1. WWE SmackDown vs. Raw 2009 (PS3)

WWE SmackDown vs. Raw 2009 (PS3)

Net als Fifa komt er elk jaar een nieuw spel van de World Wrestling Entertainment (WWE) uit. Het is echter niet zo als Fifa dat er maar een paar dingetjes worden aangepast en voilla een nieuw spel is geboren. Nee, bij WWE komen er nieuwe opties bij en worden de te kiezen worstelaars geüpdatet.

De nieuwe Smackdown vs Raw bevat nieuwe opties zoals de, onder WWE/WWF fans, befaamde inferno match. In deze match is er vuur om de ring zelf heen en hoe meer klappen je uitdeelt en incasseert hoe heter het wordt. Zodra het 300 graden is dan moet je de tegenstander eruit gooien die dan in de fik vliegt.

Ook ligt de nadruk in dit deeltje meer bij de tag team matches, de wedstrijden waarmee je met een maat tegen 2 andere worstelaars vecht. Dit gebeurd via het zogenaamde "Tag" systeem. Als je wil wisselen dan tik je je maatje aan die in een hoek van de ring staat en dan is hij aan de beurt.

Het spel zelf bevat 60 worstelaars, 14 1-op-1 match types, vele meer-speler match types, downloadable content die er nog aan komt, verbeterde ai, online modus en de mogelijkheid om zelf je worstelaar in elkaar te knutselen. Dit kan via de create-a-wrestler mode. Hierin kan je je uiterlijk bepalen, je kleding en bij welke federatie die behoord. De moves kunnen worden aangepast in create-a-moveset en finishes kunnen ook zelf in elkaar worden geflanst. Nadat je je character hebt gemaakt zal je, om sterker te worden, de career mode volgen.

De career mode is een mode waarin je het pad van je zelf-gemaakte character zal bepalen en volgen. Zo zul je tegen andere worstelaars vechten om uiteindelijk van je gekozen pad de kampioen uit te dagen om de felbegeerd riem te winnen. Na elke match zullen je statistieken omhoog gaan. Dit zal gebeuren na aanleiding van hoe jij speelt. Gebruik je veel wapens, dan zal je hardcore rating omhoog gaan. Ren je veel, dan gaat je stamina omhoog. Je begint op level 36 met je statistieken en je zult richting de 100 gaan.

De controls zijn echter nog hetzelfde gebleven ten opzichte van het vorige jaar. Er zijn wel enkele aanpassingen gedaan maar fans zullen het meteen weer op kunnen pakken. De nieuwe spelers zullen wel even moeten wennen. Het feit dat het spel nagenoeg dezelfde controls heeft maakt helemaal niet uit. Dit aangezien ze lekker werken.

Leuk is de toevoeging Road to Wrestlemania XXIV. Hierin volg je een of twee van je favoriete worstelaars met als einde Wrestlemania. In deze mode zullen allerlei gebeurtenissen gebeuren die deze mode interessant houden. Bij the undertaker komt bijvoorbeeld de welbefaamde urn weer terug.

Worstelaars hebben niet meer een stijl maar ze hebben worstelmoves. Hierdoor kun je niet meer kiezen of een worstelaar “dirty” moet spelen of via “strength”. Alle moves zijn dus specifiek voor elk personage gemaakt en die zijn ook om te wisselen en te gebruiken voor je eigen personage.

Conclusie en beoordeling

WWE Smackdown vs RAW 2009 is een erg goed spel. Het blijft echter wel wat achter met de graphics. Mocht je deeltje 2008 hebben gespeeld dan zul je wellicht het gevoel "been there, done this" hebben en kun je een punt van het eindcijfer afhalen.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Nieuwe opties
  • Toffe gameplay
  • Goede toevoegingen
  • Minpunten
  • Stiekem wel gedateerde graphics
  • Been there done this

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren