1. Star Wars: The Force Unleashed (X360)

Star Wars: The Force Unleashed (X360)

Niets is leuker dan vrijdag thuiskomen na school en zien dat Star Wars: The Force Unleashed op de tafel ligt. Deze game volg ik al sinds hij werdt aangekondigd en was dan ook teleurgesteld toen hij van maart naar september werdt verplaatst. Maar nu heb ik hem dan eindelijk kunnen spelen, en ik moet zeggen: WAT EEN VE TTEE GAME!

Wookie Rampage!

Het spel begint met de typische Star Wars opening zoals we die gewend zijn. Nadat je de korte tekst hebt gelezen begint de eerste cutscene waarbij Vader aankomt op Kashyyk en bijna de commander laat stikken. Daarna plaatst het spel jou in de schoenen van Darth Vader, De Sith Lord.

Je gaat als Vader op zoek naar een Jedi die zich schuilhoudt op deze Wookie planeet. Dit hele level doet eigenlijk dienst als een tutorial, want het is helemaal niet moeilijk en Darth Vader kan niet dood. Nadat je de Jedi hebt afgemaakt ontdek je een jongetje die heel sterk is in de Force. Vader besluit hem mee te nemen en hem te trainen als zijn geheime leerling, niemand weet van zijn bestaan.

Rise! My Apprentice

Je krijgt van Vader je eerste opdracht; Meester Ram Kota heeft een Tie Fighter fabriek aangevallen en bezet en Vader wil dat je hem gaat vermoorden. Als bewijs breng je zijn lightsaber terug. Hiermee begint de eigenlijke game en de eerste indruk is meteen gemaakt: Dit IS een topper!

De levels zitten allemaal prachtig in elkaar en zijn zeer groot. Zo ben ik een aantal keren verdwaald op de planeet Felucia, en ook in de Death Star had ik moeite om de weg te vinden. Qua puzzels is het allemaal nogal vrij simpel, maar dat stoort zeker niet. Ook is er een handig level systeem in de game geïmplementeerd waardoor je als in een RPG je punten moet uitbesteden aan combo's, talenten (levensbalk, force balk, behendigheid, etc.) en Force Powers (Lightning, Grip, Push, Saber Throw, etc.) Na elk level krijg je van elke soort een punt en ook met bonus objectives kan je punten verdienen.

The Force blew my mind, indeed

De graphics zijn in 1 woord: Subliem! Je hebt heel de tijd het gevoel alsof het net echt is, de textures zijn zeer scherp en vooral de physics zijn prachtig. Met DMM, Euphoria en Havok hebben ze een knap staaltje game tevoorschijn getovert en het is zeer grappig wanneer je Stormtroopers elkaar ziet vastgrijpen en daarna elektrokuteert. Het geluid is ook prachtig, het is eigenlijk gewoon de soundtrack van de films maar dan gemixt enzo. Kortom, de sfeer zit er zeker in. Sterker zelfs, het spel voelt gewoon aan als een interactieve film, en dat is zeker niet slecht. Het spel is niet overdreven moeilijk en ongetwijfeld het beste zijn de Boss Battles.

De minpuntjes

Eigenlijk heb ik er geen tegengekomen bij het spelen van het spel, maar ik zit tog wel met een leeg gevoel, ik vind het zeer jammer dat de Xbox 360 / PS3 versie geen Multiplayer heeft. Aangezien het zeeeeeer tof zou zijn om een Duel te doen met een 2de speler. Ook komt dat lege gevoel waarschijnlijk doordat het spel maar rond de 8 uur duurt op Normal. Maar gelukkig is er veel te verzamelen en zijn er 2 eindes, een goed en een slecht. Maar afgezien van geen multiplayer en relatief korte duur heb ik enorm genoten van het spel. Zelf vind ik het dark side einde het coolste einde, maar dat is aan jezelf uit te maken wat jij het beste vind.

Ik vind ook dat deze game ook het beste tot zijn recht komt op de Xbox 360 / PS3, omdat ik hem ook op PS2 speelde en daar was de game niet echt leuk.

Conclusie en beoordeling

Star Wars: The Force Unleashed is een game die je als Star Wars fan gewoon MOET gespeeld hebben. Als star wars leek zal je het misschien niet echt begrijpen, maar toch. Deze game zet absoluut het Topnajaar 2008 in.
8,7
Score
87
Score: 85
  • Pluspunten
  • Sith badass
  • Geschifte Force Powers
  • Verhaal
  • Graphics
  • Geluid
  • Minpunten
  • Geen multipalyer
  • kort

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren