1. Castle Crashers (XBLA)

Castle Crashers (XBLA)

Je loopt rond in een verlaten woud, er hangt een doodse stilte. Totdat je overvallen word door een aantal dieven. Je pakt je zwaard, hakt erop los, schiet een magische bal en verslaat ze. Dat klinkt erg saai is het niet? Nou dan vergis je je erg want dit is Castle Crashers waar niks saai aan is.

Het spel begint als jij vrolijk, met maximaal 3 vrienden, aan het dansen bent in de grote zaal van het kasteel. Je staat lekker te dansen op de muziek totdat er een lijk van een van de koninklijke ridders de zaal binnenrolt.

Als de cutscene voorbij is kan je een beetje in de zaal rondlopen en dingen leren van mensen. Daarna krijg je te zien dat een slechte tovenaar de edelsteen van de koning steelt en de vier knappe prinsessen ontvoerd. Nu is het dus aan jou de taak om die vier terug te brengen naar de koning. Dus je pakt je zwaard,bijl,stok en hakt er stevig op los. De X en de Y knop worden gebruikt om aan te vallen. Combineer ze met magie,sprinten en springen en spoedig zal het bloed en de hoofden van de vijanden rondvliegen.

Het spel kent vele bazen. In een level zitten over het algemeen veel bazen die natuurlijk in een leuk stijltje zijn getekend en er in alle soorten en maten zijn. Zo heb je een mega maïskolf, een kinky vleermuis of een zwarte poepvlek met twee ogen. Nu ik toch over poep begin, in het spel zit ook letterlijk poep zo schijt een uil zichzelf uit en boom, een hertje lanceert zich met diarree, en een beer verzuipt in zijn eigen uitwerpselen. Dat is de humor die je krijgt als ze een eindbaas horen. Maar genoeg over bazen, de gewone soldaatjes zijn eigenlijk een grotere uitdaging. De soldaatjes hebben magie, pijl en boog en allerlei snufjes die jij ook kan. Zo is het als je in je eentje tegenover twintig dieven staat dat je minimaal tien keer een pijl in je rug geschoten krijgt of een magisch mes naar je hoofd geworpen krijgt.

Nu kom ik bij het gedeelte dat het spel ook leuk maakt voor de beginnende gamers. Zoals al eerder gezegd zijn de vijanden vaak vervelend en zal je jezelf ook meerdere malen op grond dood zien liggen. Als dit gebeurt word je terug gemept naar de wereldkaart en kan je punten toevoegen die je ook krijgt bij het level up gaan. Dit is gedaan om voor de mensen waar het iets moeilijker voor is ook een leuke ervaring te bezorgen. De vier attributen waar je iets aan kan toevoegen zijn: kracht voor het maximale dat je af kan halen, magie voor de maximale schade die je met je magie kan doen, verdediging om beter te blokkeren en voor meer levenspunten en tot slot behendigheid om sneller te lopen en beter met pijlen te schieten.

Tot nu toe heb je alleen de geweldige dingen gehoord maar natuurlijk heeft elk spel ook negatieve kanten. Zo is er de offline multiplayer die geweldig is, die je met vieren kan doen en niet splitscreen is dus geweldig. Máár dan hebben ook nog de Xbox live functie die een ware ramp is. Als je vrolijk een room joint krijg je vaak de melding: speelsessie vol wat in werkelijkheid niet zo is en mocht er een uitzondering zijn dat je in een room komt en je spel begint, haal je nog niet de vijf minuten of er word alweer een verbinding verbroken. Daardoor is de Xbox Live functie nu nog een ware flop.

Conclusie en beoordeling

Al met al is het een geweldig spel en zeker voor XBLA. Het spel is leuk voor casual en pro gamers en het getekend stijltje perfect. Natuurlijk vind iedereen die het spel heeft die poep- humor en de gewone humor grappig. Castle Crasher sis een must-have voor iedereen met 1.200 microsoft points over
9,3
Score
93
Score: 95
  • Pluspunten
  • Offline mulitplayer
  • Humor
  • Punten toevoegen bij doodgaan
  • Minpunten
  • Xbox live
  • Soms iéts te moelijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren