1. The Club (PS3)

The Club (PS3)

Bizar, die kerels van Bizarre Creations (u kent ze van de Xbox exclusive, Project Gotham Racing). Nadat ze een topreeks gelanceerd hadden, kreeg er eentje een zeer apart idee. “Wat als we de snelheid van PGR nu eens mixen met een shootergame?"

Dat is inderdaad een gedurfde uitdaging. Bizarre nam die uitdaging aan en schonk ons The Club. Een mix tussen racing en schieten dus. Qué? Dat was ook mijn reactie toen ik de game opstartte.

De storymode heet voor een keertje Tournament. En gelukkig maar, want de game kent geen verhaal. Je komt in het begin even te weten waar de game om draait en je leert er ook The Secretary kennen, de grote baas van The Club. Dat zal ook de enige keer zijn dat je die kerel tegenkomt... Dus dat was het verhaal dan?

Nu, wat kan je doen in de Tournament? Wel, u kiest uw character met allemaal hun eigen eigenschappen. Zo kan Dragov, de lelijke Rus, tegen een stootje maar met het nadeel dat hij erg traag is en dan heb je ook nog Kuro, de hippe Aziaat, die dan weer erg snel maar kwetsbaarder is. De Tournament is onderverdeeld in vijf modi. Zo heb je Sprint, waar je gewoon door het level moet lopen en zoveel mogelijk punten moet halen en Survivor, waar je zolang mogelijk de horde vijanden moet verweren.

Nu, hoe haal je die punten die ik eerder aanhaalde? Door te doden. Je krijgt punten voor iedere moord die je begaat. Het is dan ook begrijpelijk dat headshots meer punten waard zijn dan gewone shots. Als je snel bent, kan je zoals in de Tony Hawk-games punten scoren door onophoudelijk te moorden en zo multipliers en combo's creeëren. Zo zijn er ook special skills zoals een 'Death Roll', waarbij je meteen na een koprol iemand in z'n hoofd knalt. Overal in de levels zijn er ook Skullshots verstopt. Schiet je daarop, dan krijg je een Multiplier. Die Multiplier zorgt ervoor dat er zich een Killbar ontstaat. En net die Killbar zorgt ervoor dat je combo's kan maken. Schiet je gedurende een bepaalde tijd niemand dood, dan daalt deze bar. Als deze bar de nul bereikt, is het gedaan met de combo's. Dit kan echter frustrerend zijn, aangezien alles nogal wat stroef aanvoelt.

Qua wapens heb je genoeg keuze. Maar je hebt elk wapen wel al eens in een andere game gezien. Ieder wapen voelt aan als een waterpistooltje en qua realisme is het ook niet je van het. Er is geen recoil, dus maakt dat extra simpel om bijvoorbeeld online heer en meester te worden van de

game. Zelf mensen die nog nooit een shooter hebben gespeeld, zullen al snel de king zijn. En dat is jammer...

Audiovisueel is de game absoluut geen hoogvlieger. De characters zien er wel erg verzorgd uit, maar de locatie's zijn gewoonweg flets en oninteressant. Die locatie's zijn dan ook weer niet bijster origineel... Je hebt een gevangenis, een bunker, een herenhuis, een warenhuis enzovoort... De enige locatie die echt wel interessant is, is Venetië. Ma bon, de levels zijn zo lineair als de pest. Maar het zijn dan ook weer eerder laps dan levels. Het geluid is huilen met de pet op. De wapens missen die 'power' zoals in games als Call of Duty. De vergelijking met het eerdergenoemde waterpistooltje is ook weer snel gemaakt.

De vijanden in de game hebben nog een redelijke ai. Ze verstoppen zich wanneer jij je wapen op hun leegpompt en komen pas in actie als jij herlaadt. Dat maakt dat de game op sommige momenten verdraaid moeilijk kan zijn. Zeker bij de laatste Tournaments. Bazen hoef je in deze game niet te verwachten, al zou dat wel een welkome toevoeging geweest zijn in een game als deze.

En dan nog de multiplayer. Als je weinig tijd hebt, kan The Club de oplossing zijn voor een snel potje splitscreen of online. De modi zijn onorigineel, maar wel onderhoudend. De typische Deathmatches zijn uiteraard aanwezig. De enige interessante mode is Hunter/Hunted. In deze mode moet iedereen jagen op de Hunted. De Hunted is diegene die als laatste de vorige Hunted gedood heeft. Maar voor de multiplayer moet je het absoluut niet doen. Want met alle toppers die uitkomen zal deze game haast niet meer ondersteund worden.

Conclusie en beoordeling

Al bij al valt The Club goed mee. SEGA en Bizarre hebben dan geen meesterwerk gecreeërd, maar wel een game die je een paar uurtjes zoet kan houden. Houd de budgetbakken in de gaten!
6,3
Score
63
Score: 65
  • Pluspunten
  • Snel
  • Gejaagd
  • Interessante characters
  • Kleine instapdrempel
  • Minpunten
  • Geen verhaal
  • Audiovisueel ondermaats
  • Repetitief
  • Gameplay erg stroef

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren