1. Gears of War 2 (X360)

Gears of War 2 (X360)

Heb jij dat ook wel eens? Dat gevoel dat je iets hebt wat gewoon ZO godelijk is dat je er meer van hebben moet? Ik en mijn kameraden hebben het altijd over pizza, want wij vinden dat zo godelijk. Maar voor mij is niet alleen pizza zo godelijk maar nog wat. En dat is Gears of War. Nadat ik Gears of War deeltje 1 helemaal kapot gespeeld heb met een kameraad van mij (CO-OP) kon ik gewoon geen genoeg krijgen. Dus het wachten was op deeltje 2 en raad eens: it has arrived…

Zoals ik al zei is sinds 7 November 2008 het tweede deel van de Gears of War Triologie uit. Dit deel zou volgens EPIC Games, de ontwikkelaar, “Bigger, Better and More Badass” moeten zijn. Maar voldoet hij daar ook aan?

Het antwoord op de bovengestelde vraag is: HELEMAAL! Gears of War 2 is een geweldig spel voor iedereen die Gears of War 1 helemaal stuk gespeeld heeft en voor diegene onder ons die geen genoeg van bloed kunnen krijgen.EPIC Games heeft voor de launch van Gears of War 2 ons beloofd dat er een beter verhaal in zou zitten (Alhoewel ik het verhaal in deel 1 ook niet slecht vond). En warempel ja hoor er zit inderdaad een geweldig verhaal in Gears of War 2. Het verhaal gaat verder daar waar deel 1 opgehouden is. Het is ongeveer 6 maanden na de gebeurtenissen uit deel 1 en we gaan wederom op pad met ons trouwe Delta Squad: Marcus Fenix (De hoofdrol speler (jij dus)), Dominic Santiago, Augustus Cole, Damon Baird. Om spoilers te voorkomen zal ik verder niet al te veel verklappen maar ik kan wel zeggen dat wederom Carmine terug zal keren. (note: Voor alle mensen die denken dat ik wat spoil: Cliff Blesinski heeft dit zelf ook al gezegt ;)) De niet nader te noemen gebeurtenissen uit deel 1 waren niet gelukt zoals men had gehoopt en de Locust zijn terug en sterker dan ooit.

Als je als fanatiekeling Gears of War 1 gespeelt hebt weet je ongeveer wel hoe de gameplay van deel 2 er uit ziet aangezien die op een paar puntjes na precies het zelfde is. EPIC games kan dit ook met een gerust hart doen aangezien de gameplay in deel 1 ZO solide was dat het zelfs in een eventuele Deel 3 nog wel door zou kunnen gaan. Het cover systeem uit deel 1 is terug en is een paar kleine veranderingen ondergaan waardoor het nog beter werkt. Wederom is het met een druk op de A knop dat de speler zich tegen de dichts bijzijnde muur drukt en cover zoekt. Voor de rest zijn er nieuwe wapens in deel 2 die het arsenaal uit deel 1 doen verbleken. Want mensen kinders wat zijn de wapens in Gears of War 2 toch subliem! Dit maal hebben we bijvoorbeeld de Skorcher vlammenwerper gekregen en het voelt gewoon heerlijk om kleine Locust compleet af te fikken. Ook hebben we dit maal een Mortier… ik denk niet dat ik nog moet vertellen hoe leuk het is om in 1 klap 10 locust in meer dan een paar duizend stukjes te zien vliegen. Ook zijn er ditmaal naast de oude vertrouwde Curb Stomp nieuwe executie's zo heb je bijvoorbeeld die van de torque bow en de longshot sniper rifle. Bij de Torque Bow zet je 1 van de haken van de boog tegen de keel van die gene op de grond en je voet op zijn achterhoofd en je trapt letterlijk zijn hoofd er af. Bij de Longshot SniperRifle pak je het geweer bij de loop en slaat diegene op de grond als een mokkerslag op zijn hoofd. Verder zijn er nog een paar hele leuke executies maar die zoek je zelf maar uit.

Deel 1 was grafisch gezien al een enorme prestatie z’n 2 jaar geleden. En deel 2 gaat daar doodleuk op verder. Want god allemachtig het ziet er weer enorm gelikt uit. Waar je in deel 1 nog veel grauwe, grijze en donkere omgevingen had heb je in deel 2 toch wat meer kleur. Het zal niet zo zijn dat je nu om de zoveel tijd over de regenboog heen huppelt of iets dergelijks maar de levels zijn toch wat kleur rijker. Ook had je in deel 1 hooguit een sukt of 5 locust tegerlijker tijd op je beeldscherm staan. In deel 2 zijn dit toch wel even wat meer… even HEEL wat meer. Bijvoorbeeld in de eerste en in de laatste chapter heb je op den duur iets van 100 locust tegerlijker tijd in je scherm staan en dit ziet er spectaculair uit. Het geluid in deel 1 was ook subliem en in deel 2 is de muziek door dezelfde persoon gecomponeerd en het voelt gewoon vertrouwd aan en het werkt als een goeie stimulans.

Daarnaast weet iedereen die Gears of War 1 gespeeld heeft ook hoe subliem die multiplayer was. Nou weet je wat: hij is terug. De sublieme multiplayer is terug en beter dan ooit. Dit maal hebben we niet alleen de oude vertrouwde game modes zoals Annex, Warzone en Execution maar hebben we ook bijvoorbeeld Meat Flag (een variant op Capture the Flag) en Wingman (6 teams van 2 tegen elkaar). Ook hebben we in de multiplayer voor mij persoonlijk een van de beste onderdelen in Gears of War 2 de mode Horde. Dit is een mode waar je met maximaal 5 mensen tegen Wave’s van steeds moeielijkere Locust vechten moet. Dit is relatief moeielijk zeker als je bekijkt dat er 50 Levels zijn en het toch al relatief moeielijk is om met z’n drieën level 20 te halen (is mij en 2 vrienden van mij nog steeds niet gelukt). Ook zijn er natuurlijk nieuwe maps. Een leuk iets aan de nieuwe maps is het feit dat sommige dynamisch zijn, bijvoorbeeld: de map Avalanche na zoveel tijd in de round hoor je een sirene en moet je maken dat je binnen komt want dan komt er een lawine naar beneden zetten die alles verwoest op zijn pad. Maar daar in tegen geeft dit wel toegang tot nieuwe en andere wapens. Dit is een leuke toevoeging en kan heel grappig zijn. Ook valt er een map-pack te downloaden die toegang geeft tot een selectie van maps uit Gears of War 1: The Flashback Multiplayer Map Pack met onder andere: Gridlock, Subway, Tyro Station, Canals en nog veel meer. Wat veel mensen ook geweldig vonden was de Co-Op in deel 1. Zoals ik hierboven al verklapt had zit die in Deel 2 er weer in en het werkt absoluut geweldig! Dit maal kan iedereen zijn of haar eigen moeielijkheids graad kiezen wat zeer leuk is als jij nog de achievments van Insane moet hebben terwijl iemand anders normal nog uitspelen moet. En met het nieuwe dashboard is het ook zeer leuk om in een Group Chat dit te spelen.

De achievments van Gears of War 2 zijn gelinkt aan die van deel 1 wat zeggen wil dat als jij Achievment 1 hebt in deel 1 heb je in deel 2 dat personage om mee te spelen. Dit alles is een beetje minder voor de mensen die deel 1 niet hebben, maar het is toch een leuke toevoeging. De achievments in Gears of War 2 lijken redelijk veel op die van Gears of War 1 en zijn vooral veel zogenaamde ‘Weapon Challenges’ wat betekent dat je met dat wapen een kill moet maken bijvoorbeeld: de Achievment ‘Variaty is the spice of Death’ waarbij je met elk wapen in de game een kill moet maken. Voor de rest zijn er natuurlijk achievments voor het uitspelen van het spel op verschillende moeielijkheids graden. Ook leuk is het feit dat de Achievment Seriously terug is in de vorm van Seriously 2.0. In deel 1 had je de achievment Seriously waarbij je intotaal in de Public Multiplayer 10.000 kills halen moest wat natuurlijk een hele opgave was. Ditmaal mag je bezig met 100.000 kills, dit is heel wat meer maar dit maal maakt het niet uit waar je die kills maakt, dus of je nu singleplayer doet of horde of public multiplayer je krijgt er kills bij met elke kill die je maakt.

Te midden van al dit goeds zit natuurlijk ook wat negatiefs namelijk het feit dat net als in deel 1 Gears of War 2 te kampen heeft met Bug’s, Glitche’s en Lagg. In deel 1 kwam dit ook al voor en de meeste bugs zijn er uitgehaald maar er zitten ook nieuwe bugs in. Zo was ik laatst met een kameraad van mij Co-Op aan het doen, en we moesten iets samen doen (ik probeer niet al te veel te spoilen) maar we gingen dood. Nadat ik de laatste checkpoint geladen had kon hij op zijn scherm niet meer lopen terwijl hij op mijn scherm nog liep. Ik wist dat er vlak na dat stukje een cut-scene was dus ik vertelde hem waar hij heen moest en hoe we dat doen moesten na uiteindelijk bij de cut-scene gekomen te zijn kon hij helemaal niet meer lopen en ook niet op mijn beeld. Dit soort vervelende bugs komen niet ten goede aan het spel en kunnen zeer irritant zijn. Daar in tegen is het wel bekende ‘Host Advantage’ uit deel 1 wel weg gehaald. Waar je in deel 1 als je de host was nog een klein voordeel had in tijd heb je nu als host even veel tijd. Wel is er nog altijd lagg wat zeer vervelend werken kan.

Conclusie en beoordeling

Een spel wat je absoluut gespeeld [b][u]moet[/u][/b] hebben. Als je langs de bugs glitches en lagg kan kijken is het zeker de moeite waard en zeker weten de 60 of 65 euro (in mijn geval 32,99) waard. Zeer leuk om met je vrienden te spelen. Alleen ook jammer voor de mensen die deel 1 niet hebben qua multiplayer en verhaal lijn.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Het verhaal
 • De wapens
 • Graphics
 • Geluid
 • Multiplayer
 • Horde
 • Meer locust
 • Gelinkte Achievments
 • Co-op
 • Minpunten
 • Bugs, Glitches en Lagg
 • Gelinkt naar deel 1

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Goed nieuws!

 • Ik weet dat ik deze game niet ga kopen maar toch ben ik benieuwd naar de game, ga hem morgen maar is spelen

 • Eindelijk…

 • Binnekort maar eens even downloaden en kijken of ik hem zal halen.

 • Jammer genoeg staat de demo niet op PSN.

 • best een leuke demo :P speelt lekker weg

 • Beterrrr… ik wilde hem eigenlijk gisteren al kopen, maar het is er niet van gekomen, dus nu maar ff lekker met de demo aan de slag!

 • komt de demo nog op de ps3???

 • ja dat zou ik ook graag willen weten ?

 • Zo meteen zeker eventjes proberen :D

 • Ik heb hem gister gekocht, gister en tot vanmiddag ging waardeloos.  nu weet ik eindelijk hoe je goed kan slaan en hard. dat gaat perfect nu. Alleen de risk shots zijn nog te lastig voor me.

 • die ga ik maar ff checke met mn nieuwe tv morge:D:D

 • Heb em al binnen, ga ik zeker checken, ben hier zeer benieuwd naar!

 • Ik ga 'em denk ik dit weekend ook maar even downloaden!

 • Echt klote dat ik met mijn silver account nog even moet wachten, want wil hem zo graag spelen :)

 • Beetje laat..

 • Dom dat ze hem niet op PSN zetten. Dan kunnen alle PS3 Users testen hoe machtig goed deze game wel niet is.

 • Mooi zometeen ff checken of die echt zo goed is.

 • @ Bluephoenix

  Hoezo ? Spel is net uit.

 • Ik wil die demo ook wel op PSN…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren