1. Mercenaries 2: World in Flames (PS3)

Mercenaries 2: World in Flames (PS3)

Ja mensen, ik ga in deze review een geheimpje met jullie delen. Ik vind Mercenaries 2: World in Flames namelijk leuker om te spelen dan Grand Theft Auto IV. Waarschijnlijk stop je nu meteen met lezen en ga je lekker nog een keer samen met Niko Bellic de straten van Liberty City onveilig maken. Maar voor die paar nieuwsgierige mensen die zich nu toch afvragen hoe ik zo diep heb kunnen dalen, zal ik het toch nog even uitleggen.

Allereerst wil ik met jullie teruggaan naar een tijd waarin je nog in de Sint geloofde en je nog andere hobby’s had naast gamen. ’s Ochtends voordat je naar school ging keek je natuurlijk altijd trouw naar Fox Kids, natuurlijk keek je tussen de programma’s door ook altijd naar die gave reclames. Wat waren al die dingen gaaf zeg! Je zag bijvoorbeeld hoe twee extreem gelukkige kinderen losgingen op een politiebureau van Playmobil en de wereld om zich heen vergaten. Het duurde niet lang of je wilde zelf ook dat politiebureau. Vervolgens kreeg je dat politiebureau dan van de Sint en hoe gaaf was dat? Je had een politiebureau, maar die wereld eromheen die kreeg je er niet bij. Die moest je er namelijk zelf bij verzinnen. Later leerde je trouwens nog dat het de special effects waren van de reclame die de wereld eromheen vormden, maar dat doet er nu even niet toe.

Waar ik naartoe wil is dat ik wil zeggen dat je om te genieten van Mercenaries 2 weer een beetje dat kind van vroeger moet worden. Mercenaries 2 heeft zijn tekortkomingen, maar het is zo eenvoudig om daar doorheen te kijken en het is zelfs eenvoudig om ervan te genieten. Grand Theft Auto IV was geniaal: nagenoeg alles aan het spel klopte. Maar de wereld om je heen was al zodanig ingevuld dat er zo weinig overbleef voor je eigen fantasie. Natuurlijk is een beetje realisme nooit weg, maar er zijn ook momenten dat ik verlang naar eenvoudige fun. En bij Grand Theft Auto IV vond ik het af en toe een beetje lastig om daar aan te komen. Waren jullie niet ook allemaal op zoek naar een tank?

Hoe anders is dit in Mercenaries 2. Het spel zit vol ‘kleine’ bugs, maar voor mij waren deze bugs nou niet echt ergerlijk. Ik bedoel, hoe gaaf is het als een gestolen voertuig waar je inrijdt ontploft en je vervolgens uit het voertuig vliegt en ongedeerd ergens terecht komt. Mercenaries 2 gaf mij weer een beetje dat fijne gevoel van vroeger terug. Uiteraard zijn er mensen die zich hier enorm aan kunnen ergeren, maar zet eens die GTA IV-pet af en probeer ook eens te genieten van deze vorm van vermaak. Het geeft je zoveel voldoening. Het free-roaming-gedeelte van het spel is wat mij betreft beter dan het free-roaming-gedeelte van GTA IV. Maar uiteraard is er nog meer waar we naar moeten kijken.

Grafisch gezien is het spel natuurlijk beduidend minder. De graphics zijn niet ‘slecht’ te noemen, maar echt goed zijn ze nou ook weer niet. Je hebt soms wel eens een ‘wow-moment’ er tussen zitten, vooral tijdens het slopen. Maar meestal volgt erna ook weer een heel ander moment, namelijk het ‘goh-alweer-een-bug-moment’. Want er blijft nogal eens wat zweven en natuurlijk is dat niet de bedoeling, maar nogmaals, dat is geen reden om het spel uit je PlayStation 3 te rukken en wat anders te gaan doen. Het spel heeft je namelijk dan meestal al zoveel plezier bezorgd, dat je dat bugje wel kunt hebben. Er is dus maar één woord om de kwaliteit van de graphics te omschrijven en dat is ‘matig’.

Het spel heeft uiteraard ook nog zoiets als een verhaal. Op zich is dit niet heel veel bijzonders. Het komt erop neer dat iemand je in je achterwerk geschoten heeft en daar ben je niet zo gelukkig mee. Daar komt ook nog eens bij dat diegene niet zomaar iemand is, maar de politiek leider van het land Venezuela. Aangezien jij zo’n stoere kerel bent, pik je dat uiteraard niet en wil je wraak nemen. Vervolgens kan je samenwerken met allerlei lokale organisaties om je doel te bereiken. Op zich zijn de missies wel leuk, maar ook niet meer dan dat. Natuurlijk zijn de bugs tijdens het spelen van deze missies niet weggehaald, dus er zullen genoeg momenten zijn waarbij je even met je wenkbrauwen zult fronzen. Verder kan je ook nog online met iemand anders missies doorlopen, maar vroeger vond je het toch ook altijd zwaar vervelend als je buurjongetje net binnen kwam lopen als je bezig was met je nieuwste Playmobil-aanwinst?

Na het lezen van deze review lijkt het me duidelijk dat ik met name tevreden ben over het free-roaming-gedeelte van het spel. Aangezien dit misschien ook wel het belangrijkste gedeelte van het spel is, want twee keer een story mode doorlopen vindt niemand leuk, denk ik dat ik het spel nog lang zal gaan doen. Want door de vele wapens, voertuigen en bugs blijft het spel op een positieve manier verrassen en gaat het ook niet snel vervelen. Je blijft ook gewoon steeds nieuwe dingen proberen om te kijken hoe het spel erop reageert. Dus kortom, die bugs zijn zo erg nog niet. Misschien moeten ze in de toekomst ook maar eens een GTA uitbrengen waar nog wat kleine bugjes inzitten?

Conclusie en beoordeling

Voor iedereen met een beetje fantasie en een kleine drang om dingen te slopen is dit de perfecte game. Kan je niet leven zonder realisme dan kan je beter kiezen voor een niet nader te noemen game met een gefrustreerde Rus in de hoofdrol.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Bugs'
 • Ouderwets vermaak
 • Slopen voor gevorderden
 • Free-roaming zoals het hoort te zijn
 • Minpunten
 • Bugs'
 • Verhaal weet weinig te boeien

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • nouw, daar kom ik mn bed niet voor uit maar we zeien we wat het wordt

 • Dat is een stuk minder boeiend dan een onthulling waarop we hadden gehoopt.  Heb op de link geklikt maar snep nie waar jullie dan op gehoopt hadden :P (was tog ook van Dragon Age? :S)

  Ben benieuwd naar deze game, kan zeker een hele goede gaan worden. Alleen jammer dat ik een rag PC heb :(

 • Er is nog zo weinig over bekend … hij lijkt me echter wel tof.  … Wat versta jij onder een rag PC?

 • Naar al die honderden E3 berichten, lijk het erop dat de E3 toch wel vet gaat worden!

 • Nice!!

 • Yeaaah

 • Nog nooit van gehoord:P.. maar ik zal de trailer bekijken als ie uit is

 • Ik ben benieuwd!

 • Yeah, kan niet wachten op de E3 !!

 • Eerst de trailer dan een oordeel.

 • Is toch mooi! Nieuwe Dragon Age.

 • Ik wil de trailer zien :D

 • Mooi zo, maar ik zie liever eerst -net als rivahe- eerst even een trailer voordat ik een vroeg oordeel uitspreek.

 • Yes eindelijk nog eens wat meer nieuws over Dragon Age, het is al behoorlijk lang geleden dat er nog iets over de gameplay verteld is.

 • @ ReSpawn  Een GeForce 5200FX, 512 MB RAM, nauwelijks hardeschijf ruimte, waardoor ik de heletijd dingen moet verwijderen :P (ik kan de eerste KotOR niet eens op max spele :( )

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren