1. Ratchet & Clank 2: Going Commando (PS2)

Ratchet & Clank 2: Going Commando (PS2)

Misschien herinnen we ons Ratchet & Clank, dat gekke duo dat in een game het heelal redden en een succesvolle game hadden. En nu vragen we ons af: komt er een vervolg? Ja, natuurlijk met zo’n game. Ratchet & Clank is succesvol geweest maar…wat gaat Insomnaic nu weer maken. Een vervolg is altijd moeilijk vanwege het publiek, dus wat gaat het nu worden?

Insomnaic heeft toch van het verhaal iets moois weten te toveren, het verhaal begint weer op Veldin maar met een andere draai. Op Veldin treffen we onze helden aan voor een “speciale helden show”, ergens anders wordt deze show gezien door een oude (snorige) man. Ik dacht eerst wat doet een oude gek in zo’n game maar daar komen we achter als het verhaal verder gaat. Ratchet & Clank worden via een teleportatie apparaat naar een ander stelsel gebracht, het Bogon sterrenstelsel. Hier krijgen we een missie, een missie waar we een onbekende dief moeten pakken die een geheim experiment heeft gestolen van het bedrijf Megacorp. Het verloopt al slecht want Ratchet (die nu een mooi pak aan heeft) krijgt de dief niet te pakken. Ook heeft de dief de groote criminele organisatie “Thugs-for-legs” om Megacorp uit te schakelen. Ons oude vertrouwde Gadgetron is weggetrokken toen Megacorp de macht greep, zo zullen we met nieuwe wapens en gadgets onze avonturen beleven. Ik vond dat jammer maar was er snel aan gewent. Oke, verder met het verhaal, Clank wordt ontvoerd door de dief en hem bevrijden zullen we toch zelf moeten doen (zucht). Maar uiteindelijk blijkt Megacorp nou niet zo betrouwbaar als we dachten.

De graphics zijn weer mooi en net zo als in Ratchet & Clank 1. De besturing is nog steeds hetzelfde als bij de vorige. Ondanks vind ik het nog steeds jammer dat je schietblokken voor de wapens niet op vijanden blijfen zitten als je ze in beeld neemt. Omdat we nieuwe planeten hebben is het dubbel zo leuk en echt alles is nog beter in beeld gebracht dan bij de vorige. De muziek vind ik ook beter omdat het gewoon spannender en beter klinkt dan bij 1. Ja, hierbij zit de spaning er goed in bij een best goeie game (nou, vervolg op een goeie game). De besturing kennen we nu wel na de vorige R&C.;

De wapens zijn cooler, heftiger en nog verwoestender dan ooit. De nieuwe wapens zijn er nog meer dan bij R&C; 1, maar nu kunnen ze zelfs ook nog upgraden. Upgraden? Je staart nu vast met grote ogen naar dit woord maar ik zal het uitleggen, upgraden betekend dat wanneer een wapen veel wordt gebruikt hij wordt verbeterd met meer vuurkracht. Zo kan een raketenblaster (Mini Rockettube) veranderen in een vierschots blaster zodat hij kan opladen en nog krachtiger schieten. Een hele verbetering als je het vergelijkt met1. En net als in 1 heb je nu ook Ammo voor wapens en wapens zonder Ammo. Maar op een planeet kan je bij een oude gadgetron leverancier oude gadgetron wapens voor niks halen, alleen als je ze in 1 hebt anders wordt het betalen.

Ratchet & Clank 2:Going Commando is echt een goeie vervolg op Ratchet & Clank, ook zijn er nu Hoverbike races. Speciale races waarbij je moet racen met een zwefende moter. En als het nog beter kan hebben we beschikking tot nieuwe moersleutels en de Megacorps games, arena gevechten waarbij je bij overwinning gadgets of geld krijgt. Echt een goed vervolg, een topper van Insomniac games en hopen dat Ratchet & Clank ook zo goed zal worden.

Conclusie en beoordeling

Insomniac heeft een goede nieuwe Ratchet & Clank echt een bijna perfect vervolg gemaakt. Hoverbikes, upgrades, Megacorp en oude gameplay. Dit oude gameplay maak het net niet perfect want de camera is net als bij de vorige soms lastig. Laten we hopen dat 3 net zo goed of beter wordt.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • oude R&C gameplay
 • leuke nieuwe wapens
 • Megacorp games
 • upgraden
 • hoverbikes races
 • Minpunten
 • slechte besturing

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • misschien komt er dan nog wat van…

 • hmmm…..  die mickey mouse adventure waar er een hele tijd geleden geruchten rond waren in het wereldje?  het lijkt me op zich een gaaf idee als Pixar zijn technische knowhow en animatietalent zou bundelen met Spector om die ultieme Mickey game te maken.


 • ok…

 • Dat is mooi! Misschien komt er nu eens een goede filmgame, als ze er nu al mee bezig zijn… Waarschijnlijk mag hij niets zeggen, omdat hij dan verklapt hoe de nieuwe Pixar-film gaat heten,

 • Afwachten geblazen.

 • Dat kan altijd nog wat worden. Toch maar in de gaten houden. Weten we ook meteen wat de nieuwe Pixar movie wordt. Tenzij ze iets heel anders maken natuurlijk.

 • geen nieuwe Deus Ex in ieder geval.

 • I am curious…

 • Ben benieuwd wat er van de meesters der animatie zal komen.

 • Pixar is geniaal.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren