1. Call of Duty 4: Modern Warfare (X360)

Call of Duty 4: Modern Warfare (X360)

Het is al bijna een jaar geleden dat Call of Duty 4: Mordern Warfare uitkwam, maar toch wordt de game nog door duizenden mensen gespeeld. Infinity Ward heeft na een matig derde deel van Treyarch een geniaal vervolg deel gemaakt, met één groot verschil: geen Duitsers, maar Russen.

Call of Duty 4: Modern Warfare speelt zich niet meer af in de tweede wereldoorlog, maar in het heden. Dit was voor mij een van de redenen om Call of Duty te kopen, want de tweede wereldoorlog boeide me eigenlijk niet zo veel. In de wereld van Call of Duty is er een derde wereldoorlog uitgebroken. Russische communisten proberen de wereld over te nemen en natuurlijk moeten de Amerikanen hen stoppen. De russen staan onder leiding van Imram Zakaev. In dit deel speel je twee personages, Soap en Jackson. Soap is een nieuw lid van de Britse SAS, een anti-terreurgroep. Deze proberen de kopstukken van de Russen , waaronder Zakaev en zijn zoon, uit te schakelen. De missies met Soap spelen zich daarom ook vooral af in Rusland. Het andere personage, Jackson, is een soldaat van de U.S.M.C. De missies met de Amerikanen spelen zich vooral al in het Midden-Oosten. Het afwisselen van personages zorgt voor een leuke afwisseling in de singleplayer.

De gameplay in CoD4 is linair, maar in dit deel is dit zeker geen nadeel. Er wordt duidelijk aangegeven wat je moet doen en je zal nooit de weg kwijt raken. Er zijn vier niveaus in de singleplayer: Recruit, Regular, Hardened en Veteran. De eerste twee zijn makkelijk, maar als je echt uitdaging wil moet je hem zeker op Hardened of Veteran zetten. De missies zijn goed uitgewerkt en er is genoeg variatie in objectives, maar toch gaat het uiteindelijk maar om één ding: zoveel mogelijk russen neerschieten. De graphics van de game zijn ook goed. Al de explosies, geweren en levels zien er prachtig uit. Tijdens het spelen van de game wordt je volledig opgezogen door het geluid. Je hebt echt het gevoel dat jij in de die vervallen stad rondloopt en dat er om elk hoekje een rus staat. Het verhaal wordt verteld door middel van cutscene’s voor iedere missie. Deze kun skippen zonder iets van de gameplay te missen. Het verhaal is wel kort en daarmee is ook de sinlgeplayer niet zo heel erg lang, maar op Veteran kun je er toch aardig wat uurtjes aan spenderen. Een nadeel in de singleplayer is dat er geen Co-op in zit, maar ondanks dit blijft het een goede singleplayer.

De multiplayer is zeker zo goed als je singleplayer. In de multiplayer heb je verschillende game modes, waaronder Team Deathmatch, Dominatie en Headquaters. De multiplayer is goed uitgewerkt en je hebt veel wapens tot je beschikking. Als je voor het eerst speelt heb je een aantal standaard wapens, maar als je eenmaal een paar rangen omhoog gegaan bent, kun je beginnen met het maken van eigen classes. Deze classes zijn zeer uitgebreid, zo kun je er wapens, granaten en perks kiezen. Perks zijn speciale toevoegingen aan je uitrusting, zoals het hebben van extra kogels, rockets of het dragen van twee wapens. Naarmate je een hogere rang krijgt, unlock je meer wapens en perks om toe te voegen aan je class. De hoogste rang is Commander, level 55. Als je deze status bereikt hebt kun je in prestige mode gaan, wat wil zeggen dat je opnieuw begint met de multiplayer. Je krijgt weer level één en moet weer alles vrijspelen. Wel krijg je een ander rangsymbool, zodat iedereen kan zien dat jij weer opnieuw bent begonnen. Helaas zit er geen online splitscreen in de multiplayer. Dit vind ik jammer, want als je met z’n tweeën wilt spelen, moet je dit om de beurt doen.

Alles bijmekaar is Call of Duty de terechte winnaar van GOTY 2007 en deze game moet elke shooter fan gewoon in huis hebben. Met de singleplayer ben je zeker een paar uurtjes zoet en met de multiplayer mischien wel weken.

Conclusie en beoordeling

Call of Duty 4: Modern Warfare is zeker het kopen waard. Een een goede, afwisselende singleplayer en een ijzersterke multilpayer. Elke FPS-fan moet deze game gewoon in huis hebben.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Goed verhaal...
 • Gevarieerde Singleplayer
 • Grafisch goed
 • Geniale multiplayer
 • Classes
 • Veteran
 • Sfeer
 • Minpunten
 • maar te kort
 • Geen co-op
 • Geen online splitscreen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren