1. Nariko & de zoektocht naar schoonheid

Nariko & de zoektocht naar schoonheid

Het ontdekken van schoonheid is de weg tot ieders persoonlijk geluk. Kunst, muziek en smaak onderscheiden ons van de dieren. Wij voelen ons plezierig met mooie dingen rondom ons. Zo richt men zijn eigen kamer in met spulletjes die men plezierig vind om tegen aan te kijken. Dit kan van alles zijn. Een foto, een poster, een beeldje of een Chinese vaas. Niemand koopt een schilderij die hij of zij lelijk vindt.

De schoonheid waarmee men zich omringt is tevens een weerspiegeling van ieders karakter. Het doet ons geloven dat we uniek zijn in de wereld. Een wijze tot identificatie en vereenzelviging met gelijke geesten.

Ook ik ben continue op zoek naar schoonheid. Zo verzamel ik bijvoorbeeld beelden van erotisch getinte vrouwen. Geen actionfigures of poppen, maar heuse kunst objecten. Een dure hobby, maar het geeft me een moment van plezier wanneer ik op mijn gemak kan kijken naar een kunstwerkje welke het vrouwelijk schoon tentoonspreidt. Al mijn vriendinnen vonden dit allerminst leuk. Te duur, te kinderachtig en te ziekelijk. Onzin uiteraard. De ware reden was dat zij zich allemaal wilden spiegelen aan de kunst en dat is een kansloze onderneming. De mens is geen kunst object en daardoor altijd minder mooi dan de fantasie van een ieder.

Mijn laatste ontdekking betreft een computeranimatie. Het betreft de hoofdpersonage van de PS3-game Heavenly Sword. Nariko heet ze. Een Aziatische vrouw met felrood lang stijlvol haar. Ze is slank, welgevormd en toont kenmerken van een halfgod die sporadisch neerdaalt van haar troon om de bewondering van haar volgelingen te minachten. Schoonheid heeft immers iets afstandelijks en onbereikbaars.

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die dit vind. Maar ben ik soms de enige die dit uitspreekt? Ik hoop het niet en dat is de reden waarom ik de Nariko-club ben gestart.

Voel je je aangesproken? Wordt dan lid van mijn Nariko IG-club en discussieer over schoonheid, Nariko en de emoties die het bij jou en jouw niet-begrijpende omgeving losmaakt.

http://www.insidegamer.nl/clubs/nariko/

Dit artikel delen

Over de auteur