1. Star Wars: The Force Unleashed (PSP)

Star Wars: The Force Unleashed (PSP)

Lightsaber gooien, electrocuteren, draaikolk, en nog veel meer krachten kan je ervaren in het spel. Of ze er in zullen slagen lezen jullie in deze recensie over Star Wars The Force Unleashed.

The Force Unleashed is een spel die afspeelt tussen episode III en IV. Het verhaal gaat over hoe Darth Vader en the Emperor de galaxy willen overnemen. Als Darth Vader weeral een Jedi vermoordt, voelt hij de kracht aan van een persoon die heel veel kracht bezit. Darth Vader denkt dat het de meester van de Jedi is, maar opeens wordt zijn lightsaber uit zijn handen gerukt door iemand die achter hem staat. Hij draait zich om, en ziet de zoon van de jedi staan met… de rode lightsaber van Vader in zijn kleine handjes. Darth Vader vermoordt iedereen ( zelfs zijn eigen troepen) en besluit om de jongen mee te nemen en op te leiden tot een sith.

Darth Vader en Starkiller ( de naam van de jongen die nu groot is) zijn van plan om the emperor uit te schakelen en zelf de macht over te nemen. Starkiller krijgt zijn eigen schip met privépiloot, maar Vader heeft er 7 vermoordt, maar in het verhaal dat je speelt, is de nieuwe pilote ( Juno Eclipse ) wel een heel bijzondere. Je moet met Starkiller sommige missies spelen

Telkens als je iemand vermoordt, krijg je een bepaald aantal force points erbij. Met die points kan je in het pausemenu of in the rogue shadow ( het ship van Starkiller) een aantal force powers vrijspelen. Gedurende het verhaal vindt je onderweg ook holocrons, dat zijn witte kubussen waarrin foto’s zitten van bepaalde personages of voorwerpen die een speciale functie hebben in het verhaal. Verder kan je ook in het extra menu codes invoeren om personages te kunnen vrijspelen of bepaalde functies. Verder kan je je lightsaber tunen door van kristal te veranderen, die je in de story mode kan vinden.

Naast de story mode van het spel is er ook nog, voor wie het verhaallijn beu is gespeeld, de Force Unleashed. In deze mode kan je met alle personages die je hebt vrijgespeeld laten spelen tegen elkaar in de Force duels. In het begin vecht je met één tegen één, daarna één tegen twee, enz… . Naast de Force duels kan je ook nog order 66 spelen die verdeeld zijn in waves, per wave wordt het steeds moeilijker en moeilijker. Ook in Order 66 kan je met iederwie het opnemen tegen de troepen van de Emperor. Voor wie zijn hart eens wil ophalen aan de films zijn er ook nog de Historic Missions. Dat zijn gevechten die perfect nagebootst worden op de letter na. In deze missies ligt de moeilijkheidsgraad niet zo hoog.

Over de gamplay van het spel valt niet veel te vertellen, het is heel simpel. Analoge stick om te bewegen, X om te springen, om aan te vallen met je lightsaber, O om te electrocuteren en driehoekje om objechten of vijanden te laten zweven en nog veel meer.

De graphics van deze game zijn voor mij wel goed, omdat ik nog nooit z’n spel heb gespeeld op de psp. Maar soms kom je wel eens een glitch tegen of zie je af en toe niet waar je tegenstander of jezelf staat. Qua muziek vindt ik Star Wars wel hele mooie soundtracks hebben, maar in dit spel is de variatie van de muziek niet veel en wordt het na een tijdje ééntonig.

Conclusie en beoordeling

Star Wars The Force Unleashed is een hele goede game voor de psp. Ondankes alle twijfels die er waren is het een topgame geworden. Voor mij voldoet het op een waardige plaats te krijgen in mijn psp collectie.
8,7
Score
87
Score: 85
  • Pluspunten
  • mooie graphics
  • vechtsysteem
  • Star Wars verhaal
  • Open einde
  • muziek...
  • Minpunten
  • soms een glitch
  • Soms is het wel te makkelijk
  • wordt na een tijdje wel saai

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren