1. Fight Night Round 3 (X360)

Fight Night Round 3 (X360)

Fight Night Round 3

Het is 18 maart 1971, één van de meest gehypte bokswedstrijden van de eeuw vind plaats. De ongeslagen kampioen Joe Frazier tegen de ongeslagen uitdager en topfavoriet Muhammad Ali. Het is een bedrukte avond in New York City. Voor vele boksfanaten zou dit één van de gevechten van de eeuw moeten worden…Dong, het is zover de match gaat van start. De uitdager start furieus en geeft de kampioen een pak slaag in de eerste 3 ronden. Het gevecht lijkt opnieuw , zoals de zovele andere, uit te draaien op een overwinning voor Ali maar daar denkt Frazier anders over. Langzamerhand word hij beter en beter en in de 15de ronde kan hij Ali de genadestoot toebrengen. Het is dan eindelijk gebeurt , Ali verliest zijn eerste wedstrijd…

Ooit gedacht om zelf één van de grootste boksers te worden zoals de heren hier boven. Wel in Fight Night Round 3 kan dat! Fight Night Round 3 is EA’s nieuwste boksspel en meteen het eerste op de next gen consoles. Zoals ieder sportspel bevat Fight Night een carrière modus, dit zal waarschijnlijk het gedeelte zijn waar jij je het meest zal mee bezig houden. Natuurlijk zijn er nog andere modi om te spelen maar deze zijn niet echt aantrekkelijk. Zo kan je in ESPN Classic de sensationele en legendarische gevechten uit de boksgeschiedenis opnieuw beleven door deze wedstrijden zelf te boksen. Het bovenstaande gevecht van de inleiding is 1 van de mogelijkheden. Deze modus is wel leuk maar gaat toch na een tijdje vervelen, het is tenslotte maar steeds die befaamde wedstrijd die je moet boksen. Zoals ik al eerder vermeld heb zal ik de carrière modus wat verder uitdiepen. Je begint met je poppetje te maken, hierbij kan je zijn haarstijl kiezen, ogen, vorm , massa spieren,manier waarop je slagen uitdeelt… Kortom je heb voldoende mogelijkheden om telkens een specifiek poppetje te maken. Wanneer je dit gedaan hebt begint het spel pas echt. Jij bent een beginnend bokser die zich moet opwerken tot een echte wereldkampioen. In het begin zal je moeten boksen tegen andere nieuwkomers zoals jijzelf maar langzamerhand worden je tegenstander bekender en beter. In de carrière modus is er ook sprake van een rivaal, dit is een tegenstander die zich niet zal inhouden om niet toegeslagen slagen uit te delen. De carrière modus is wel leuk op zich maar toch wat repetitief. Je moet steeds je contract tekenen, daarna trainen en tenslotte het gevecht aan gaan.

De gameplay in Fight Night is opvallend goed. Het slaan gebeurt niet met de knopjes van de xbox 360 of ps 3 controller maar wel met de analoge stick. Dit is heel leuk om te doen, hoe verder je de analoge stick ronddraait hoe harder je slaat. Geef je echter een kort tikje tegen de analoge stick dan zal je ook maar een zacht tikje uitdelen. Natuurlijk duurt het langer om een zware slag uit te delen omdat je de stick langer moet draaien . Het verdedigen en ontwijken van slagen gebeurt met de triggers. De linker om te ontwijken, de rechter om te verdedigen. Je kan ze natuurlijk ook beide indrukken. Tenslotte zijn er in het spel ook een aantal nieuwe slagen verwerkt, zoals de illegale slagen. Dit zijn bijvoorbeeld slagen die je uitvoert met je elleboog of wanneer je een kniestoot geeft geldt dit als een illegale slag. Deze zijn wel leuk om uit te voeren maar als je ze teveel gebruikt word je gediskwalificeerd.

Over de graphics in Fight Night kunnen we kort zijn. Deze zijn werkelijk één van de beste van in het jaar 2006. De boksers zijn heel gedetailleerd en in een gevecht zie je werkelijk hoe je bokser wordt afgemat. Zijn gezicht kan opzwellen , hij kan snijwonden vertonen. Echt heel geloofwaardig op het beeld getoverd. De audio van dit spel is ook wel goed te noemen. Wanneer je de tegenstander een zware klap uitdeelt zal je bijna werkelijk zijn botten horen breken. Wel wat overdreven maar het geeft je wel een kick als je zo’n zware slag raak slaat. Het enige waar ik niet over te spreken ben is de soundtrack, voor een spel dat gemaakt is door EA’s is het uitzonderlijk dat er zo weinig nummers in verwerkt zitten want de meeste spellen van EA bezitten meestal een aardige soundtrack.

Ik kan dus tot het besluit komen dat Figh Night Round 3 een goed spel is maar je moet dan wel van boksen houden. Iemand die niet van boksen houd kan deze titel beter links laten liggen. Als EA de carrière modus wat beter uitgewerkt had en er voor gezorgd had dat dit spel voorzien was van een goeie soundtrack dan zou dit spel zeker nog een puntje en een half meer kunnen krijgen. Desalniettemin is dit een heel goeie game voor de boksfanaten onder ons.

Conclusie en beoordeling

Hou je van boksen en zoek je een spel voor je next gen console dan is dit ongetwijfeld de beste boksgame die er momenteel op de markt is.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Beste boksspel tot nu toe
 • Leuke carrière modus
 • ESPN Classic fights
 • Minpunten
 • Soundtrack
 • Carrière modus is toch iets te repetitief en het kon uitgebreider

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Rip-off van Home. Maar het wordt ook wel eens tijd voor een nieuw dashboard!

 • hmm di eavatar vind ik maar niets ook al zien ze er beter uit als die wii-flapdrollen

 • ik zit echt niet op die avatars te wachten, als ik met poppetje wil klooien koop ik wel een Wii.. Ik wil gewoon gamen.. niet avatars gaan aankleden :S

 • vind dit nog ietsjes beter dan de ps3, in ieder geval tot nu toe vind ik het leuker klinken

 • ze kunnen goed jatten

 • geleerd van de beste he

 • Ook heeft Microsoft met Netflix een deal gesloten. Deze deal houdt in dat je met je party gezamenlijk films kunt kijken.  Dit is echt bruut, die poppetjes hadden ze er van mij uit mogen laten, ik vind die Wii al fail met die Mii's, dus hoef ze op de 360 ook niet te hebben.  Wat is er overigens rip-off van Home Lowlandwarrior? Volgens mij is Microsoft diegene die vanaf dag 1 dat de Xbox uit was een zo goed als compleet Dashboard heeft geleverd, die op dag 1 dat de Xbox uit was nog meer functies heeft dan de PS3 nu met 1,5 jaar updates is.


 • \"Rip-off van Home\" … Je bedoelt dat Home waar iedereen al een jaar op zit te wachten? Microsoft is tenminste wel concreet als het om nieuwe plannen gaat.

 • Het zal vast en zeker even wennen worden. Maar het ziet er wel goed uit moet ik eerlijk bekennen.

 • Omfg die dashboard ziet er echt fucking vet uit :D

 • Zag er wel smooth uit. Hopelijk werkt ook alles makkelijk en hoeven we geen moeite te doen om ons aant te passen aan dit nieuws.

 • gejat van de beste?! De nieuwe dashboard is zo te zien een extreme achteruitgang. Mijn god, dat is bijna een reden om een PS3 te kopen en je Xbox bij het oudvuil te zetten. Het is dat de games goed blijven, maar serieus… ik wil mijn oude dashboard behoude (eigenlijk zelfs een versie terug nog, die wat het prettigst). Niets mis met casual spelers met poppetjes enzo te willen aanspreken, maar ontneem mij aub niet mijn prettige blades ipv dat rare systeem ala windows media center.. maar dan met poppetjes.

 • @ lowlandwarrior  Van de Mii's bedoel je.

  Home kwam veel later.

 • Vet, dat Primetime…

  Erg vette nieuwe Dashboard, en deze Fall al! Ik hoop niet dat ze het uitstellen.. oh nee, ze zijn Sony niet.. ;)

 • Wat heb je aan al die dingen als je xdoos voortdurend kapot gaat! Innovatie door nieuwe software, tuurlijk want de hardware trekt op geen kloten!

 • jezus wat vet(H)

 • NEEJ! Boring…. die avatars dan…

 • vET VET, primetime wordt helemaal kick, maar zal hier nog wel even duren denk ik

 • Ik vind het wel leuk hoor.  Shut up fanboys… damn verzieken jullie dan echt alles!?

 • Mwuah inderdaad niet zo speciaal.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren