1. Gears of War 2 (X360)

Gears of War 2 (X360)

Soms is de dood het enige wat je kunt zien. Het is overal om je heen, vliegende lichaamsdelen, rondspattend bloed en knallende geweerschoten. De dood valt je aan, het consumeert je, het vernietigt je. Er is maar een ding dat je kunt doen, terugvechten tegen de hordes Locust die je proberen te vermoorden, terugvechten tegen de dood. Oververmoeid strompel je naar de volgende cover, duikt weg en kijkt om je heen, waar zijn je maten en bovenal: waar zijn de Locust? Gelukkig, het is veilig, door dus maar naar de volgende cover, vechtend tegen de vermoeidheid en natuurlijk tegen de dood. En is de strijd dan gewonnen, dan is er eindelijk de rust die je verdiend hebt. Dit is het succesverhaal van Epic Games en natuurlijk Gears of War 2, want de dood is overwonnen…

Gears of War 2 is het directe vervolg op het succesvolle Gears of War die in 2006 het levenslicht zag op de Xbox 360. De game was officieel bedoeld als exclusive voor de xbox, maar al snel kwam de pc port uit in de vorm van de nieuwe lijn Games for Windows games. Nu, een jaar en 355 dagen na het eerste deel, ziet deel twee het licht. Het vertelt het vervolg van de saga over Marcus Fenix en zijn Delta Squad die vechten om de hordes Locust die de mensheid uitroeien te doden en weer orde op zaken te stellen op aarde.

Deel twee kwam de wereld in met vele mooie beloftes, misschien wel de mooiste van allemaal was de belofte waarin vertelt werd dat er een serieus verhaal zou zitten in Gears 2. Andere beloften waren bijvoorbeeld mooiere graphics en een betere singleplayer. En warempel, Epic Games hoort bij het schaarse groepje dat de beloftes waarmaakt en dat niet alleen doet, maar de game nog beter maakt dan beloofd. Zoals al gezegd, de meest boeiende belofte is het verhaal dat velen wel gemist zullen hebben in Gears of War. Het verhaal in deel twee gaat namelijk zo, Marcus en Dom denken bijna klaar te zijn na de (niet te noemen voor spoilers) gebeurtenissen uit deel een, maar niets is minder waard. De Locust komen alleen maar harder terug en willen de mensheid nu nog liever uitroeien dan ooit.

Ook Delta Squad heeft zo zijn problemen, met name de beste vriend van Marcus, Dom. Zijn vrouw is namelijk vermist en hij heeft al vermoedens wie haar hebben. Je zult spelenderwijs ontdekken hoeveel Dom eigenlijk wel niet voor haar over heeft, zo zul je in het eerste level een gevecht van de Locust winnen waarop de overgebleven Locust zullen vluchten en Dom ze al rennend na zal schreeuwen “If you try to run, I’ll just shoot you in your asses”, het is misschien zo niet te merken, maar de game brengt het meer dramatische deel van deze oorlog wat meer naar boven. De Locust zullen zich in deze game dan ook wat meer als Nazi’s gaan gedragen, met mensen martelen en gevangenen nemen. Het is prachtig te zien dat een toch wel redelijke horror shooter echt een heel stabiel verhaal heeft en dat je net als in games als Grand Theft Auto IV zelfs een beetje meeleeft met de personages.

In shooters is er natuurlijk maar een ding echt belangrijk: de gameplay. De gameplay in Gears of War was vernieuwend, goed en bovenal superhard! In deel twee is er toch echt niks, maar dan ook niks veranderd in de gameplay, ja misschien een enkele verbetering in het coversysteem, maar

dan ook verder niks. Dit is dan ook een cruciaal punt van de game, en dit wordt gewoon helemaal super afgehandeld. De game speelt zoals gezegd hetzelfde als Gears of War en heb je deel een dan gespeeld dan zul je deze zeker niet saai of meer van hetzelfde vinden. De voornaamste reden hiervoor is dat de game sneller lijkt te spelen, de game zit boordevol actie je zult echt om elke hoek wel een horde Locust aantreffen. Dit is dan ook zeer positief aan de game, een paar andere verbeteringen zijn bijvoorbeeld de toevoegingen van enkele verbeteringen in het coversysteem, kruipende Locust, maar nog veel belangrijker, de toevoeging van nieuwe wapens. Eigenlijk hoef ik het ook niet te hebben over wapens, maar moet ik het gewoon hebben over de vlammenwerper. Dit is gewoon precies het wapen wat in het beeld van Gears of War 2 past, de game zou ‘Bigger, Better and more Badass’ moeten zijn en de vlammenwerper laat ook even zien waarom. Een brandende Locust is tig keer zo leuk als een dode Locust en de uitspraken bij de vlammenwerper staan er ook naar. Verder zijn er niet echt toevoegingen aan de gameplay, maar dit is natuurlijk geen probleem omdat de gameplay van Gears of War misschien wel de beste is die tot nu toe op de Xbox 360 is verschenen.

Gears of War 2 lijkt eigenlijk alles wel goed te doen, een goed verhaal, een solide en fantastische gameplay, dus laten we het maar eens hebben over de graphics en physics. Eerst de graphics: De graphics in Gears of

War waren vernieuwend omdat de game een van de eerste was op de next-gen consoles, maar bleven toch ietwat matig. Eentonige omgevingen en vooral grijze omgevingen waren aan de orde, maar de makers weten nu precies hoe ze dit goed moeten doen. Allereerst zijn de gebieden erg verschillend in de game, het is nou ook weer niet zo dat je in bloemetjestuinen rond zult lopen, maar veel gebieden hebben wel wat meer kleur en invulling gekregen en zo is er wat meer afwisseling in gebieden. En dan de physics, door alle engines van tegenwoordig zal je nog maar weinig games hebben die slechte physics hebben en ook Gears 2 is hier geen uitzondering op. Een Locust over de grond zien kruipen is erg realistisch en gelukkig doen ze dit ook vaak genoeg om eens goed naar de physics te kijken. Er is weinig tot niets op de physics aan te merken en dat zal ik dus ook niet doen.

Wat is er nou eigenlijk niet goed aan Gears 2? Een prachtige en solide gameplay, geweldige graphics en physics, dus laten we het maar eens hebben over de speelduur. De speelduur van de eerste Gears lag ook al erg hoog en de tweede ligt stukken hoger. Je bent echt uren en uren bezig met de hoogste moeilijkheidsgraad en daarna kun je ook nog Locust Horde gaan spelen. Locust Horde is, kort uitgelegd, een modus waarin je wave na wave vol met Locust moet afslachten, dit kun je alleen doen, maar natuurlijk ook met zijn tweeën. Locust Horde is net als ‘Nacht der Untoten’ in Call of Duty: World at War een zeer verslavende modus die een extra lange speelduur biedt. In het vorige deel was een van de verassingen de geweldige co-op en ook in deel twee zit hij er weer in. Net als in de singleplayer gameplay zijn er geen aanpassingen in de gameplay en dat is iets moois. De gameplay was namelijk al solide en door een kleine ‘patch’ loopt het allemaal net wat lekkerder.

Waar driekwart van de gamers Gears 2 voor heeft gekocht is natuurlijk de multiplayer, en die stelt niet teleur. Een van mijn favoriete mogelijkheden, was de mogelijkheid om met de Locust te spelen, om als Locust Marcus Fenix af te knallen is echt geweldig en het is echt een geweldige mogelijkheid. Met een pak aan nieuwe mogelijkheden keert Gears weer terug. Ik blijf erbij dat de modi in de eerste Gears al genoeg waren geweest om een supergame te krijgen, maar dit is nog veel beter!

De multiplayer is niet in woorden te omschrijven, je moet hem gewoon spelen! Eigenlijk doet Gears of War 2 dus niks fout, behalve dat het een paar vervelende bugs en glitches bevat, maar die zie je al snel over het hoofd.

Conclusie en beoordeling

Gears of War 2 is misschien wel de beste shooter van het jaar 2008. Het heeft een prachtig verhaal, een (nog steeds) geweldige en solide gameplay, mooie graphics, goeie physics en ga zo maar door. De game heeft ook een lange speelduur die heerlijk verlengd wordt door Locust Horde, dan heb je natuurlijk ook de tijdloze multiplayer. Gears of War 2 doet dus niets fout, buiten een paar glitches en bugs die er gewoon in moeten zitten, omdat de game zoveel pluspunten bevat. Cliffy B. had dus gelijk, de game is een bloederige shooter die de ‘Biggest, Best and most Badass’ is!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Graphics en Physics
 • Gameplay
 • Co-op
 • Nieuwe toevoegingen
 • Singleplayer
 • Multiplayer
 • Locust Horde
 • Verhaal
 • Lange speelduur
 • Minpunten
 • Enkele vervelende bugs & glitches

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • pff en je moet er nog 6 euro voor neerleggen…. bied dat ding dan gratis aan.

 • @ johan ps3 : Niks is gratis in deze wereld;)

 • op zich wel handig, en over dat betalen:

  het is een extra beveiliging, dus op zich wel logisch dat je moet betalen…en wat maken die 6 euro voor een WoW speler nu weer uit??

 • @ Johan ps3

  Jezus man, Je hoeft hem niet te kopen. Krent.

 • Je account zal wel meer dan 6 euro waard zijn zeker…

 • Aannemelijk heb je het (schijt)spel ook gekocht dus wat is die 6 euro dan, vergeleken met het verspelen van je leven? :P

 • Hmm…beetje raar dat we voor een beveiliging nog eens 6 euro moeten neerleggen terwijl ik al mijn maandelijkse bedrag ophoest. Een complot misschien? :)

 • pure afzetterij om zoiets 6 euro voor te vragen terwijl je al de game moet kopen en je acount en dan ook nog eens voor een extra beveiliging moet betalen.

 • Ja dat mag ook wel :D

 • pf 6 euro wat is dat nu in de game wereld, over tijdje kost liter benzin 6 euro :P :@

 • het is iets extra's dan is het wel logisch dat je moet betalen en 6 euro is ook nog niet eens duur :S

 • @Dabilahro  Jezus man, Je hoeft hem niet te kopen. Krent  dat is zo maar ik vind als je elke maand all 14.99 betaald. is het logischer als ze je zown Authenticator gratis geven.
 • Ik weet niet hoe erg het hacken is op WoW maar het is misschien wel een goede oplossing!

 • Komt dat wel vaker voor dat uber characters gestolen worden? Want een maat van me heeft een epic level 70… Ik zal hem eens op de hoogte brengen van het artikel.

 • het is toch weer extra hardware :P kost ze wel een beetje als ze aan alle WW players zoon ding gaan geven

 • 6 euro?  hij kost $6,50 :x

 • Handig voor mensen die niet weten hoe ze met internet om moeten gaan.. Je wordt niet zomaar gehackt. Veelal komt het door die Power Leveling Services.. En die keyloggers..

 • Was dat nodig dan?

 • Dit gaan we nog wel vaker zien hoor, soort van internetbankier beveiliging shit…

 • lijk me handig aangezien ik al gehackt ben geweest en wow opnieuw moest kopen dus mij lijk het wel wat!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren