1. Soulcalibur IV (X360)

Soulcalibur IV (X360)

Na de grote teleurstelling die Soul calibur Legends op de Wii ons bracht,had ik al mijn hoop gevestigd op Soulcalibur 4.

De Soul calibur serie is al jaren een hele goede franchise in het fighting genre.

En ook dit keer heeft Namco bandai een prima game afgeleverd.

En toen me Xbox eindelijk in het woonkamertje stond wist ik niet hoe snel ik Soul calibur 4 er in moest stoppen.

De personages in Soul calibur zien er zoals gewoonlijk weer fantastisch ook de nieuwe fighters zijn werkelijk prachtig vormgegeven.

Een welkome nieuwe fighter is Hilde een zwaar bepantserde dame met een lans en een kort zwaard.Ook nieuw zijn de exclusive fighters voor de verschillende consoles.

Zo krijg je bij de Playstation 3 Darth Vader en bij de Xbox 360 Yoda,en als extra krijg je bij beide consoles ook nog eens The apprentice die ik persoonlijk erg lekker vind vechten.

Er zijn een paar dingen ontzettend verbeterd in Soul calibur 4 ten opzichte van Soul calibur 3, Zo is de Charactar creation ontzettend uitgebreid.

Je kan bijvoorbeeld een man met de wapens en vechtstijl van bijvoorbeeld Ivy en hem dan vervolgens helemaal van top tot teen pimpen tot je eigen persoonlijke vechter.

Ook nieuw is de functie om het pantser van je tegenstander er werkelijke af te meppen zodat je tegenstander daar een stuk kwetsbaarder wordt,dit gebeurt echter pas als je tegenstander te veel blockt dit vond ik een slimme manier om iemand niet te laten blokken.

Ook een nieuw gameplay element is dat als de levensbalk van tegenstander rood begint te knipperen dat je dan een Critical strike kan uitvoeren en die zijn vrij bruut.

Ook de Tower of the lost souls is weer als van ouds lekker pittig en ben je dan ook zeker een paar extra uurtjes mee bezig!Ook de online mode heb ik vele uurtjes aan gespendeerd en ben ik erg over te spreken ik had gewoon bijna geen last van lags.

En alsof dat nog niet genoeg is zijn er ook nog 4 bonus charactars!

Tot nu toe ben ik ontzettend positief over Soul calibur 4 maar deze game heeft zeker ook minpunten..

Zo bestaat er de mogelijkheid om de unlockable charactars als het ware te 'kopen' dit vond ik erg jammer omdat dat juist een leuk ding is om al die charactars zelf te unlocken nou bestaat er natuurlijk ook gewoon de mogelijkheid om ze gewoon te unlocken,vraag me ook nog steeds af waarom Namco bandai dat niet gewoon heeft weggelaten.

Er is ook een minpunt te noemen over de Charactar Creation die is namelijk een zo ontzettend uitgebreid dat het net een rommeltje lijkt

Conclusie en beoordeling

Onlangs dat ik bang was dat Namco Bandai met alleen maar meer van hetzelfde zou komen ben ik nu behoorlijk opgelucht,ze hebben werkelijk mijn Soul Calibur verslaving opnieuw leven in geblazen en daar wil ik ze hartelijk voor bedanken
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Groot aantal personages
  • Tower of the Lost Souls
  • Single Player
  • Multiplayer is leuk...
  • Charactar Creation super uitgebreid...
  • Star Wars Personages leuke toevoeging
  • Minpunten
  • maar gaat wel na een tijdje vervelen
  • waardoor het een beetje rommelig over komt

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren