1. E3: Ratchet and Clank 3: Up Your Arsenal

E3: Ratchet and Clank 3: Up Your Arsenal

Naast het derde deel uit de Jak and Daxter serie was er nog een platform titel voor de PlayStation 2 op de E3 aanwezig dat alweer aan haar derde avontuur begint. Wij hebben het hier uiteraard over Insomniac’s Ratchet & Clank 3: Up Your Arsenal. Het leven van een platformliefhebber was op de PlayStation 2 nog nooit zo mooi!

Dit derde deeltje was groots aanwezig op de E3 stand van Sony. Je kon kiezen uit een één speler demo-editie met meerdere levels en, niet onaardig, een online demo-editie. Daarmee komen we gelijk bij één van de grootste nieuwe spelelementen van Ratchet & Clank 3. Volgens Sony is dit de eerste platform titel die online gaat voor de PlayStation 2, en daarmee hebben zij uiteraard gelijk. Voordat we ons afvragen wat deze online modus ons te bieden heeft, waar gaat dit deel eigenlijk over? Na het redden van de wereld in Ratchet & Clank: Going Commando begint het dolle duo een geheel nieuwe carrière. Robotje Clank speelt de hoofdrol in de spannende tv-serie “Secret Agent Clank”, terwijl Ratchet het moet doen met een soort van bijrol als butler. Hier is Ratchet niet al te blij mee, maar nog minder blij zal hij worden als hij hoort dat zijn planeet aangevallen wordt door de verschrikkelijke Dr. Nefarious. Ratchet & Clank moeten er natuurlijk weer alles aan doen om deze Dr. Nefarious te verslaan en de planeet van Ratchet te redden. Gelukkig krijgt het duo hulp van Captain Qwark. Hij was diegene die Dr. Nefarious in een ver verleden wist te verslaan.

Wat is er zoal allemaal nieuw aan Ratchet & Clank 3? Allereerst barst het spel weer van de wapens. In dit deel heb je de beschikking over maar liefst 20 wapens, waarbij deze wapens ook nog eens vier keer geüpgraded kunnen worden. Wapenfreaks komen met dit deel dus weer erg aan hun trekken. Uit de demo bleek verder dat er weer vele tientallen vijanden tegelijkertijd over het scherm rondlopen, klaar om uitgeschakeld te worden door Ratchet (of Clank). Een ander nieuw element in dit derde deel is het gebruik van het ruimteschip Iron Phoenix. Dit is een enorm ruimteschip waar je al je voorwerpen en wapens kunt kopen en opslaan. Het is uiteraard mogelijk om her en der spullen buiten de Iron Phoenix te kopen, maar het meeste vind je toch in het ruimteschip. Daarnaast vind je nog meer dingen op het ruimteschip. Zo is het mogelijk om speciale mini-games met Captain Qwark in de hoofdrol te spelen. Deze mini-games laten weten hoe je Dr. Nefarious uiteindelijk kunt verslaan. Reden genoeg dus om deze mini-games te spelen.

Allemaal leuk en aardig die één speler modus, maar wij zijn uiteraard ook erg benieuwd naar de online modus. Ook deze modus was dus speelbaar op de E3. De uiteindelijke versie zal drie verschillende speelmodi bevatten. Allereerst is daar de klassieke deathmatch modus waar je iedereen met de vele wapens gewoon naar het hiernamaals moet schieten. Ook bij de capture the flag modus heb je waarschijnlijk al een idee wat precies de bedoeling is. Extra uitleg is er nodig bij de derde en laatste modus, de siege modus. In deze modus moet elk team zijn of haar basis verdedigen. Daarbij is het de bedoeling om de basis van de tegenpartij over te nemen, dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. In het veld zijn er ook zogenaamde nodus te vinden waar je een kleine basis kunt neerzetten. Deze kun je bijvoorbeeld gebruik als respawn punt of opslagplaats van je voertuigen. Dit alles kun je met 8 spelers tegelijkertijd spelen. Ik kan in ieder geval niet wachten om dit online te gaan spelen.

Ratchet & Clank 3: Up Your Arsenal gaat waarschijnlijk het laatste deel voor de PlayStation 2 worden, al weet je het nooit met ontwikkelaar Insomniac Games. Het spel zal betere graphics hebben, meer wapens, nieuwe levels, vele mini-games én een online spelmodus. Kortom, genoeg nieuws!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • ziet er goed uit, en ik ben altijd wel in voor een coole platform!!

  • ik weet het nog niet over de online mode, maar deze game lijkt me iig wel leuker dan zijn voorgangers, maar of tie leuker word dan jak 3 weet ik niet

  • 4 keer wapens upgraden? *kwijl*    Ik vond deel 2 echt super, voornamelijk dat wapen upgraden was echt verslavend. Alleen vond ik het spel te makkelijk…    De online mode lijkt me niet zoveel aan bij dit spel. Ik kan me er eigelijk niks bij voorstellen. :|


  • Dit gaat echt cool worden. Vooral omdat hij ook online gaat enzo en in voertuigen kan rijden online.

  • LACHEN!!! Hopelijk komt er ook een voor de PSP, want die koop ik waarschijnlijk dusja, hope

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren