1. Call of Duty 2 (X360)

Call of Duty 2 (X360)

Zoekend naar een plek om te schuilen, vind ik een rots. ik ga er achter liggen pak me sniper. Richtend op het hoedje van de duitser sta ik klaar om te schieten, 3,2,1 en boem zijn hoedje vliegt weg, maar hij leeft nog! Woedend pak ik een granaat en gooi hem bij een plekje duitsers. Je ziet ze nog eens vliegen zei ik, en ja hoor daar zijn ze al. Vliegend over een muur zijn ze allemaal dood. Zo wreed is de oorlog in Call of Duty II!.

De singleplayer is geweldig en uitgebreid. Je kunt spelen als een Rus,Amerikaan en als Brit. Je begint als Rus met de training, waarbij je meteen een gebouw moet vernietigen. Later nadat je de campaign hebt gespeeld van de Russen, Kun je de campaign van de Britten spelen, daarna de Amerikanen waar onder andere D-day bij zit en tevens mijn favoriete level. Tijdens de singleplayer heb je bij ieder level wel iets speciaals, je moet bijvoorbeeld bommen plaatsen om gebouwen te verwoesten, kabels leggen voor radioverbinding, en in tanks rijden. Het speciale er aan is dat ze niet altijd voorkomen. Zodat je elke keer iets anders te doen hebt. Wat wel minder is aan de singleplayer zijn je teamgenoten, soms staan ze gewoon te schuilen zonder te schieten, dit is vrij irritant want vaak lijkt het hierdoor alsof je in je eentje aan het vechten bent. Bij de tegenstanders is dit dan weer beter, ze komen op je afrennen om je neer te meppen wanneer ze geen kogels hebben, ze schuilen en schieten, wat het spel ook moeilijker maakt. Bij easy hebben ze een slechte reactie en schuilen ze weinig, bij very hard schieten ze vaak eerder dan jezelf, waardoor je vaker dood gaat, dit is dus een echte uitdaging!

Call of duty II is een first player shooting in de tweede wereld oorlog. je hoeft alleen de duitsers uit te roeien. De adrenaline die je krijgt wanneer je opeens word beschoten is echt geweldig, je reageert snel en aanvallend en schiet hem kapot. het WWO II gevoel zit er dus echt in, het geluid, en de maps

maken het fantastisch we nemen nu D-day met een boot kom je halfdood op het strand omdat de duitsers staan te schieten vanaf de bergtop. Nadat je bijgekomen bent door een medic klim je op de berg en zie je alle duitsers vanuit de bunkers op je schieten, geweldig! De besturing is gelukkig eenvoudig voor een beginner en handig voor een pro, als je gewoon een dagje call of duty 2 bij je vriend gaat spelen hoef je alleen te weten hoe je moet lopen en schieten, natuurlijk is het leuker als je de rest ook weet. Sniperen heeft iets speciaals, wanneer je aan het richten bent, zul je merken dat je het visier niet stil kunt houden zonder iets te doen, wanneer je de controlestick induwt, houd je je adem in zodat het tijdelijk stil staat, zodat je precieser kunt richten. Door het snipersysteem wordt het spel meteen een stuk realistischer, en een echt WWO II geeft!

De multiplayer zonder xbox live vind ik tegenvallen, er zit minder plezier in omdat je geen voertuigen hebt, en ik mis de panzerfaust die veel fun geeft en geweld. Gelukkig heb je genoeg maps en modes die dit goed kunnen maken, deathmatch, team deathmatch, vlag veroveren, Zoek en vernietig en headquarters. Deathmatch is vechten tot je dood, dit kun je ook in team doen twee tegen twee wie de meeste kills maakt wint. Vlag verovertje kennen de meeste mensen wel de vlag stelen en naar je eigen vlag brengen, simpel en toch leuk. Zoek en vernietig is dan weer iets anders, je moet een bepaald voorwerp vernietigen wat het andere team moet

beschermen, het team dat moet beschermen moet het andere team uitroeien, het team dat het voorwerp moet vernietigen heeft twee keuzes, vernietig het voorwerp of roei de vijand uit. De maps zijn veelbelovend je hebt maps waarmee je kunt sniperen en ook landen waar je door grachten je vijanden moet afknallen, wat je ook doet het blijft vermakend. Xbox live kun je ranked match en social match doen, je joint altijd de game van iemand anders behalve wanneer er niemand een game heeft gemaakt met de gewenste speelregels die je hebt ingesteld. je kunt met acht man tegen elkaar spelen in een deathmatch en een tot zestien man in team deathmatch, ook hier gelden de modes en maps hetzelfde.

Grafisch is er weinig gesleuteld aan deze game, gelukkig was het grafisch al goed, wel is het veel realistischer geworden, wanneer je word geraakt krijg je een vierkantje bloed op je scherm en loop je hijgend weg. Het landschap zorgt ervoor dat je een gevoel krijgt van de WWO II, ook dit is een geslaagd punt. Het geluid geeft het echte oorlogs gevoel je hoort je teamgenoten als schreeuwen, Help they are coming this way!, en natuurlijk hoor je ook al die Duitsers onzin spreken. Ben je geraakt dan voel je jezelf al doodgaan, je hoort jezelf ademen alsof je elk moment dood valt, Echt geweldig realistisch!

Conclusie en beoordeling

Call of Duty 2 is een shooter dat het oorlogs gevoel wilt geven, dit is ze ook gelukt, het geluid en de graphics maken het helemaal af, ookal is er weinig vernieuwd aan de graphics zijn ze nog steeds hoogstaand. De singleplayer is geweldig, je moet verschillende dingen doen, zodat het niet eentonig word. In de multiplayer zul je jezelf nooit vervelen, genoeg modes en maps voor plezier, wel jammer dat er minpuntjes zijn, maar dit verpest de lol niet. Het snipersysteem maakt het helemaal af, gewoon een leuke toevoeging die het waard is, Call of Duty 2 is het waard om te kopen, elke fps liefhebber kan het met een gerust hart binnenhalen en grijs spelen.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Geluid
 • Vermakende Singleplayer
 • Gameplay
 • WWO II gevoel
 • Veel verschillende maps.
 • Snipersysteem
 • Minpunten
 • Al van teamgenoten.
 • Geen voertuigen in Multiplayer.
 • Weinig vernieuwing.
 • Geen panzerfaust.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren