1. World of Warcraft: Wrath of the Lich King (PC)

World of Warcraft: Wrath of the Lich King (PC)

Wrath of the Lich King, de 2e uitbreiding van de beste verkochte MMORPG World of Warcraft, ligt nu in de winkels. Over het algemeen is iedereen tevreden met de game, maar er zijn toch ook al een groot aantal gamers gestopt. De grote vraag dan natuurlijk is, waarom?

Azeroth, het gebied waar het in de originele World of Warcraft allemaal om draait, heeft er nu een nieuw gebied bij, genaamd Northerend. In dit gebied kan je je character van level 70 naar level 80 brengen. Er zijn honderden nieuwe quests, nieuwe dungeons, siege battles, de nieuwe Hero Class: Death Knight, en nog veel veel meer !

Ik was bezig om Wrath of the Lich King te installeren, het water kwam van blijdschap uit mijn mond. En toen kon ik eindelijk spelen. Ik direct naar Stormwind City, om zo vervolgens de boot te pakken naar Northerend. En toen ik net aankwam in Northerend, begon mijn computer meteen gek te doen. Iedereen heeft natuurlijk de nieuwe game, en gaat direct naar Northerend om te questen. Wat ik echter jammer vind, is dat het gebied wat dat betreft klein is, en iedereen begint op hetzelfde punt. Het is daarom ook een aanrader om pas te beginnen na een paar weekjes. Maargoed, eenmaal aangekomen met de boot vanuit Stormwind City, vielen mijn ogen op de grond van verbazing. Wat Blizzard toch allemaal heeft weten te doen met WoW. De graphics waren verbluffend. Het nieuwe gebied zag er goed uit, en naar mijn mening zijn de quests niet meer zo eentonig. Helaas is het levelen de reden geworden voor veel WoW'ers om te stoppen, wat logisch is. Per level heb je meer dan 1,5 miljoen xp. nodig om te levelen, en geloof me, dat is veel.

De Death Knight, de eerste Hero Class van World of Warcraft. Je kan er een maken zodra je een level 55 character op een server hebt. Je begint in de Eastern Plaguelands, om daar te levelen van 55 naar 58, om vervolgens direct naar Outland te gaan. Natuurlijk was ik enthousiast om mijn Death Knight Character aan te maken, maar helaas was ik niet de enige. Blizzard heeft het veels te makkelijk gemaakt om een Death Knight te kunnen aanmaken. Het was veel leuker geweest als je een lange en moeilijke chain-quest moest doen. Maarja, wie ben ik om dat te zeggen. Nu iedereen het begin stukje heeft afgequest, gaan ze direct naar Outland. Je begrijpt al wat ik wil zeggen, Outland word nu ook gigantisch druk. Gelukkig heb ik dan ook nog pluspunten. De Death Knight is toch heel erg bruut om mee te spelen. Hij doet harde damage, en kan worden ingezet als Tank en Damage Dealer.

WoW staat natuurlijk bekend om de raids en dungeons die vele mensen doen. Gelukkig zijn er weer veel Dungeons bijgekomen, die na de eerste keer spelen heel erg mooi zijn geworden. Alleen nu kom ik echter weer bij een minpuntje aan de Raids/Dungeons. Vlak voordat the Burning Crusade uitkwam, kwam er een raid genaamd Naxxramas. Helaas heeft niet iedereen die kunnen doen, dus hebben ze die in Wrath of the Lich King gedaan. Ik denk niet dat ik de enige ben die hier van baalt. Als er een nieuwe uitbreiding komt, verwacht je toch wel nieuwe Raids en Dungeons. Daarnaast heeft tot nu toe elke uitbreiding een nieuwe Profession met zich mee gebracht. The Burning Crusade kwam met Jewelcrafting for Gems, en Wrath of the Lich King komt met Inscription. Hiermee kan je Glyphs maken, om je Character sterker te maken. Persoonlijk, vind ik dit een waanzinnige Profession.

Wrath of the Lich King, kent nu ook weer een nieuwe Battlegound, genaamd the Strands of the Ancients. Hier is het de bedoeling dat je in de eerste 10 minuten jouw basis verdedigd, en de andere 10 minuten val je de basis aan van de tegenstander. Dit is nu al mijn favoriete Battlegound. Daarnaast heb je nu een PvP gebied, die lijkt op het PvP'en in Halaa, Nagrand. Hier krijg je weer speciale marks die je kan inwisselen voor items. Tot slot kent Wrath of the Lich King 2 nieuwe Arena's. De Dalaran Sewers en the Ring of Valor, maar als ik eerlijk mag zijn, zijn dit niet de 2 leukste om in te spelen.

Update

InsideGamer schreef dat de Franse Nyhm World's First level 80 was, maar helaas was dat niet zo. Onze komiek Athene . Het was hem gelukt om in 15 uur level 80 te halen, door te Mob-Taggen. Voordat hij dit deed, vroeg hij eerst aan een Game-Master of dit mocht. Die Game Master heeft gezegd dat het mocht. Helaas toen ze level 80 werden, kwam er een Game-Master die vertelde dat hij illegaal was. Dat was een bann en een downgrade naar level 70. Helaas.

Conclusie en beoordeling

Wrath of the Lich King, is ongetwijfeld de beste game van 2008. Het zorgt weer voor leven in de brouwerij. De graphics zijn mooi, nieuwe quests, nieuwe PvP's battles, de Death Knight en nieuwe Dungeons. Helaas zijn vele gamers gestopt vanwege het feit dat ze weer opnieuw moesten levelen, maar ook omdat het een teleustelling is om Naxxramas weer als Raid Instance te hebben. Daarnaast is er weer veel experience nodig om te levelen, dat best vervelend kan worden. Gelukkig neemt dat niet weg, dat elke WoWer, deze game [u]moet[/u] hebben.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Northerend
 • Inscription
 • Vernieuwende Quests
 • Hero Class: Death Knight...
 • Minpunten
 • Helaas maakt iedereen die
 • Naxxramas

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • gaan we doen

 • respect voor al die mooie edits! ziet er echt gelikt uit

 • Zo jullie zelf maar even nomineren zodat jullie met nog meer man naar de TGS kunnen? Good job!!  Mijn stem gaat overigens naar Brawler.

 • Ben benieuwd naar al die gekken :P

 • die japanse mix…lol

 • Wow, ik heb nu echt even geen zin om al die filmpjes te bekijken.

 • haha ben benieuwd!

 • A ninja looking for revenge van darkchief vond ik de beste.

 • lol meschien iets te mooi…. dit is echt ziek gedaan…

  dus mijn stem gaat ook naar brawler want de rest vertrouw ik niet zo lol =X

 • Die van Ray3578 vond ik het beste, dus daar heb ik op gestemd :D

 • Iedereen veel Suc6 en moge de beste winnen;)  En natuurlijk iedereen die op mijn filmpje stemt alvast SUPER bedankt!!!!:D

 • Ik ga niet alle filmpjes zien, dan ben je met al die reclame er voor erg lang bezig :P  Ik heb er een paar gezien en vond ninja looking for revenge van darkchief de beste.

 • Die van Unclephil (ultieme ninja) is echt zwaar ownend

 • Mooie inzendingen, maar die van Darkchief is echt te lauw gedaan!

  Hij krijgt daarom mijn stem!

 • Ray3578 stem ik, vet die effecten enzo echt knap

 • Ik stem op die van Tjarda, zijn imitatie is gewoon geniaal, net als in de trailer

 • Succes allemaal,

  enne neem ook een kijkje naar mijn inzending:)  Thnx

 • lol meschien iets te mooi…. dit is echt ziek gedaan…

  dus mijn stem gaat ook naar brawler want de rest vertrouw ik niet zo lol =X  Dus omdat mensen de moeite nemen om After Effects lichtelijk onder de knie te krijgen (want je ziet nog genoeg fouten), dan vertrouw je ze niet?

 • de ultieme ninja! blijft het beste.

 • Zo te zien hebben velen hun best gedaan. Dit wordt vast een nek aan nek race.

  Ik ben i.i.g. een supporter van darkchief met zijn 'A ninja looking for revenge', vanwege de special effects (volgens mij idd. gedaan met After Effects, Easley) en de muziek keuze.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren