1. NHL 09 (X360)

NHL 09 (X360)

Het voorgaande deel NHL 08 had 8 awards gewonnen, en terecht. De gameplay was super: Elke goal die je scoorde was een uitdaging. Wat brengt NHL 09 voor dit seizoen?

Toen ik voor het eerst NHL 09 opstarte merkte ik visueel weinig verschil met voorgaand deel NHL 08. Grafisch is er echt weinig veranderd, de mogelijkheden in het spel daarentegen wel en hoe.

Sinds NHL 07 maak je gebruik van de skillstick om je stick te bewegen, het was toen relatief beperkt. Deken van links en recht was alleen mogelijk. Maar in NHL 08 werd het al een stuk beter; de puck werd een los object in het spel waardoor er meerdere tricks gedaan konden worden. Ook was er voor het eerst mogelijkheid de Goalie te besturen.

NHL 09 biedt nu ook de defensieve mogelijkheden van de skillstick: sticklifts en betere poke checks.

In NHL 09 is het ook mogelijk om de puck te beschermen, je kunt hierdoor fijn door de verdediging heen snijden en ook doodleuk achter het doel gaan en te scoren.

Ook al ziet het spel er weinig anders uit dan het vorige deel, moeilijker is het zeker. Normaal deke-te ik alle spelers voorbij maar nu moet ik mijn moves en passes beter timen en uitvoeren om er voorbij te komen.

Ook tof en nieuw in NHL 09 is wat we van FIFA al kennen: Be a pro mode. Dit is supertof uitgewerkt, je ziet jezelf in de catacombe voor de wedstrijd en betreedt het ijs in het stadion met een spetterende lichtshow.

De beste verbetering zelf vind ik persoonlijk nog de mogelijkheid tot het kiezen van Custom Tracks. NHL 09 biedt je de mogelijkheid om de muziek van de opkomst en na een doelpunt te customizen. Zelf heb ik dus van bepaalde clubs de authentieke intro's en doelpuntnummers op de 360 gezet (Custom tracks alleen mogelijk op XBox 360). Dit geeft echt de ijshockey sfeer net als op TV.

Ook heb ik de concurrent NHL 2K9 gespeeld, de intro's zijn wat leuker omdat er echte beelden van de NHL inzitten. Alleen de game zelf was minder, de stickmoves zijn lastig te besturen en het speelveld voelt klein aan en de moves (bijvoorbeeld Goalie) van de EA-versie zijn realistischer.

"Nothing beats the horn sound..."

Conclusie en beoordeling

Jammer dat IJshockey in Nederland nog niet erg bekend is maar het spel is geweldig. Velen male beter dan NHL 2K9
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Perfecte gameplay
  • Be a prode mode geslaagd
  • Defensieve skillstick
  • Custom tracks
  • Minpunten
  • Visueel weinig veranderd ten opzichte van NHL 08

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren