1. Assassin's Creed (X360)

Assassin's Creed (X360)

Assassin's Creed is de enige game waar ik echt op heb gewacht, maar of het het wachten waard was weet ik nog steeds niet helemaal. AC liet me namelijk met een dubbel gevoel achter, met aan de ene kant het prachtige verhaal en aan de andere kant de saaiheid van bepaalde aspecten van de gameplay, waar ik je in het volgende lapje tekst meer over ga vertellen.

Je bent in AC een doodnormale barkeeper met zo´n 25 lentes achter de rug, Desmond Miles, maar dat veranderd gauw. Een van jou voorouders, Altaïr genaamd, was namelijk een belangrijke Assassin tijdens de Derde kruistocht rond Jeruzalem in 1191. Nu is het aan jou om met de Animus (een machine waarmee je de herinneringen van je voorouders als echt ervaart) en de herinneringen van Altaïr, die nog in je onderbewustzijn ronddwalen, de geschiedenis te veranderen.

Het is de bedoeling dat jij als Altaïr negen belangrijke figuren uit 1191 ombrengt om vervolgens hun bloed aan je veertjes te smeren. Er wordt gezegd dat dit is om te bewijzen dat je je opdracht hebt uitgevoerd, maar de ware reden hiervoor wordt later duidelijk. De om te brengen personen bevinden zich in Jeruzalem, Acre en Damascus, het middelpunt van de Derde Kruistocht. De moorden zijn stuk voor stuk heerlijk om te beleven en gebeuren allemaal op een originele manier die je tot op zekere hoogte zelf kunt bepalen. Besluip je hem van achter om met een soepele beweging zijn keel door te snijden of ren je als een malle naar de persoon in kwestie, om aldaar je zwaard tussen zijn ribben te planten en vervolgens te proberen heelhuids weg te komen. De keuze is aan jou.

Maar nu het grote minpunt naar mijn mening, wat zijn de tussenmissies

dood maar dan ook doodsaai. De eerste keer is het nog nieuw maar als je voor de vijfde, zesde en zevende keer dezelfde acties uit moet voeren slaat het echt helemaal nergens meer op. Je moet namelijk voor elke moord informatie verzamelen over waar je target zich wanneer bevind. Hier zijn een paar manieren voor, zo kun je je handjes bijvoorbeeld efficiënt hun werk laten doen om wat informatie los te krijgen, op een bankje twee kerels afluisteren die het over je volgende slachtoffer hebben, bepaalde documenten stelen en nog wel meer. Dit is dus zoals eerder gezegd even leuk, maar telkens weer hetzelfde liedje is werkelijk slaapverwekkend. Als dit punt beter was uitgewerkt (lees: alle manieren anders) had deze game van mij een dikke negen gekregen, maar ik vind het echt zwaar irritant om steeds maar weer hetzelfde te moeten doen voordat ik me kan uitleven op mijn volgende slachtoffer.

Een ander minpunt is het ronduit slechte vechtsysteem. Dit is de ene keer te makkelijk en 2 seconden later alweer veels te moeilijk. Als er bijvoorbeeld een stuk of tien wachters om je heen staan, hoef je alleen maar je verdedigingsknop in te drukken en te wachten tot een van je tegenstanders jou aanvalt, om hem daarna neer te halen met een simpele counter attack. De animaties hierbij zijn stuk voor stuk diamantjes, maar het gaat echt veels te simpel. Zo wachten je tegenstanders keurig hun beurt af om te proberen jou een pak slaag te geven, om daarna weer netjes achteraan in de rij aan te sluiten of om met een zwaard tussen hun ribben de grond te knuffelen. Maar pas op, als je maar even je vinger van de verdedigingsknop laat glijden zal je het voelen ook, want binnen de kortste keren ben jij degene die de grond mag begroeten. En dat is dan geen gezellige ontmoeting.

Dan nu nog even een positieve toevoeging, de steden zijn werkelijk overdonderend prachtig. Wat heb ik lang bovenop torentjes gezeten om gewoon kwijlend naar mijn beeldscherm te staren, deze beelden zijn echt uniek en geven de game een verre voorsprong op zijn concurrentie. Zo ook het verhaal. Dit is zeker een verhaal van topniveau en ik kan niet wachten op de volgende delen van deze trilogie. Ik zou jullie er graag meer over willen vertellen, maar dan verraad ik veels te veel van het verhaal. Ik kan je wel vertellen dat als je van mysteries zoals de Da Vinci Code en de Heilige Graal houdt, je deze game zeker moet halen.

Conclusie en beoordeling

AC heeft een gruwelijk vet verhaal maar qua game schiet het voor mij toch echt tekort. Het is gewoon te uitgesmeerd met steeds dezelfde tussenmissies en het belabberde vechtsysteem had ook stukken beter gekund.
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Gruwelijk verhaal
 • Prachtig uitzicht
 • Minpunten
 • Slecht combatsysteem
 • Teveel herhaling

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat is dan weer lame. Geen enkel genre blijft nog gespaard van die DLC hype. Dit zijn trouwens game modes die er standaard hadden moeten inzitten.

 • ja idd maar alleen bij dragonball z schijnen ze dat te snappen :S

 • jha dat is wel waar…maar het is wel goed dat ze het nu wel hebben gedaan want zo ben je wel weer even zoet ;)

 • goed van Team Ninja ze hadden de game ook zo kunnen laten.

 • Ze willen weer eens extra centjes verdienen. Als dit zo doorgaat, hebben we over een poosje games die alleen maar uit DLC's bestaat. :P Nah, ik snap het wel, want je verdient er een hoop aan.

 • Leuk voor de mensen die de game hebben!

 • beetje flauw dat het weer 800 punten kost, deze modes hadden er gewoon al bij de release in moeten zitten.

 • Achterhouden en 2 maanden later als DLC aanbieden.. slimme lui

 • @Shenmue3

  eens.  Of ze moeten er 250 achievements aanplakken ofzo.

 • Lijkt vet even afwachten.  Moet wel weer geld kosten.

 • allemaal leuk en aardig, maar is er nou al een uitslag van die NG prijsvraag?

 • Narutotjuhh wrote:

  \"allemaal leuk en aardig, maar is er nou al een uitslag van die NG prijsvraag?\"

  daar ben ik ook heel erg benieuwd naar! hopelijk komt er binnenkort meer informatie beschikbaar. :)

  _________________

  Ultimate Ninja inzending: http://www.youtube.com/watch?v=OJJ6NtYZrD0

  Stem hier op mij! • Vet:D… Dan ga ik de game zeker halen

 • moet de game hebben

 • Leuk, ben je toch nog wat langer bezig met dit spel!

 • @MrNinja

  helaas dat ik zaterdag op vakantie ga>_<

  @deathhand1990

  :O U STOLE MY AVATAR!:P

 • Vond de demo niet zo, is ook niet echt mijn stijl!

 • De game zelf is best vet. Mooie graphics en snelle actie zoals je we dat gewend zijn van het 1ste deel en uitbreiding \"black\". Alleen vind ik het jammer dat er weer om MS punten wordt gevraagd voor wat meer content. Natuurlijk zijn een mission mode en een survival mode wel leuk om je tijd mee door te brengen, maar om hier punten voor te vragen??!?

 • dit boeit me niet zo, ik wil weten wie er nou gewonnen heeft.  Ninja Duel http://www.youtube.com/watch?v=qswT0RlA4IY

  en stem op mijn filmpje op www.insidegamer.nl/ninjagaiden2

 • Leuke maar lastige game, eerst de game zelf aanschaffen dan kijk ik wel verder. ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren