt.

 • Hier kan ik niks anders op zeggen dan lame, of het is geniaal, maar ik denk het eerste

 • Dan lijkt Samba De Amigo me nog leuker.

 • Neeeeeeeeeeeeeeeee joh

 • Wel leuke vormgeving, maar heb het niet zo met van die zingspelletjes…

 • waarom

 • Nog zo'n ***game!

 • Boogie Woogie bout game EA casual rotzooi

 • de kerel boven mij summeert hoe jullie zich gedragen, naam inclusief. een stelletje gamenerds gewoon.  Boogie had zeker zijn gebreken, maar was zeker geen mislukking. het enige minpunt was dat er net iets te weinig content was en dat de game wat te eenvoudig was, verder was het een leuke titel voor de doelgroep van meisjes van 6-12.  jullie stoere mannetjesputters mogen er dan wel jullie neus voor optrekken en het dolgraag afbreken, mijn dochtertje heeft er fun mee gehad.


 • Grappig voor feestjes natuurlijk, zoals de mijne morgen :P Verder echter niet boeiend.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren