1. Gears of War 2 (X360)

Gears of War 2 (X360)

\"We will go where they live and where they breed and we will destroy them. This is the day we take the battle to the heart of the enemy. This is the day we correct the course of human history. This is the day we ensure our survival as a species." Aldus het intro voor een nieuw Gears of War avontuur. De mensen zijn de locusts zat en zijn van plan een tegen offensief te beginnen, om zo de locust terug te drijven en ze met de grond gelijk te maken. De lightmass bomb uit deel 1 heeft niet gebracht wat men wilde, integendeel. De locust lijken sterker dan ooit, met nieuwe wapens en grotere troepen. Hele steden zinken en de oorzaak daarvan is onbekend. De taak aan team Delta, om dit te stoppen.

Massale en oneindige gevechten

Het verhaal start in en rondom een ziekenhuis. Je merkt meteen de hectiek van de oorlog. Meteen aan het begin krijg je de keuze om je nieuwe metgezel (broer van Carmine uit deel 1) te trainen (wat natuurlijk voor jezelf bedoelt is, als je controls nog niet kent). Ben je al bekend met de controls of je bent ongeduldig kun je ook gelijk beginnen met je missie. Naarmate het verhaal zich vordert merk je ook het emotionele aspect aan de game. Dominic die zijn familie mist, maar ook familie van Marcus kom je tegen. Dit maakt de game nog interessanter en je wordt nieuwsgierig, omdat je wilt weten hoe dit gaat aflopen. De campaign deed me wat denken aan een bioscoopfilm. Veel ontploffingen en grootschalige gevechten, waar je nu zelf deel van uitmaakt. Maar ook de prachtige omgevingen maken het tot een waar spektakel. De ene minuut ben je aan het schieten in een gezonken stad en kort daarna ben je bezig om je weg te vinden in een spookstad. Deze combinatie van gevechten en prachtige gebieden, van zulke goede kwaliteit, heb ik nog weinig in games gezien.

Chainsaw duels

Veel nieuwe gameplay elementen moeten ervoor zorgen dat Gears 2 niet hetzelfde wordt als Gears 1. Een aantal voorbeelden zijn uitgebreidde executions, wanneer een tegenstander op de grond kruipt en naar hulp zoekt (met de B-knop maak je een fast kill of maak je met de lancer een Chainsaw kill, met de A-knop gebruik je je tegenstander als human shield, de X-knop is de, van het vorige deel bekende, curb-stomp en de Y-knop gebruikt je om je tegenstander eens fink te vernederen met de Extended kill). Een ander prachtig voorbeeld is de Chainsaw duel. Wanneer er van beide kanten gezaagd wordt, ontstaat er een Chainsaw duel. 2 kettingzagen tegen elkaar en de sterkste wint, oftewel de speler die het snelst op de A-knop drukt wint en zaagt de tegenstander in stukjes beenham. Ook de mogelijkheid om naar iemand toe te kruipen wanneer je zelf down bent is een nieuwe toepassing. Ook kun je met de RT-knop om hulp vragen en alsof het nog niet genoeg is kun je, alleen wanneer je een granaat in je handen hebt, jezelf opblazen en hopen op misschien nog een kill. Over het algemeen maken deze nieuwe gameplay elementen het spel veel leuker en uitgebreider dan deel 1.

Nieuw assortiment aan wapens

De nieuwe wapens zijn voor mij erg belangrijk en bieden nog meer variatie in de keuze, hoe een tegenstander te snel af te zijn. De mortar bijvoorbeeld. Op grote afstand is het natuurlijk moeilijk om kills te maken (tenzij je een sniper of boomshot kunt bemachtigen). Tijdens de campaign, maar ook bij de multiplayer krijg je vaak bij zulke gevechten de mortar in je bezit. Je richt op de vijand en je schiet. Hoe lang je de RT-knop ingedrukt houdt bepaald hoe ver je schiet. Een ander wapen is de Skorcher Flamethrower. De naam zegt het al, het is een vlammenwerper die je eigenlijk voor close-combat gebruikt. Dan is er de Hammerburst Assault Rifle (standaard wapen voor de locust) deze schiet 1 keer tegelijk en je kunt inzoomen met het wapen. Dan is er nog de Gorgon pistol (half-automatische pistool van de locust) de boomshield (schild dat je in de grond kan zetten en waar je je achter kunt verschuilen) de Ink-grenade (hier komt een dodelijk giftig gas uit) en de mulcher (een machine geweer die je mee kunt slepen).

Al deze wapens zijn stuk voor stuk geweldig, alleen hier komt mijn kritiekpunt. De wapens zijn niet goed op elkaar afgesteld. De aloude shotgun is veel te sterk op de lange afstand, de chainsaw is veel te sterk vergeleken met deel 1 en de boomshot iets te zwak. Het lijken misschien kleine probleempjes, maar ik heb de effecten ervan negatief ondervonden, vooral in de multiplayer. De gameplay verloopt hierdoor een stuk trager en je raakt ook snel gefrusteerd. Bijvoorbeeld een vijand die gewoon doorloopt nadat hij van 2 meter afstand vol geraakt werd door een shotgun en jouw doormidden zaagt. Hierdoor vind ik de gameplay van deel 1 een stuk soepeler en leuker.

Vernieuwende gameplay door nieuwe modes

De multiplayer is daarentegen wel een stuk uitgebreider dan in deel 1. De verschillende modes zorgen ervoor dat je genoeg keuzes hebt. Allereerst Horde. In Horde ga je met een team van max. 5 spelers, hordes locust te lijf. Deze hordes zijn onderverdeeld in 50 waves, waarbij de hoeveelheden locust en de moeilijkheidsgraad toeneemt naarmate je verder komt. Dan is er de mode Wingman. In deze mode strijden 5 teams van 2 spelers tegen elkaar en gaat het erom zo veel mogelijk kills te maken. Een goede samenwerking is noodzakelijk. Dan is er Guardian. Een 5 vs 5 mode waarbij er 1 wordt aangewezen als leader. Zolang de leader leeft kan er gerespawned worden, wanneer hij dood is zijn de andere leden van het team hun leven niet meer zeker. Ook een nieuwe Mode is Submission en ook hier is het 5 vs 5. Het doel hiervan is om een persoon ergens in de map, neer te schieten en daarna te gebruiken als levend schild. Je brengt die persoon naar de aangegeven plek, je houdt hem een aantal seconden op die plek en je wint. Dan is er ook nog het bekende King of the Hill. Je probeert met je team zolang mogelijk een aangewezen plek vast te houden. In tegendeel tot de mode Annex moet er sowieso 1 speler in de ring blijven om de punten vast te houden. De modes van deel 1 zitten ook in deel 2, dus daarbij kun je denken aan, Warzone, Execution en zoals ik net aangaf Annex. De toevoeging van de nieuwe modes maakt Gears of War 2 een stuk interessanter en zorgt daardoor voor meer variatie. De enige minpunt die ik online kan ontdekken is de matchmaking, die behoorlijk traag is. Voor de rest zit het wel goed met de multiplayer.

"Friends with Benefits"

Zo luidt de achievement die je krijgt wanneer je, Co-op, de game uitspeelt. Persoonlijk denk ik dat Gears of War 2 dé game is die het beste is afgesteld voor Co-op. Wanneer je de Campaign speelt heb je af en toe het idee dat je een vriend erbij wilt roepen om de Act samen uit te spelen. Een keuze als links door het hotel of rechts over de daken, is daar een voorbeeld van. De insane moeilijkheidsgraad kun je ook eigenlijk alleen met z'n tweeën halen, tenzij je erg goed bent.

Conclusie en beoordeling

Gears of War 2 maak de verwachtingen helemaal waar. Het is één groot spektakel en maakt gebruik van prachtige graphics net als in deel 1. De multiplayer zal ook het komende jaar, misschien de komende jaren druk bezocht blijven. Een aantal minpuntjes kunnen niet voorkomen dat dit een meesterwerk is.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Episch
 • Bioscoopfilm
 • Nieuwe wapens
 • Uitgebreidde Multiplayer
 • Co-op
 • Minpunten
 • Wapens slecht afgesteld
 • Trage matchmaking

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • 4 Berichten over diablo3 op 1 dag, laat maar komen :P

 • Was dat ook maar zo over mijn must have games:P

 • Diablo is niet zomaar een musthave, het is echt gewoon een van dé games die je in je leven moet spelen.

 • diablo is echt de bom!

 • Nu ik er zo over hoor klinkt het erg vetjes.

 • Laat maar komen!

 • Ja, ik wist het ;)

 • Man, vind het nu zo jammer dat ik geen goede pc heb. Dit word gewoon een topper voor de computer-

 • Snelste impressie? Kan niet wachten op deze game koop niet vaak meer een PC game maar deze gaat er wel komen.

 • Eindelijk

 • Klinkt goed. Ik ben een nieuwkomer in het Diablo universum, maar toch zal ik deze game goed in de gaten houden.

 • @ shffldrllshn Niets moet ;) Persoonlijk trekt me dit helemaal niet, neemt niet weg dat het een goede serie is, met duizenden (miljoenen?) fans.

 • Ey kom op mensen ik wil niet alleen nieuws over Diablo III ik speel gen PC games :P..

 • LOL 4 Diablo III berichten achter elkaar!  @spijkerbroek

  is er dan wel ander nieuws?

 • Ik hou van hack en slash-games:)

 • Haha bullshit dat iedereen al wist dat deze aankondiging zou komen. Het ging niet verder dan geruchten en heeeeeeeel veel hoop.

  Desalniettemin ben ik erg blij met de aankondiging, oprotten met slappe aftreksels zoals Hellgate London;)  Tweede bullshitelement (sorry:p) van dit artikel vind ik dat jullie het hack 'n slash noemen. Dynasty Warriors enzo noem ik hack en slash. Dit is een actie rpg, als je de opties van dit spel zou vergelijken met een standaard hack en slashspel…dan kom je toch wel enig verschil in, als ik me voorzichtig mag uitdrukken;p

 • Haha bullshit dat iedereen al wist dat deze aankondiging zou komen. Het ging niet verder dan geruchten en heeeeeeeel veel hoop.

  Desalniettemin ben ik erg blij met de aankondiging, oprotten met slappe aftreksels zoals Hellgate London;)  Nou sorry hoor, maar alle Blizzard fanatici wisten toch echt al voor 99% zeker dat het Diablo 3 werd.

 • Lekker hoor diablo3 en ouwe school gebleven ook nog als ik t goed lees,wat besturing betreft, nu nog mn duim en wijsvinger goed in conditie houden.

  Eindelijk BLIZZARD!!

 • Diablo III dag vandaag :P

 • Ik had voor al het recente nieuws en gerucht hier op IG nog nooit van Diablo gehoord. Maar als ze hier zo door blijven gaan wordt ik alleen maar enthousiaster

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren