1. Avatar: De Brandende Aarde (NDS)

Avatar: De Brandende Aarde (NDS)

Wellicht heb je al wel eens gehoord van de jongen met de pijlen op zijn lichaam? Dat is de Avatar. De Avatar kan jij besturen in Avatar: De Brandende Aarde!

Iedereen die wel eens naar Nickelodeon kijkt heeft het al wel een keer gezien: Avatar: The last Airbender. In Avatar: The last Airbender ontmoeten wij Aang. Een jongen met pijlen op zijn gezicht. Verder heeft Aang nog een speciale kracht! Hij kan namelijk wind sturen. Dit is nog niet alles. Met een leraar en een hoop motivatie lukt het hem misschien wel om alle elementen te sturen en de vuurheer te verslaan. Dit is jouw taak in Avatar: De Brandende Aarde!

Avatar: De Brandende Aarde is alweer het tweede deel uit deze serie, die al bijna op elke platform is uitgekomen. In De Brandende Aarde hebben we het eerste avontuur al helemaal gehad en gaan we alle avonturen van het tweede seizoen zelf mee maken. Denk hierbij dat je de hoogtepunten zelf moet benaderen en alle vijanden zelf moet verslaan. De vuurnatie is niet het grootste probleem in deze game. De Brandende Aarde (zoals de titel al zegt) gaat meer over het aardesturen. In dit deel speel je niet alleen met Aang, Katara en Soka. We vinden in dit deel namelijk de Blinde Bandiet, wiens taak het is om Aang aarde sturen te leren (in de serie). In het spel is het een speelbare karakters die harde rotsblokken op een vijand af kan sturen.

De Brandende Aarde ziet er grafisch wel aardig uit. Het verschil tussen achtergrond en de personages waarmee jij speelt is in mijn ogen te groot. De achtergrond is heel erg mooi afgewerkt. In het riool stroomt het water keurig mee, in een vuur tempel zie je het vuur goed mee gaan. Helaas zijn de personages waarmee jij het spel doorloopt, sprint en vecht lelijk afgewerkt en zijn te pixelig, wat het geheel wat minder aantrekkelijk maakt.

Qua gameplay is De Brandende Aarde een pareltje. De gevechten werken (in tegenstelling tot het eerste deel) heel erg goed, het lopen werkt fijn, het zoeken naar het volgende stukje uit het spel werkt ook leuk en het geheel voelt gewoon goed aan. Echter zijn er wel twee nadelen, wat ook de oorzaak zal zijn van het iets wat lage punt die ik het spel geef. Het spel is alleereerst veel te makkelijk. Je hoeft namelijk geen moeite te doen om verder te komen of een vijand te verslaan. Als je in een gevecht bent met een eindbaas, heb je niet het gevoel dat je in een moeilijk gevecht zit. Enkele potions zullen je wel helpen, maar echt veel heb je er niet nodig.Ten tweede is het spel veel te kort. Als je het spel gewoon op je gemak doorspeelt, haalt het de tien uur niet, wat erg zonde is. Want op zich is het spel een erg goede game.

Toen ik in de winkel het spel zag liggen en achterop keek, zag ik dat je ook kon vuursturen in dit spel. Dit is iets wat ik erg graag zou willen doen, omdat ik dit niet heb kunnen doen in het eerste deel. Met veel plezier speelde ik dit spel tot aan het einde. Op een gegeven moment moest ik met Zuko en zijn oom samen op een raar beest voor de vuurnatie vliegen. Wat moest ik doen? Juist, ik moest dus wat struikjes plat branden om zo mijn weg tot het einde te volgen. Geweldig, is het niet? Verder stond er nog op de boxart dat je kon vliegen met Appa. Net zoals het aspect dat ik hierboven besprak, is dit ook alleen maar een minigame die je slechts één keer kan spelen.

Conclusie en beoordeling

Aangezien Avatar: De Bradende aarde zo'n kort spel is, is deze review ook al snel aan zijn einde. Het spel is vermakelijk en grafisch ook wel in orde. Verder is het spel veel te kort en veel te makkelijk, wat het te saai maakt en je het al snel in de kast legt. Als je een fan van deze serie bent, is dit zeker een aanrader.
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • De gameplay is goed
 • Grafisch is het wel in orde
 • Minpunten
 • Te makkelijk
 • Te kort

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hmm, ik weet het zo net nog niet. De visuele stijl is niet bijzonder (op het vijfde plaatje ronduit lelijk) en die vrijheid klinkt nogal geforceerd. Ben zelf na The Sands of Time afgehaakt, The Warrior Within sprak me totaal niet aan en het derde deel leek er teveel op. Maar ik wacht het even af, het lijkt me niet dat de game opeens erg slecht zal zijn.

 • Dat is dus die nieuwe stijl :) Magie en Kracht verschillende routes. Klinkt leuk

 • Lijkt mij een hele vette game te worden!

 • is dit de nieuwe trailer?? (die niet eens werkt :P)

 • Trailer werkt niet bij mij :s

 • Net Ubi's presentatie gezien met gameplay beelden. Geweldig deze game, gaat absoluut in mijn collectie komen. Mensen die dit lelijk noemen hebben nog geen gameplay en/of trailer gezien. Wat betreft het liefdesverhaal, iets zegt me dat Elika niet echt een mens is, maar goed.

 • Trailer werkt bij mij ook niet, en waarom staat er nog steeds werktitel? Was toch al bevestigt?

 • Lijkt me echt een hele vette game…. en dat vechten ziet er echt KICK ASS uit :D

 • vigilanty heef tdus duidleijk niet de gameplay beelden gezien,wat een n00b zeg en dat hoort dan bij de redactie.  deze visuele stijl is zeker wel bijzonder en vernieuwend. Het is net een schilderij dat tot leven komt ,het is vele malen mooier dan cell shading van bijv een game als okami ofzo ,met die houterige animaties en dikke zwarte lijnen.  In dit spel is alles supervloeiend en de omgevingen zijn zeer mooi. Je moet et in beweging zien voor je kan oordelen.  Git is next-gen ,dit is vernieuwend ,hulde aan ubisoft voor et alweer proberen van iets nieuws. Zoals ze jaren geleden de gameswereld op zijn kop zette met sands of time ,zo gaan zij dat nu weer doen _0_, echt klasse dat zo een grote dev nog risico's durft te nemen
 • Knap dat ze het zo durfen te veranderen gebeurt tegenwoordig niet vaak meer met een game serie.

 • Kan wel wat worden, het eerste deel van die triologie vond ik zeker vermakelijk!

 • @ mensen over de trailer, die staat al zeker 12 uur op GameTrailers in HD format. Daar kan je hem dus mooi zien.

 • mooi spel, ik ga het zeker wel kopen\"D egt een topper

 • Dit laatste deel van Ubi's persconferentie was indrukwekkend om te zien! Toch leuk dat ze het concept uniek noemen, terwijl het wel heel veel gelijkenissen heeft met Okami, ik bedoel, kom op: graphics, corruption die je moet wegwerken in elk gebied, nieuwe abilities kopen, etc. Desalniettemin lijkt het me een kick ass game, en ik ben zeer benieuwd naar een speelbare demo voor de online stores :)

 • waar hebben jullie Ubi's confererntie gezien?

  ik kijk op IGN en dat werkt kut Gamespot toont het volgens mij ook niet.

 • dat skills kopen om nieuwe paden te nemen klinkt me echt al muziek in m'n oren, dat stijltje is ook echt al te gek! deze komt in mijn collectie, net als alle andere PoP delen

 • @ peter kaijser ,ik keek em op G4 tv  lol @ morphweasel ,je moet de gfx in HD kijken ,dit lijtk op geen vere verte op okami ,dat zo over de to pe ncartoony was en totaal niet vloeiend. Natuurlijk beperkt door de ps2 hardware maar toch.  Dit is totaal iets anders ,je zu et hoogstens cell shading next-gen kunnen noemen en dan doe je die game nog te kort vind ik. Als een japanse dev dit had gedaan had iedereen lopen roepen heo geweldig et wel neit was en vernieuwend en dat zoiets nooit in et westen gedaan kan worden en dat we hier enkel alleen maar shooters spelen.  Mja zie hier et tegendeel. Ubi is goed bezig. hopenlijk is de verhaal lijn lang en word et geen trilogie ofzo ,dat is niet nodig. Gewoon 1 topgame afleveren da's genoeg e ndan weer verder met AC 2 en I am alive en een HD remake van pop sands of time uit 2003 _0_
 • Ik vond de vorige stijl beter omdat het ja.. niet cartoony was maar realistischer en dan vond ik persoonlijk mooier

 • het ziet er echt heel mooi uit  zouden ze nu geen co-op modus kunnen maken of zou dat niet kunnen, omdat het geheugen niet zo groot is?

 • ik vind dit er egt heel mooi uit zien.  @LittleC

  ik vind het niet egt cartoony net als bij team fortress 2 het ziet er tog wel realistisch uit maar dan getekent. gwn net een schilderij

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren